Brick Award 2020, news about Brick Award 2020

Brick Award 2020

Innleveringsperioden for Brick Award 2020 er allerede avsluttet.

Arkitekter, internasjonale arkitekturkritikere og journalister har allerede levert tallrike prosjekter. De 50 nominert prosjektene vil bli avslørt på denne nettsiden, samt Facebook, Pinterest og Twitter fra november 2019 og utover. Vinnerne vil bli kommunisert ved Brick Award-seremonien i slutten av mai 2020.

Keramiske produkter må spille en betydelig rolle i det innsendte prosjektet, og kan bestå av alt fra teglstein, taktegl, teglkledning eller belegningstegl. Det er ingen krav om at det må være brukt Wienerberger-produkter for å delta. Det vil bli lagt ekstra vekt på hvordan prosjektet kombinerer funksjonalitet, bærekraft og energieffektivitet. Det kreves dessuten at prosjektet ble ferdigstilt i 2016 eller senere for å sikre prosjektenes aktualitet.

Prisen deles ut i fem kategorier:

  • Føle seg hjemme
  • Bo sammen
  • Arbeide sammen
  • Dele offentlig rom
  • Bygge "Ut av boksen"


Kategorien Bygge "Ut av boksen" rettes inn mot innovative konsepter og metoder for å utnytte teglstein, som ny konstruksjonsteknologie, bruk av spesiallagde teglstein eller ny ornamentering i prosjektet.

Mellom januar og april 2017 ble 576 prosjekter over hele verden sendt til Wienerberger Brick Award 2018. En uavhengig pre-jury panel bestående av arkitektkritikere og journalister hadde den utfordrende oppgaven å redusere dette tallet til totalt 50 prosjekter delt inn i de fem kategoriene. som ble nominert til prisen. Se alle nominere av Brick Award 2018.