Sustainability


 

Bærekraft

Vi bygger på en flere århundrer lang tradisjon med å bruke naturens egne materialer til å skape vakre og holdbare kvalitetsrammer - generasjon etter generasjon. Vi jobber for en ambisiøs sirkulær fremtid med fokus på CO2-reduksjon, mer gjenbruk og resirkulering samt økt biologisk mangfold med respekt for naturens ressurser – i tett samarbeid med markedet, våre partnere og andre interessenter. 


 


 

Bærekraft - vi er på god vei

Vi har redusert vårt CO2-forbruk med 10 % ved å samle produksjonen på større verk og gjøre fabrikkene mer energieffektive.

Vår CO2-sparende teglstein LESS reduserer forbruket av råmaterialet leire med 15 % og energiforbruket under tørking og brenning med 70-90 %,sammenlignet med en tradisjonell teglstein som er produsert med naturgass. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Allerede i dag har vi en "null utslipps"-produksjon, hvor alt spill gjenbrukes direkte. Vi har fått ned mengden spillvann med ca. 70 % ved å resirkulere prosessvann, og vi har ingen utslipp av giftige kjemikalier i produksjonen, hvor vi primært benytter de naturlige råvarene leire, sand og vann. Andre tiltak er naturlig gjenoppbygging av tidligere leirgraver.

På teglverket vårt i Danmark bruker vi allerede nå 65 % sertifisert biogass i produksjonen og 100% av vår danske strømforsyning stammer fra bærekraftige kilder. 


 
Biologisk mangfold

Som en produsent av materialer som er avhengig av å bruke naturens råstoffer i produksjonen, er det viktig å minimere påvirkningen i de områdene der leiren utvinnes, samt å sikre et balansert økosystem i etterkant.

Nettopp sikring av det biologiske mangfoldet gjennom reetablering av de naturområdene som er blitt brukt til ressursutvinning, er et av de viktigste initiativene i bærekraftplanen vår.

Les mer om biologisk mangfold her


 

Dokumentert miljøpåvirkning

graficzny.com.pl

EPD - miljøvaredeklarasjon

Den frivillige miljøvaredeklarasjon – populært kalt EPD (Environmental Product Declaration) – bygger på livssyklusvurderingen av hvert enkelt produkt og gir score ved bygningssertifiseringer som blant annet BREEAM og LEED.

Våre produktspesifikke EPD-er er tredjepartsverifisert via EPD Danmark.

ECOproduct

ECOproduct er ett tillegg til en EPD da metoden i sin enkelthet med karakterer og fargesymboler viser de faktiske miljøegenskapene på produktene.

ECOproduct metoden benyttes i dag sammen med EPDen som dokumentasjon på miljøkrav til byggevarene, enten det er generelle krav eller krav i forbindelse med ett BREEAM NOR prosjekt.

 

Sertifisert bygg

BREEAM OG LEED

Bærekraftorientert sertifiseringsordning

Flere og flere byggherrer og rådgivere velger å få byggene sine sertifisert via frivillige ordninger som BREEAM, LEED,  m.fl. for å kunne dokumentere byggets bærekraft. Ordningene er et verktøy for å beregne påvirkningen av de materialvalgene som gjøres for gjøre prosjektet bærekraftig.

Hvordan vi kan hjelpe deg

Våre produkter bidrar positivt til de forskjellige ordningene, fordi tegl er et materiale med lang holdbarhet, laget av naturlige materialer som leire, sand og vann. Den spesifikke påvirkningen avhenger alltid av de konkrete produktene som velges til den aktuelle bygningen.

Vi står klare til å hjelpe deg med produktspesifikke EPD-er, rådgivning, kunnskap og knowhow, slik at du kan være sikker på å komme raskt videre i prosessen og at det blir enklere for deg å velge de rette løsningene helt fra starten av.

 

LES MER OM SERTIFISERINGSORDNINGER

Hjelp med BREEAM-sertifisering?

Vår BREEAM-konsulent vil hjelpe deg fra starten av prosjektet til slutten.

Ta kontakt med Tove for råd.

Tove Narvestad

Teknisk sjef mur og marktegl
BREEAM-konsulent 

M. +47 91 17 12 71
Send mail til Tove


 

Omstilling til biogass

Ett av mange skritt på veien til CO2-nøytral produksjon

Fra 2022 skal 65 % av energien i produksjonen av våre danske teglstein komme fra sertifisert biogass som er en fossilfri og CO2-nøytral energikilde. En endring som betyr at vi reduserer CO2-utslippet vårt med 35 %. Bruk av biogass er et av initiativene som vi har igangsatt for å nå målet om CO2-nøytral produksjon i 2050 – en målsetning som gjør at den grønne omstillingen har stort fokus i vår produksjon.

Danske teglstein fra Wienerberger blir dermed blant de grønneste teglsteinene på markedet.

   

Referanser

Våre teglprodukter er ikke bare vakre og funksjonelle – de utgjør også et naturlig og holdbart element i bærekraftige bygg. Tegl er laget av naturlige råmaterialer, har ikke noe spill i produksjonen og varer nesten evig.

Nedenfor ser du et utvalg av de byggene som vi i Wienerberger har bidratt til med våre teglprodukter, kunnskap, dokumentasjon og rådgivning.

Brick: EW0466 Kobber | Sluppenveien, Norway
© Wienerberger AS | Architect: HUS Arkitekter | Photos: Objektiv J

ALO på Sluppen

BREEAM NOR Outstanding (høyeste nivå) og WELL Gold

Les mer om prosjektet her
Bekledningstegl - URBAN Christianshavn - Sandnes Læringscenter

Sandnes Læringssenter

BREEAM-NOR sertifisering i klassen Very Good

Les om prosjektet her
bærekraft teglstein

Sandvika Kommunegården

Poeng til BREEAM-NOR

LES OM PROSJEKTET HER

 

 

LESS

- den CO2-sparende bløtstrøkne teglsteinen


Vår nyeste innovasjon på veien mot et mer bærekraftig bygg er LESS:

  • Mindre CO2
  • Mindre råvarer
  • Lavere vekt

Last ned EPD'er på LESS her:
 

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om grønne produkter, bærekraftige prosjekter,
dokumentasjon, gjenbruk, biologisk mangfold og mye mer

 

 

Vil du vite mer om Wienerberger og bærekraft?

Vi utvikler løpende nye tiltak for å redusere CO2-avtrykket, øke mulighetene for gjenbruk og resirkulering og styrke det biologiske mangfoldet med respekt for naturens ressurser.
Her finner du et utvalg av de siste nyhetene i forbindelse med vår innsats for en mer bærekraftig, sirkulær fremtid.  

Vi udvikler løbende nye tiltag for at reducere CO2-aftrykket, øge mulighederne for genbrug og genanvendelse og styrke biodiversiteten med respekt for naturens ressourcer. Her finder du et udpluk af de seneste nyheder med afsæt i vores arbejde for en mere bæredygtig, cirkulær fremtid.  

0Resultater

 

 

 

 

Vårt sosiale ansvar

Hos Wienerberger betyr sosialt ansvar at vi jobber for å sikre rammene for et sikkert og sunt arbeidsmiljø, fremme mangfold, overholde etiske prinsipper, være pålitelige i våre handlinger, kommunisere ærlig og utvise personlig ansvarlighet.

Vårt sosiale mål for 2023 omfatter:

  • Mer enn 15% kvinnelige medarbeidere i toppledelsen
  • Mer enn 30% kvinnelige medarbeidere på funksjonærnivå
  • 10% større innsats på opplæring og etterutdanning pr. medarbeider

Les mer i vår årsrapport: - WOW World of Wienerberger.

A cute little boy child is laughing as he plays outside in the mud and rubs dirt on his face with his hands.

Vi støtter disse initiativene

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.