Kolbotn Hage kombinerer tre tegltyper i kjølige, rolige jordtoner

Brick: EW0449 Kul - EW0447 Flint - EW0450 Jern | Kolbotn Hage, Norway

 

Kolbotn Hage er både tett på byen og tett på naturen. Boligprosjektet er preget av høy kvalitet, fleksibel bygningsstruktur og frodige omgivelser. For å understreke de individuelle enhetene som er satt sammen, har arkitektene valgt å utføre fasadene med tre av våre tegltyper i kjølige, rolige jordtoner.

 

Boligprosjektet Kolbotn Hage ligger idyllisk plassert i Ormerudveien, i skjæringspunktet mellom naturen og storbykulturen. De 121 leilighetene ble ferdigstilt i 2018, og er tegnet av Arcasa Arkitekter AS, på vegne av byggherre Solon Eiendom.

Avstemt og rolig fargepalett

Det var et ønske om høy kvalitet på Kolbotn Hage, og å skape et ordentlig prosjekt som tåler det meste og som vil fremstå like flott i fremtiden. Det ble derfor valgt teglstein som hovedmateriale i fasaden, og Arcasa Arkitekter endte opp med tre tegltyper fra sortimentet vårt. 

Vi har levert tegltypene EW0449 Kul, EW0447 Flint og EW0450 Jern, alle i dansk format.

- Disse tre bløtstrøkne tegltypene har hver sine kjølige, rolige jordtoner, som gir en avstemt og fin fargepallett som harmonerer med omgivelsene. Teglypen EW0449 Kul er en silkematt brunsvart teglstein, og en klassiker i vårt sortiment, mens EW0447 Flint er en beige teglstein med hvite nyanser. Flint har en nøytral farge og et rolig fargespill som gjør den lett å kombinere med andre tegltyper, forteller Tove Narvestad, teknisk sjef i Wienerberger, og tilføyer: 

- Til sist har vi EW0450 Jern som er en gråbrun teglstein med grå, blålige og brune nyanser og kullpåbrenninger. Det gjør den til en elsket klassiker med et naturlig særpreget uttrykk. 

Arkitektene har brukt de tre forskjellige tegltypene for å skille mellom de individuelle enhetene som er satt sammen, i tilfeldig rekkefølge. Mellomrommene er i glass med speilende blanke flater. Det skaper bevegelse og puls i fasaden, samtidig som det gir et stramt og enkelt uttrykk i fasaden, både horisontalt og vertikalt. 

Det ligger i de små tegldetaljene, mener Narvestad:  

- Fasadene er rolige med små grep, der teglen i seg selv er et tydelig formspråk. Fasadene med balkonger er lettere, med markante murte søyler i front av balkongene og luftige utkragede balkongtak.

     

    

"Kolbotn Hage er et godt eksempel på hvordan kombinasjonen av flere tegltyper skaper et flott samspill i fasaden, og brukes til å understreke bygningsstrukturen og skape individuelle enheter."

Tove Narvestad
Teknisk sjef i Wienerberger

     

Fleksibel bygningsstruktur

Alle terrassene og balkongene til leilighetene er vestvendt, i tillegg til at noen leiligheter har fått store og private takhager. 

Arkitektene har jobbet med variasjon i bebyggelsens skala, og ønsket å skape en fleksibel bygningsstruktur med mange tverrgående hus. Bygningene beveger seg derfor ut og inn, opp og ned, og til å følge terrenget. 

De tre tegltypene spiller også en rolle i bygningsstrukturen:  

- Kolbotn Hage er et godt eksempel på hvordan kombinasjonen av flere tegltyper skaper et flott samspill i fasaden, og brukes til å understreke bygningsstrukturen og skape individuelle enheter, avslutter Narvestad.  

Den tydelige arkitekturen blir også videreført på bakken og omgivelsene rundt. Uteområdet består av både prydbusker, frukttrær, belysning, oppholdsarealer, åpne vannspeil og asfalterte internveier. I hjerte av Kolbotn Hage har det vært fokus på å skape et grønt, frodig og bilfritt miljø mellom husene.

 

FAKTA: 

Prosjektets navn: Kolbotn Hage
Arkitekt:Arcasa arkitekter AS
Teglstein: EW0449 Kul, EW0447 Flint og EW0450 Jern


 

Nysgjerrig på vår teglstein?

Vi leverer teglstein i mange forskjellige farger og overflater.
 

Få inspirasjon her

Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanseprosjekter og produkter. 

Meld deg på her


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.