Kanalbyen i Kristiansand

Bricks: Pellava - Iltarusko Retro - Kaakaonruskea Retro - Superwhite Retro - Grafiitinmusta Retro | Wienerberger AS


Utsikt, nærmiljø og unike leiligheter med rustikk finsk teglstein

Med en fantastisk plassering i forhold til sjø og skog er kanalbyen i Kristiansand den nye spennende bydelen. Her møtes natur og by i harmoni med kanaler og spennende arkitektur. Finsk tegl levert av Wienerberger til ni av byggene setter sitt preg på området og underbygger det moderne og unike uttrykket.

 

Kanalbyen blir det nye knutepunktet i Kristiansand hvor den forlenger strandpromenaden forener byen og naturen på en god måte. Visjonen har vært å skape spennende byrom for alle og bruksområder som passer til den nærliggende bebyggelsen. Samtidig har det også vært fokus på å skape lune og mer skjermede områder så det urbane designet både tar hensyn til naboer, beboere og offentligheten.

   

"Sammen med leverandør Wienerberger har vi løst dette sammen på en god måte. Det er benyttet mørtel fra Forsand Mørtelverk med farge tilpasset teglstein på hvert enkelt bygg. Jeg synes at bygningene er flotte hver for seg, men når flere byggetrinn begynner å bli ferdig ser man hvordan dette harmonerer og fungerer sammen som en helhet. Dette er et prosjekt vi er stolte av i en flott ny bydel."

Vegard Martinsen
Murmester fra Murmester Lindgren

   

Finske teglstein skaper spennende arkitektur

Vi har levert fem typer tegl til prosjektet Kanalbyen som alle er finsk ekstrudert tegl: Pellava, Iltarusko RetroKaakaonruskea Retro, Superwhite Retro og Grafiitinmusta Retro.

Tove Narvestad, teknisk sjef hos Wienerberger er veldig fornøyd med prosjektets uttrykk og valg av teglstein som er levert til tre byggetrinn (B1, B2 og B2C), som nå er ferdigstilt.

- I og med at de valgte tegltypene har et smalt format og er ekstrudert med hull gir dette lav egenvekt på teglforblendingen. Dette er gunstig i forhold til laster på bæresystemer. Den har et moderne utseende, mer lang og smal enn de tradisjonelle teglsteiner. Den har også et rustikt preg i overflaten, som gir den mer liv og sjarm enn en glatt overflate.

Sjøurban arkitektur med fokus på brukeropplevelsen

Ambisjonene for dette prosjektet har vært å kombinere miljø, økonomisk- og sosial bærekraft. Tonje Løvdahl, arkitekt fra A-Lab har fortalt følgende på kanalbyens egne hjemmesider:

- Det har vært spesielt fokus på utforming av bebyggelse, kanal og uterommene, da med fokus på overganger og uteromopplevelser. Å skape mange steder man kan oppholde seg. Bebyggelsen er delt opp i forskjellige bygg med ulike utforming, som bidrar til uttrykket og dermed opplevelsen. Vi har blandet den naturlige rammen fra sjøen med den urbane arkitekturen og summen blir en helt spesiell sjøurban bydel.

Videre forteller hun at hver bygning har fått forskjellige planløsninger og hver sin arkitektur, så de fremhever hver enkelt plassering på de ulike bygningene i byggeprosjektet:

- Det er et variert arkitekturuttrykk som tilfører noe nytt til komposisjonen av denne nye bydelen samtidig som den fortsetter den allerede etablerte.

    

    

Finsk teglstein - nordisk designstil med kvalitet

Med vår finske teglen i Retroserien får prosjektet et stramt og moderne uttrykk, som passer bra inn med nordisk stil. Retroserien består av 10 farger i et flott fargespekter fra svart til hvitt, og de ulike fargene er flotte å kombinere.

Ønsker du et mer røft og rått uttrykk har vi Makasiini-serien. Inspirasjonen til det mørke uttrykket er tatt fra de gamle finske pakkhusene som lå langs havnen i Helsinki. Her får du et naturlig innspill med blanke og matte, dypbrune og svarte nyanser.

Produksjonen av den finske tegl er ISO14001-sertifisert og disse tegltypene har også produktspesifikk EPD, noe som bidrar med poeng i BREEAM-sertifiseringen.

    

Wienerberger og BREAAM-NOR

Vil du vite mer om hvordan teglstein og bekledningstegl fra oss bidrar positivt til bygg som ønsker å oppnå BREEAM-sertifisering?

Mock-up af norsk BREEAM brochure med hvid baggrund

    

Godt samarbeid I prosjektet

Murmesteren Vegard Martinsen fra Murmester Lindgren er stolt over prosjektet og forteller om et spennende og bra samarbeid:

- Kanalbyen har vært et veldig spennende prosjekt som vi har vært heldig å få være med på under J.B. Ugland Entreprenør. Sammen med leverandør Wienerberger har vi løst dette sammen på en god måte. Det er benyttet mørtel fra Forsand Mørtelverk med farge tilpasset teglstein på hvert enkelt bygg. Jeg synes at bygningene er flotte hver for seg, men når flere byggetrinn begynner å bli ferdig ser man hvordan dette harmonerer og fungerer sammen som en helhet. Dette er et prosjekt vi er stolte av i en flott ny bydel.

 

FAKTA om Kanalbyen i Kristiansand:

Prosjektets navn: Kanalbyen i Kristiansand
Arkitektfirma: A-Lab
Entreprenør: J.B. Ugland Entreprenør
Murmester: Murmester Lindgren
Teglstein: Pellava, Iltarusko Retro, Kaakaonruskea Retro, Superwhite Retro og Grafiitinmusta Retro
Oppført: ferdig 2022


 

Er du på utkikk etter den perfekte teglsteinen?

Gå på oppdagelsesferd i sortimentet vårt av teglstein i forskjellige farger og med varierende overflatestrukturer.
 

BREEAM-brosjyre

Vil du vite mer om hvordan teglstein og bekledningstegl fra oss bidrar positivt til bygg som ønsker å oppnå BREEAM-sertifisering?
 

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadeproduktene våre.
 


 

Siste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.