Farger og overflater til tak

Roofing campaign

 

Det finnes mange forskjellige typer takstein med hvert sitt uttrykk. Alle tegltakstein har leire som base, men de får hver sin unike karakter gjennom måten de brennes og overflatebehandles på. Uansett overflate eller farge, vil du med tegltakstein får et lekkert og holdbart tak med svært lang levetid.

   

Naturrøde takstein

Vanlige takstein er basert på én og samme veldefinerte leireblanding og brent ved ca. 1060 °C.

Overflaten er diffusjonsåpen og fremstår som matt.

 

   

Blådempede takstein

Den spesielle fargen på blådempede takstein oppstår ved å brenne vanlige takstein en ekstra gang i en spesialovn med lav oksygentilførsel.

I denne spesielle prosessen endrer leirematerialet farge, og røde steiner blir for eksempel blåsvarte og gjennomfargede.

 

   

Engoberte takstein

Ved engoering skilles det mellom 2 overflatetyper. Felles for typene er at behandlingen påføres den ubrente, tørkede taksteinen (skærven), som deretter brennes ved ca. 1060 °C.

Ved naturengobering – som gjerne bare kalles engobering – påføres overflaten av de ubrente taksteinene et finmalt teglmel som er oppslammet i vann og tilsatt farge i form av mineraler. Overflater forblir diffusjonsåpen og fremstår som matt. Overflaten er dessuten smussavvisende og refleksfri.

Edelengobering fremstilles som engobering, men skiller seg ut gjennom mengden glasspartikler. Det vil si at overflaten er tett på å være like blank som en glasert overflate, men fortsatt delvis diffusjonsåpen, uten nevneverdige reflekser.

 

   

Glaserte takstein

Glasur består av kvarts og fargepigment og brennes på taksteinen ved ca. 1060°C.

Glasuren danner en diffusjonstett, blank overflate med høy glans.

 


 

Vil du snakke litt om tegltakstein?

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med salgsavdelingen vår. Den står klar til å guide deg mot den helt rette tegltaksteinen for deg.

Kontakt oss

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Hold deg oppdatert på nye prosjekter og produkter, og få inspirasjon til det neste prosjektet ditt.
 

Meld deg på her

Takstein i tegl

Takstein i tegl gir fleksibilitet og lang levetid, og er den ideelle løsningen til nybygg og renoveringer som skal ha et vakkert og slitesterkt tak.

Les mer

    

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.