Danmarks honorære konsulater fra hele verden besøkte Vesterled Teglværk

Konsulkonference

 

Vesterled Teglværk i Sønderborg, vårt største teglverk, mottok den 12. juni 2023 besøk av 50 honorære konsulater fra hele verden for å fortelle og demonstrere hvordan vi jobber med og realiserer grønne ambisjoner. Dette skjedde i forbindelse med et stort konsulmøte som ble avholdt for Danmarks nesten 300 honorære konsulater i København og – for første gang noensinne – i Sønderborg. Den grønne omstillingen sto på agendaen.

 

Utenriksdepartementet samlet Danmarks honorære konsulater og deres ektefeller i Danmark for tiende gang siden 1955. Dette skjedde den 12. til 14. juni, da mange honorære konsulater fra hele verden besøkte Sønderborg. Landets klimaambassadør, Tomas Anker Christensen, og aktørene bak Project Zero introduserte konsulene for Danmarks og Sønderborgs klimamål.

Den grønne omstillingen var hovedtemaet for konsulmøtet, og den 12. juni besøkte 50 av konsulene Vesterled Teglværk i Sønderborg. Andreas Christensen, vår Regional Director Operation, viste konsulene rundt på teglverket og fortalte om teglverkets grønne reise.

- Vi er veldig begeistret for å ha blitt valgt som et interessant selskap i forbindelse med konsulbesøket. Det har vært en fantastisk mulighet til å spre historien om Vesterled Teglværk og vår omstilling til et av landets mest klimavennlige teglverk, uttaler Christensen.

Vesterled Teglværk har vært en pioner i 20 år

Vesterled er hjemstedet for en av Danmarks mest energieffektive teglproduksjoner. De siste 20 årene har vi på teglverket redusert energiforbruket med 29 prosent og CO2-utslippet med 36 prosent. Christensen utdyper:

- På Vesterled har vi redusert energiforbruket og CO2-utslippet gjennom teknologisk innovasjon, prosessoptimalisering og riktige investeringer. Teglen brennes i ovner ved temperaturer over 1000 grader, og på Vesterled har vi lagt stor vekt på å utnytte overskuddsvarmen. Utskiftingen av gamle ovner har gjort det mulig å optimalisere våre prosesser og gjenbruke overskuddsvarmen til blant annet tørkeprosessen. 

På Vesterled har vi også tatt flere store steg, forteller han:

- Fra 1. mai i år gikk Vesterled over til å produsere utelukkende LESS, vår CO2-sparende teglstein med 15 prosent mindre råmateriale. Den produseres kun med sertifisert biogass og reduserer dermed CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 prosent sammenlignet med en tradisjonell teglstein brent med naturgass.


 

Vesterled Brickworks - seen from abovve

Fra 1. mai i år gikk Vesterled over til å produsere utelukkende LESS, vår CO2-sparende teglstein med 15 prosent mindre råmateriale. Den produseres kun med sertifisert biogass og reduserer dermed CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 prosent sammenlignet med en tradisjonell teglstein brent med naturgass.


 

Inspirasjon til å redusere CO2-utslipp i byggsektoren

Hos Wienerberger setter vi naturligvis pris på at vår klimainnsats blir lagt merke til, og at Vesterleds klimavennlige initiativer potensielt kan bli spredd ut i verden og være med på å inspirere andre industri- og produksjonsbedrifter.

- Som teglvirksomhet er vi svært bevisste på vårt ansvar, men også på potensialet for å gjøre en merkbar forskjell for byggebransjens CO2-utslipp. Tegl er ikke uten grunn et tradisjonsrikt byggemateriale som skaper vakre og langvarige bygninger med minimalt vedlikeholdsbehov. Derfor var det også en stor opplevelse å få dele våre erfaringer og grønne initiativer med de nysgjerrige konsulene, avslutter Christensen.

Konsulmøtet ble avholdt som en påskjønnelse for konsulenes store innsats for Danmark. Utenriksminister Lars Løkke Rasmussen var vert for konsulmøtet, og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik var beskytter for møtet, der 265 konsuler deltok. Totalt tjenestegjør 340 honorære konsulater for Danmark fordelt over 129 land.

LESS mursten

LESS

En CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Bygg med vår CO2-sparende serie av teglstein kalt LESS og oppnå CO2-reduksjon.

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Teglsteinen har samme mål og uttrykk som en tradisjonell, dansk bløtstrøken teglstein, og leveres i mange lekre fargevarianter.

 

 

Bærekraft

Trenger du klimavennlige teglmaterialer? Vi har stort fokus på å redusere CO2-avtrykket i produksjonen vår.

 

Vil du ha inspirasjon rett i innboksen?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og hold deg oppdatert på produktene våre, referanser og masse mer.

 

 

 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.