Fantasi og solide materialer møtes når Lisebergs opplevelseshotell vokser frem

Brick: EW2136 Light Coal - EW2166 Sisteron - EW0409 Valmue | Liseberg Grand Curiosa Hotel, Göteborg

 

Byggingen av Liseberg Grand Curiosa Hotel, den første delen av Lisebergs utvidelsesplaner, er i gang for fullt. Takket være det tette samarbeidet mellom Liseberg, NCC og Wingårdh Arkitekter, har man kunnet utforme et hotell utenom det vanlige. Her kommer fantasi og lekenhet til å rammes inn av tre typer teglstein fra Wienerberger, som sammen skaper en fasade inspirert av forskjellige epoker samt Gøteborgs historie.

 

Med utsikt over både Gøteborg og Lisebergs skrekkinngytende attraksjoner, er et spektakulært hotell akkurat nå i ferd med å vokse frem. Liseberg Grand Curiosa Hotel lover ikke bare komfortable overnatting, men vi også tilby opplevelser for hele familien – hvor lekenhet og oppdagerlyst står i sentrum.

Wingårdhs har tegnet og planlagt hotellbygningen, i tett samarbeid med Liseberg og NCC. Bygningen skulle inspireres av Gøteborgs historie, passe inn i omgivelsene og gjenspeile forskjellige epoker – fra nyklassisisme til industrialisme. Derfor valgte man å satse på gedigne materialer, som bland annet tegl fra Wienerberger – Nordens største leverandør av teglstein.

    

"Å bygge i tegl er først og fremst tidsriktig, men det matcher også vår visjon. Vi har studert historiske bygninger rundt om i Gøteborg, fordi vi vil respektere området og la bygningen ta plass uten at den skal føles malplassert. Med Wienerbergers teglstein har vi kunnet skape en bygning som passer inn i Gøteborg, men samtidig føles spektakulær og som noe utenom det vanlige."

Sara Wernsten
Arkitekt hos Wingårdhs

    

En troverdig visjon

Under hele prosessen har Liseberg hatt en tydelig visjon om å Gøteborgs historie inspirere bygningen. På Wingårdhs har man siden jobbet for å oversette den visjonen og omgjøre den til en bygning som ikke bare fungerer i samspill med fornøyelsesparken, men også føles naturlig i det urbane bymiljøet. Sara Wernsten, arkitekt hos Wingårdhs, forteller:

- Hotellet hører like mye til byen som til fornøyelsesparken. Bygningen må føles troverdig i miljøet, fordi hotellet ligger på et ekspansivt område i en sentral bydel. Det har vært viktig å gi bygningen en troverdighet, og derfor føles det naturlig å bruke gedigne materialer som tegl.

Hun fortsetter:

- Å bygge i tegl er først og fremst tidsriktig, men det matcher også vår visjon. Vi har studert historiske bygninger rundt om i Gøteborg, fordi vi vil respektere området og la bygningen ta plass uten at den skal føles malplassert. Med Wienerbergers teglstein har vi kunnet skape en bygning som passer inn i Gøteborg, men samtidig føles spektakulær og som noe utenom det vanlige.

     

Vakkert og bærekraftig

Til Liseberg Grand Curiosa Hotel har Wienerberger levert totalt 240 000 teglsteiner, noe som tilsvarer en fasade på 3750 kvadratmeter. Hotellets fem fløyer vil blant annet bekles med tegl i tre forskjellige fargesjatteringer for å skape lekenhet også i det estetiske uttrykket. Sara Wernsten forklarer:

- En av fløyene har fått mer inspirasjon av de industrielle fabrikkområdene i Gøteborg, hvor vi benytter Wienerbergers rødmelerte tegl for å skape teglbuer og -søyler. Deretter har vi valgt tegl i både gule og grå nyanser til de resterende fløyene, og vi har sekkeskurt tegl til sokkeletasjen på en av fløyene. Så med hjelp av de forskjellige fargene har vi kunnet formidle tidsepokenes innflytelse, noe vi tror vil bli vakkert i til slutt.

Hun kompletteres av Mikael Lorentzon, distriktsansvarlig selger hos Wienerberger, som avslutter:

- I dag snakker vi mye om bærekraftig bygging, og det gjelder naturligvis også for et prosjekt som dette. Et hotell skal kunne bli stående lenge, og derfor er en teglfasade perfekt. Det tåler et tøft klima uten å miste utseendet, og gir et stabilt inntrykk. Dessuten er det, akkurat som det vil bli i dette tilfellet, veldig vakkert. Vi ser fram til å se det ferdige resultatet på Liseberg. 

Med sklie fra andre etasje og rett ned i lobbyen og familierom med utsikt over Valkyria, vil Lisebergfølelsen til å følge gjestene fra innsjekking til utsjekking. Byggingen er i full gang, og vi regner med at hotellet vil slå opp sine dører i tide til Lisebergs 100-årsjubileum i 2023.

 

FAKTA

Prosjektets navn: Liseberg Grand Curiosa Hotel
Arkitekt: Wingårdh Arkitekter
Produkt: EW2136 Light CoalEW2166 Sisteron och EW0409 Valmue
Ferdigstilles: 2021-2023


 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

LESS. CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Bærekraft

Trenger du klimavennlige teglmaterialer? Vi har stort fokus på å redusere CO2-avtrykket i produksjonen vår.

 


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.