Hva koster et nytt tegltak?

Bricks: Waalrood HV WF, Dommelrood HV WF, Blauwrood Genuanceerd HV WF, Grijs HV WF, Etna HV WF and Euroa HV WF | Roof: VHV Blauw Gesmoord 706, VHV Natuurrood+ 652 and Datura Natuurrood+ 652 | Architect: Zeelenberg Architectuur, Ouddorp | Contractor: Boeter Bouwbedrijf, Sommelsdijk, Kroon & De Koning Zwijndrecht BV, Zwijndrecht | Client: Community Goedereede | Completion Date: 2015-01-01

 

Et ekte tegltak koster ofte mindre enn du tror, siden selve taksteinen kun utgjør en mindre del av totalkostnaden for et nytt tak. Derfor kan det som regel betale seg å velge den holdbare tegltaksteinen i stedet for billigere taksteinstyper.

 

Ved å sammenligne totalprisen på et litt billigere produkt, som for eksempel betongtakstein eller shingel (bitumen) er det ikke mye som skiller de ferdiglagte takene rent prismessig. Til gjengjeld får du med takstein i ekte tegl et produkt med svært lang levetid, og som nesten er vedlikeholdsfritt.

For et gjennomsnittlig tak på ca. 150m² er det nesten ubetydelige forskjeller mellom betongtakstein og ekte teglstein, avhengig av hvilken modell som velges. Årsaken er at de store grunnkostnadene, som stillaser, takrenner og nedløp, undertak og lekter, transport og takløft, samt opprydding, stort sett er de samme uavhengig av hvilken takstein du velger.

Derfor er det lurt å innhente pris på omlegging fra flere håndverkere for å få god oversikt over kvalitet, prisnivå og ferdigpris. Vi anbefaler derfor at du kontakter det lokale byggemarkedet ditt. De kan hjelpe deg videre i prosessen, og har sikkert også noen gode forslag til lokale håndverkere.


 

Teglstein - tagstein: EW3255 - Sinus | Agttrup Gårdhuse, Danmark

Takstein i tegl

Takstein i tegl gir fleksibilitet og lang levetid, og er den ideelle løsningen til nybygg og renoveringer som skal ha et vakkert og slitesterkt tak.


 

Pris per m2 tak?

Det er flere parametre du må ta høyde for når du vurderer å skifte tak. Det er ikke kun taksteinen som har innflytelse på prisen på det nye taket, så du bør også ta med detaljene i listen nedenfor når du legger ditt endelige budsjett. Når disse tingene er på plass, vil det nemlig være mye enklere å gå for å få et tilbud på prosjektet

Installation Koramic rooftiles

1 | Hvor stort takareal har jeg?

2 | Er pipe, takrenner osv inkludert i tilbudet?

3 | Klarer jeg meg med en renovering og å skifte kun noe av taket?

4 | Må undertaket også skiftes?

5 | Må lektene skiftes? Hva med takstolene?

6 | Underbekledning, inndekning, bekledning i gavlen?

7 | Stillas, avdekking, opprydding?

8 | Takets kompleksitet når det gjelder vinkel, vinduer, kvister osv.

9 | Vil dere benytte anledningen til å isolere samtidig?

10 | Hva slags tak ønsker jeg

Den reelle prisen får du først når taket er lagt, og alt er ryddet og ferdig. Vi anbefaler derfor at du innhenter pris på omlegging fra flere håndverkere for å få god oversikt over kvalitet, prisnivå og ferdigpris. Renovering av tak og legging av teglstein er fagarbeid, så vi anbefaler selvfølgelig at det brukes utdannede håndverkere og takleggere til jobben.

    

Hvilket tak bør jeg velge

Valg av takløsning er avhengig av både takets konstruksjon og dine personlige preferanser. Ikke alle takprodukter passer til alle typer konstruksjoner. I tillegg kan det være lokale regler for området som legger begrensninger for hvilke tak du kan velge.

Hus med takvinkel

Tegltakstein passer best til hus med takvinkel på minst 15 grader, og kan derfor ikke brukes på flate tak. I Skandinavia er det, på grunn av været og mengden nedbør, tradisjonelt blitt bygd hus med vinkel på taket, så derfor ser vi også mange tegltak her.

Holdbarhet

Alle takløsninger har ikke like lang levetid. Hvis det er viktig å velge en løsning som holder i mange år og er vedlikeholdsfritt, er det noen produkter som er bedre enn andre. Over tid kan et tegltak være en billigere løsning enn for eksempel takpapp eller stålplater, siden levetiden på et tegltak er mye lengre.

Estetikken

Det er alltid viktig å se hvilken takløsning som passer best til ditt hus og område. Et tak er en langsiktig investering som kan tilføre verdi til huset når den riktige løsningen blir valgt. Vi har et bredt utvalg av takstein som passer til de fleste typer boliger.

   

Vil du snakke litt om tegltakstein?

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med salgsavdelingen vår. Den står klar til å guide deg mot den helt rette tegltaksteinen for deg.

Kontakt oss

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Hold deg oppdatert på nye prosjekter og produkter, og få inspirasjon til det neste prosjektet ditt.
 

Meld deg på her

Last ned taksteinskatalogen vår her

La deg inspirere av et utall farger, former og overflater, som på forskjellige måter skaper lekre skyggeskygge- og lyseffekter, avhengig av taksteinens geometri.

Last ned katalogen her

   

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.