Marktegl gir et varmt og naturlig uttrykk i Kongens Karré

Belegningstegl - Odense med kul - Kongens Karré,  Danmark

 

Naturen og byen møtes i et nytt grønt gårdsrom som skaper et pustehull midt i byen. CREO Arkitekter har kombinert beplantning med den klassiske gule marktegl, Odense med kull, slik at natur og by går opp i en høyere enhet i Kongens Karré i Odense.

 

Kongens Karré danner et naturskjønt gårdsrom for familier og studenter tett på byen i Odense. Den grønne beplantningen er omgitt av vår marktegl, slik at det dannes et samspill mellom det grønne og det urbane, hvor beplantning og geometri går opp i en høyere enhet.

Gårdsrommet danner rammen om et fellesskap for beboerne fra de 84 kommunale boligene i bebyggelsen, hvor naboene kan møtes i et grønt frirom.

    

     

Karakteristisk marktegl for Odense

Den grønne beplantning i karréen er omgitt av den klassiske gule marktegl, Odense med kull, som er karakteristisk for byen. På den måten trekkes byen inn i de grønne omgivelsene og bidrar til et samlet inntrykk av gården som inviterer beboerne til å ta en pause fra hverdagen.

De geometriske formene og mønstrene av grønn beplantning og gul belegning danner på harmonisk vis rammene for livet i gården. Den gule marktegl med mørkere brente nyanser er, med sitt naturlige uttrykk og varme farge, karakteristisk for Odense, og er brukt mange steder i byen.

Nettopp dette markteglet var derfor et helt naturlig valg for å danne samspill med den grønne beplantningen i den odenske karréen.

Et sentralt beliggende pusterom

Kongens Karré er utformet som en oase hvor beboerne kan finne ro fra bylivet, til tross for dens sentrale plassering. Navnet Kongens Karré kommer av at det, ifølge et gammelt kart, tidligere har ligget en bygning ved navn Kongehuset her. Til tross for det kongelige navnet, er det noe for ethvert humør og behov i gården, som er sammensatt av ulike oppholdsområder.

Gårdshagen er utformet som en labyrint med runde, myke kanter, og på den måten skapes det flere små gjemmesteder mellom beplantningen. De varme tonene fra både messingfargede vinduskarmer og de brente nyansene fra teglet skaper balanse i gården, hvor byboerne kan nyte et avbrekk fra sine daglige gjøremål.

Med sin eksklusive fremtoning bidrar markteglet til å sørge for at karréen fungerer som et privat pusterom fra bylivet utenfor, og markteglet medvirker til en varm og innbydende atmosfære som en kontrast til det travle livet utenfor. Samtidig står det gylne teglet flott til de røde teglsteinsbygningene, og kombinasjonen skaper en balansert og behagelig fremtoning for hele gårdsmiljøet.

     


 Med sin eksklusive fremtoning bidrar markteglet til å sørge for at karréen fungerer som et privat pusterom fra bylivet utenfor.
 

     

Naturlig og holdbart underlag med marktegl

Marktegl, som er et naturlig materiale, er et opplagt valg til et gårdsrom, fordi de er et robust underlag med lang levetid. Den lange holdbarheten er også en fordel rent bærekraftmessig, fordi teglet tåler daglig bruk og slitasje fra beboerne langt inn i fremtiden.

Gårdsrom med plass til alle beboerne

De kommunale boligene i bebyggelsen er fordelt på tre til fire etasjer, og leilighetene varierer i både innredning og størrelse. Med et bredt spekter av unge, gamle og barnefamilier er karréen utformet for å omfavne mange ulike beboere og forskjellige aktiviteter. På den måten er det mulighet for å både fordype seg i en bok i en av gårdens små solkroker eller å samles sammen med naboer og venner for å nyte et lite stykke natur i byen.

Gårdsrommet ligger i 2. etasje, og solen får derfor litt ekstra tid til å skinne ned på de små hyggelige hjørnene av gården, før den går ned bak bebyggelsen. På den måten får gårdens brukere litt ekstra glede av gårdens fremtoning når solens stråler treffer de gylne markteglene i et varmt lys. Under gården er det et innebygget parkeringsanlegg til biler og sykler som bidrar til å sikre at gårdsrommet innbyr til bruk og avkobling i stedet for oppbevaring.

 

Fakta om prosjektet:

Prosjektnavn: Kongens Karré
Arkitekt: CREO Arkitekter
Produkt: Marktegl Odense med kul
Oppført: 2021


 

Belegningstegl - Odense med kul - Kongens Karré,  Danmark


 

Trenger du marktegl til ditt neste prosjekt?

Se vårt sortiment av marktegl.

Les mer

Vil du vite mer om marktegl?

Les mer om mulighetene med marktegl.

Les mer

Inspirasjon rett i innboksen din

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon om produkter, prosjekter og andre tiltak direkte i innboksen din.
 

Abonner her


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.