Når det gode arbeidsmiljøet blir en del av hverdagen

Employee Egernsund Wienerberger

 

Vi brenner for teglstein, men vi brenner minst like mye for sikkerhet og trivsel blant våre medarbeidere. Derfor sikrer vi arbeidsmiljøet med alt fra verneutstyr til dialog.  

Som Nordens største teglvirksomhet har vi et stort ansvar for sikkerheten til medarbeiderne våre – fra de møter opp på jobb og til de går hjem igjen. Det gjelder naturligvis også for vår produksjon og administrasjon.

Vi går gjerne en ekstra mil for å legge grunnsteinen for det gode arbeidsmiljøet. Og det betyr at det skal både være trygt og behagelig å jobbe for Wienerberger. Det gir gevinst på mange områder. 

Det forteller vår Operation Manager, Niels Nygaard, som er formann for arbeidsmiljøutvalget, og ansvarlig for arbeidsmiljø i hele Norden:

- Det er ingen tvil om at et godt arbeidsmiljø er lik med engasjerte medarbeidere som trives, og som er glade for jobben sin. I tillegg setter det et positivt avtrykk på produktiviteten. Et godt arbeidsmiljø merkes i hverdagen, som selvfølgelig er det viktigste, men det kan også merkes i kroner og øre. Derfor er vi mer effektive når vi trives med å gå på jobb. 

 

Ambisiøse mål for et godt arbeidsmiljø

Arbeidsglede og sikkerhet er i sentrum når vi hos Wienerberger setter mål for arbeidsmiljøet:

- Som internasjonal virksomhet og konsern setter vi en høy standard for hvordan vi jobber med arbeidsmiljø. Her har vi valgt en standard som er vesentlig høyere enn normalen i Norge. Hvert år lager vi en strategi for hvilke aktiviteter og tiltak som skal iverksettes. Det handler for eksempel om sikkerhet innenfor trafikkregulering, avskjerming, vedlikeholdelse av maskiner, samt hvordan man oppholder seg i nærheten av en maskin som er i gang, forteller Niels Nygaard.

Et stort selskap som Wienerberger med mange medarbeidere, fordelt på mange adresser, gjør det  viktig for oss å gjøre mye ut av de faste arbeidsplassvurderingene. Derfor har vi på hver adresse laget en arbeidsmiljøgruppe som jobber med å sikre at disse aktivitetene kjører som de skal. 

 

Godt arbeidsmiljø for både produksjon som administrasjon

Produksjonsmiljøet preges helt objektivt av støv, støy, fukt, kulde og varme. Derfor trenger våre medarbeidere spesielle vernemidler for å beskyttes i det utsatte miljøet.

I produksjonen er det ekstra viktig å ta sine forholdsregler. Og her kommer sikkerhetsbriller og andre vernemidler inn i bildet sammen med arbeidsklær, som beskytter huden mot støv.

I høy grad fokuserer vi på sikkerhet og helse i produksjonen vår, men det er selvfølgelig et annet fokus i administrasjonen vår.

Det er andre forhold som gjelder i kontormiljøet. Her har vi fokus på korrekt arbeidsstilling og optimal innretning av skrivebordet.

En del av arbeidet i administrasjonen foregår forran skjermen, derfor er det viktig å sikre tilstrekkelig med lys og riktig temperatur, så rommet hverken er for kaldt eller for varmt. 

Bløtstrøken teglstein
Arbeidsmiljø
© Egernsund Wienerberger A/S

Sikkerheten strekker seg langt ut over egne anlegg 

Hos Wienerberger er fokus på sikkerhet og arbeidsmiljø ikke bare gjeldende på egne adresser, men også ute på byggeplassene:

- Vi har laget instruksjoner om hvordan våre materialer skal håndteres på byggeplassen. Omtanken for våre kunder og håndverkere ute på byggeplassen betyr mye. Og derfor er det viktig for oss å informere hvordan materialet skal håndteres forsvarlig.

Det forteller formannen for arbeidsmiljøutvalget, Niels Nygaard. Instruksjonene informerer også om hvordan løft og manuell håndtering kan utføres mest skånsomt for de utførende.

I tillegg skal våre leverandører bruke de samme vernemidler som oss, når de besøker våre anlegg. Gjester hos Wienerberger skal alltid lese igjennom våre sikkerhetsinstruksjoner og følge bruksanvisninger. Slik passer vi på våre besøkende og våre medarbeidere. 

 

Medarbeiderens trivsel i fokus

De lovpliktige arbeidsplassvurderinger er en ting, men vi har tatt sikkerhetsskoene på for å vise at arbeidsmiljøet er viktig for oss.

Det gjør vi blant annet via en omfattende undersøkelse blant medarbeiderne i hele Wienerberger-konsernet. Det åpner opp for dialog, og gjør det mulig å ta temperaturen på arbeidsmiljøet:

- Som noe ekstra utfører vi en undersøkelse ca. hvert andre år, som setter fokus på arbeidsmiljøets mer bløte verdier i forhold til en arbeidsplassvurdering. Det gir anledning til å ta temperaturen på det psykiske arbeidsmiljøet, fordi undersøkelsen blant annet undersøker hvordan medarbeidere samarbeider, og hvordan de opplever klimaet på arbeidsplassen, forteller Niels Nygaard.

Han avslutter:

- Vi er i gang med å utføre undersøkelsen i øyeblikket, og på bakgrunn av spørsmål og svar setter vi i gang en evalurering, som munner ut i en konkret handlingsplan. Det hjelper oss med å sette kursen for hvordan vi aktivt kan utvikle arbeidsmiljøet. 

 

 

_______


Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Hold deg oppdatert om nye prosjekter og produkter – og få inspirasjon til ditt neste prosjekt.

Meld deg på nyhetsbrevet her

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.