NYHET! Tre håndstrøkne teglstein i grå nyanser

Campain handmade bricks

 

Håndstrøkne teglstein fra Wienerberger kommer i et stort utvalg av farger og uttrykk fra sart gyllen til markant rød. Håndstrøkne teglstein kan med fordel mikses og matches for å enten skape kontrast eller for et avdempet uttrykk tone-i-tone. 

Nyhetene på bildet er i rekkefølge: EW3781 Havholm,  EW3782 Sundkrog og EW3780 Kronløb.

 

Rustikke håndstrøkne teglstein får sitt rå uttrykk og nyanserte fargespill gjennom en helt spesiell produksjonsprosess hvor man bruker sand for å få leira til å slippe formen. Sanden kan være fin eller grov og i forskjellige farger. I tillegg til sand kan man også tilføre fargepigmenter. Tradisjonelt ble leira kastet ned i treformer med håndkraft, derav navnet håndstrøkne teglstein, men i dag er det maskiner som presser den myke leira ned i formen.

Sand og farger legger seg rundt den myke leira og skaper den håndstrøkne teglsteins rustikke overflate og levende fargenyansering. Teglsteinen brennes ved høye temperaturer, og det er da magien oppstår – en produksjonsmetode som har vært brukt i over 200 år.

 

 

NYHET! Tre håndstrøkne teglstein i grå nyanser

Campaign handmade bricks

 

EW3781 Havholm
En dusgrå håndstrøket og sandstrøket teglstein med et harmonisk fargespill i varme lysegrå og gråbrune nyanser kontrastert av mørkere kullpåbrenning. For et mer variert uttrykk kan Havholm kombineres med f.eks. Vigoroso.
Les mer om EW3781 Havholm.

EW3782 Sundkrog
En håndstrøket og sandstrøket teglstein i en varm brunsort farge med enkelte elegante fiolette nyanser. For et kompakt monolittisk uttrykk kan Sundkrog med fordel mures opp med en mørk skrapet fuge. 
Les mer om EW3781 Sundkrog.

EW3780 Kronløb
En raffinert dusgrå håndstrøket og sandstrøket teglstein i gråhvite og grønnlige nyanser inspirert av de kalkholdige klintene på Møn. Kronløb er utviklet i samarbeid med arkitekten bak Kronløbsøen i Københavns Havn.
Les mer om EW3780 Kronløb.

 

 

 

 

Overflater på håndstrøkne teglstein

Den rent funksjonelle funksjonen ved bruken av sanden er den direkte årsaken til at overflaten på håndstrøkne teglstein har helt naturlige variasjoner og flotte detaljer i strukturen, samtidig åpner bruken av sand for nye estetiske muligheter. Ved å velge andre sandfarger enn nøytral sand, oppstår det nye flotte håndstrøkne teglstein hvor teglsteinen farge enten dempes eller fremheves.    

Se hele samlingen av håndstrøkne teglstein.

Campaign handmade bricks

 

______

 

_____

 

Siste nytt

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.