Fra skipsvrak til bærekraftig gullsertifisert teglsteinsbygg

Sustainable project Skibet

 

Med gule håndstrøkne teglstein i mange lyse nyanser, har man, i samarbeid med Wienerberger, lykkes å skape et samspill mellom et spennende nytt boligbygg i Køge Kyst (Danmark), kalt Skibet og den omkringliggende kystlinjen.

Bygget er bærekraftig og har fått DGNB Gull-sertifisering

 

Bygget Skibet i Køge Kyst har fått DGNB Gull. Rent visuelt skal bygget gjenspeile det omkringliggende kystområdet.

Det er Tegnestuen Vandkunsten som er arkitekt for bygget, og ifølge arkitekt Susanne Schelde som har tegnet det spennende bygget, er valget av gule håndstrøkne teglstein fra Wienerberger et helt bevisst valg, fordi de gule teglsteinene har mange lyse nyanser og fargespill og en sandete og rustikk overflate. De matcher i så måte den store, lyse stranden rundt boligkvarteret, og har en fasade som skaper visuell sammenheng i byen og rent estetisk bidrar til et levende og mangfoldig byrom. 

 

Vrakfunn ga navn til bygget

Et sensasjonelt funn av et 500 år gammelt skipsvrak på en byggetomt har dels forsinket, men også gitt navn til boligbygget Skibet i Køge Kyst. Skibet er i alt 9600 kvadratmeter stort og oppføres som en blanding av utleieboliger for familier og bofellesskap for personer på 50 år og oppover.

Skibet tar, sammen med arkitekturen i bygget, dermed historien med seg, både i navnet og i selve arkitekturen som finner inspirasjon og spiller opp til de omkringliggende strandarealene. Det gjelder ikke minst også i valget av materialer.

Med funnet av skipsvraket har vi å gjøre med en historisk interessant byggetomt. Og for oss er det fantastisk at de spektakulære omstendighetene mures inn i selve bygget. Med navnet Skibet og forankringen til kystområdet i det arkitektoniske uttrykket, vil boligbygget bli husket i mange år fremover.

 

Sustainable project Skibet

Bærekraftig bygg

Alle boligene er oppført i lyse kvalitetsmaterialer som sammen med lysinnfallet skaper optimale rammer for et godt hjem ved Køge Kyst. Hele bygget er laget i høy arkitektonisk kvalitet med sans for detaljer.

Boligene er oppført i bærekraftsertifiserte materialer som danner rammene for de to langhusene som sammen danner en karré. Skibet er som nevnt et DGNB-sertifisert bygg, noe som betyr at DGNB har vurdert den økonomiske, sosiale, miljømessige, tekniske og prosessrelaterte bærekraften.

Boligene i Skibet er optimalisert for fantastisk lysinnfall og det spirende utelivet inviterer naturen inn. Her er det plass til lek, avslapping og uformelle sammenkomster. En piknik, en bok eller lekeplassen i den hyggelige gården. De mange fellesarealene flettes naturlig sammen med boligens mer private rom og skaper et åpent nabolag. 

 

Sustainable project Skibet
Sustainable project Skibet

Plass til mangfoldighet

Prosjektet er forankret i visjonen om å skape rammen for et boligbygg som skal fremme en sosiokulturell og sosialt bærekraftig utvikling av det fremtidige området ved Søndre Badestrand i Køge. Prosjektet gir sosial verdi og variasjon i befolkningssammensetningen i Køge Kyst-området ved å tilføre flere forskjellige befolkningsgrupper og gi beboerne mulighet for og incitament til å bli boende over mange år. Denne visjonen konkretiseres gjennom et bygg av høy arkitektonisk kvalitet og detaljering, hvor både miljømessige, økonomiske og sosialansvarlige aspekter er innarbeidet ut fra et langsiktig perspektiv, og har blant andet oppnådd DGNB Gull-sertifisering.

En tredjedel av prosjektet er såkalte livsstilsboliger 50+ som Pensiondanmark har utviklet i samarbeid med Realdania.

50+-boligene vil romme en rekke fasiliteter som skal danne rammen om fellesaktiviteter for beboerne. Eksempelvis felles kjøkken, verksted og uterom, oransjeri, vaskeri og bibliotek.    

 

Informasjon om Skibet

Prosjektnavn: Skibet
Arkitekt: Vandkunsten
Opført: 2020
Bærekraftsertifisering: DGNB i kategorien Gull

 

_______


Vi er her for deg

Det betyr at vi mer enn gjerne hjelper deg med å finne riktige løsninger for ditt neste prosjekt! Kontakt oss for råd og veiledning.

Du finner vår kontaktinformasjon her.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om nye prosjekter og produkter og få inspirasjon til dit neste prosjekt. 

Abonner nå.

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.