Västra Hamnens hjertes kles med bekledningstegl og fasadtegl fra Wienerberger

EW0105 Ingefær - Blauwrood - URBAN Holmen - URBAN Christianshavn | Sjöporten, Sweden

 

Velkommen til Sjöporten – et boligkvartal i hjertet av Malmøs mest eksklusive bydel, Västra Hamnen. Her bygges Västra Park, et kvartal med totalt 90 leiligheter i tre flerbolighus og fire rekkehus. Den elegante arkitekturen domineres av fasader som er kledd med både bekledningstegl og bløtstrøkent fasadetegl fra Wienerberger.

 

Nærhet til hav og by. Kvartalet Sjöporten tilbyr både det og masse mer der tre flerbolighus på sju og åtte etasjer, samt fire rekkehus, nå vokser frem. Det nye kvartalet kalles Västra Park og ligger i gåavstand til både Malmøs sentralstasjon og den fine havnepromenaden.

Fasadene på det sørligste huset og rekkehusene domineres av et lekkert lyst, bløtstrøkent fasadeteglEW0105 Ingefær – der det fine fargespillet går fra hvitt til grønt og grått. Fasadeteglet har man valgt å matche med gullskimrende vindusrammer og balkongrekkverk i champagnefarge.

   

EW0105 Ingefær

En gul bløtstrøken teglstein med hvite og grønnlige nyanser. Ingefær er en moderne teglstein med et lyst og friskt uttrykk. Mur opp Ingefær med en matchende lys fuge, slik at den levende teglsteinens fine nyanser får fritt spillerom.

   

Til det nordligste huset har Wienerberger levert rødt bekledningstegl i form av URBAN Christianshavn og URBAN Holmen, samt det røde fasadeteglet Blauwrood – som sammen skaper dynamiske fasader med masse kontrast. Det, sammen med oksidert metall, bidrar til et elegant helhetsinntrykk som passer inn i omgivelsene.

   

Blauwrood

Vinrød med blålilla og rustfargede nyanser.
En klassisk teglstein med et stort fargespekter av blålilla og rustfargede toner. Et sikkert valg som gir et fasadeuttrykk av tyngde, tidløshet og kvalitet.

URBAN Holmen

URBAN Holmen er et elegant og vinrødt bekledningstegl med svarte nyanser.

URBAN Christianshavn

URBAN Christianshavn er et vakker, teglrødt bekledningstegl med en anelse svart.

   

"Holdbarhet, gjenbruk og sirkulær økonomi er verdiord som virkelig passer på dette produktet. URBAN kan leveres med EDP og en produktgaranti på 30 år som garanterer frostsikkerhet, holdbarhet og fargestabilitet. Bekledningstegl kan dessuten brukes til både tak og fasade, så her kan man få to løsninger med ett produkt."

Filip Davidsson
Salgssjef hos Wienerberger i Sverige

   

Bekledningstegl for urbane miljøer

Det nordre huset i Västra Park har sju etasjer med sjenerøst lysinnfall og utsikt i tre himmelretninger. Her har man valgt å henge opp rødt bekledningstegl overlappende, for å gi liv til fasaden. I tillegg har man kledd husets sokkel med et rødt, bløtstrøkent fasadetegl, stilt på høykant, for å skape en kontrast til det røde bekledningsteglet og det mørke metallet.

Bekledningsteglet er fra Wienerbergers URBAN-sortiment, som er et innovativt byggemateriale som kombinerer estetikk og funksjonalitet. URBAN bekledningstegl er robust og elegant i uttrykket, og i en tid med fokus på rasjonell håndtering av ressurser, er det en perfekt, langsiktig produktløsning.

Filip Davidsson, salgssjef hos Wienerberger i Sverige, forteller:

– Målet med URBAN er å tilby smale, ventilerende fasadeløsninger som er raske å montere, men som også har lang holdbarhet og er fordelaktig økonomisk for den som eier og drifter bygget. Akkurat som for Västra Parks nordre hus, bidrar URBAN bekledningstegl på en dyp og naturlig måte til omgivelsene, men på teglets premisser.

Han fortsetter:

– På det nordre huset i Västra Park har man valgt å overlappe to forskjellige typer bekledningstegl, URBAN Christianshavn og URBAN Holmen. Begge er røde, men i forskjellige nyanser. Det er en av de store fordelene med URBAN. Serien kan tilpasses gjennom fargevalg og størrelse på både overlapping og lengde, noe som gir et variert uttrykk.

Lys eleganse med lys teglstein

Til det sørlige huset og rekkehusene i Västra Park har man valgt å gå i en annen fargeretning. Her har man i stedet valgt å pryde husene med en lys, bløtstrøken teglstein, også kalt EW0105 Ingefær. Sammen med de matchende vinduene og balkongrekkverkene, skaper teglsteinene lyse bygg som smelter inn i omgivelsene – til tross for at det sørlige huset strekker seg hele åtte etasjer opp i været.

Ved å ha tegl som en rød tråd gjennom kvartalet, samspiller de lyse husene med det nordlige husets mørkere toner, og det felles gårdsrommet byr på et varmt miljø, innrammet av tegl – med flere områder for samvær.

Flere arkitektoniske muligheter med URBAN bekledningstegl

Tegl er blant verdens eldste byggematerialer. Takstein og brent teglstein av leire har i mange, mange år bidratt til fine, solide og holdbare bygninger. URBAN bekledningstegl bygger videre på denne lange historien og en sterk tradisjon for teglproduksjon – samtidig som den tilbyr noe helt nytt og innovativt.

URBAN har en ujevn og variert overflate som kan spille sammen med været og leke med lys og skygge for å bidra til et pulserende og nyansert uttrykk. I tillegg til å by på høy arkitektonisk frihet, er URBAN også rask og enkel å montere og håndtere, og kan leveres med EDP. Filip Davidsson avslutter:

– Holdbarhet, gjenbruk og sirkulær økonomi er verdiord som virkelig passer på dette produktet. URBAN kan leveres med EPD og en produktgaranti på 30 år som garanterer frostsikkerhet, holdbarhet og fargestabilitet. Bekledningstegl kan dessuten brukes til både tak og fasade, så her kan man få to løsninger med ett produkt.

   

Informasjon om Sjöporten / Västra Park

Prosjektets navn: Sjöporten / Västra Park
Arkitekt: White Arkitekter
Produkt: URBAN Christianshavn, URBAN Holmen, Blauwrood og EW0105 Ingefær
Ferdigstilt: 2022


 

Nysgjerrig på bekledningstegl?

Er du også interessert i et sirkulært materiale, som URBAN bekledningstegl, som er enkelt og raskt å montere?
 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

Bærekraft

Trenger du klimavennlige teglmaterialer? Vi har stort fokus på å redusere CO2-avtrykket i produksjonen vår.

 


 

Siste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

   

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.