Hvorfor bygge i tegl?

Terraced houses and apartment buildings in Skovkvarteret, Oerestad, Facing Bricks W 445 Hvede, W 170 Mink, W 449 Kul, W 453 Grafit and W 450 Jern

 

Tegl signaliserer kvalitet og skaper verdi. Erfaring viser at bygg i tegl oppfattes som mer eksklusive og attraktive enn bygg i andre materialer.  Tegl bestandighet harmoni og ro. Ofte benytte stegl til offentlige bygg som bo- og behandlingsinstitusjoner, skoler og kirker.

De mange historiske byggverk viser også at tegl er et solid materiale som tåler tidens tann. Fordi tegl ikke angripes av sopp, råte og skadedyr/insekter. Fordi tegl har god tilpasningsevne. Det lille formatet med justeringsmuligheter i mørtelfugen gjør at teglfasader kan tilpasses alle bygg.

Vedlikeholdsfritt

Tegl er tilnærmet vedlikeholdsfritt når fasaden er utført med riktige tekniske løsninger.

 

Estetikk

Tegl er et vakkert, naturlig fasademateriale som tilbys i et stort og variert produktutvalg, og kan leveres i de fleste nyanser fra hvit til rød, grå og svart.

 

Tegl er lydisolerende 

Vegger av murverk har høy massevekt og bidrar dermed effektivt til støydemping, særlig fra utendørs støykilder.

 

Godt inneklima

Et hus av tegl har et naturlig og godt inneklima.

Inneklimaet i hus bygd av tegl er på flere områder bedre enn i hus bygd av andre byggematerialer. Se ny undersøkelser fra ” By og Bygg” og Danmarks Tekniske Universitet - www.wienerberger.dk

Rene mineralske materialer

Teglstein og mørtel er rene, mineralske materialer som ikke avgir allergifremmende stoffer. Ytterveggen har ingen tett membran som hindrer muren å puste og inneholder ingen organiske materialer eller kjemikalier som avgir helseskadelige gasser, eller som kan danne grobunn for soppvekst og husstøvmidd.

Tegl puster

I motsetning til de aller fleste byggematerialer regulerer en innervegg av tegl luftfuktigheten innendørs uten hjelp av mekanisk ventilasjon. Under forutsetning av at det ikke er en tett overflatebehandling vil teglsteinen oppta fukt fra luften og avgir den igjen når luftfuktigheten er lav.

Magasinerer varme

Innervegger av tegl har også en positiv innflytelse på boligens komfort med evnen til termisk varmemagasinering og stabil innetemperatur. 

 

_______


Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanser og produkter.

Meld deg på her

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.