Teglsteinsinspirasjon

Bricks: Dodenkop & CinnoberCinnober – farget av historien

Rikke Ask, vår Head of Product Development og arkitekt, byr her på inspirasjon til sammensetning av teglstein med utgangspunkt i vår helt nye røde teglstein, EW2287 Cinnober. 

Med et bredt spekter av farger og nyanser inviterer den nye, røde teglsteinen Cinnober opptil flere andre steintyper til en visuell forsoning eller en sammenhengende forskjellighet som for eksempel kan lande karrébygg i sterk harmoni. 

Få inspirasjon til hvordan du med hell kan kombinere Cinnober med vårt eksisterende sortiment.


 

Fargevariasjon gir arkitektonisk frihet

I sentrum for denne inspirasjonen står vår helt nye røde og bløtstrøkne teglstein, EW2287 Cinnober, som valget av de andre teglsteinene er bygget opp rundt.

Teglsteinen er utviklet med base i den klassiske, røde leiren som har fått det lille ekstra. En solid bunn med varme og tyngde, der fargespill og brenning slår an tonen. Den nye teglsteinen er både inspirert av og oppkalt etter fargepigmenter med en lang tradisjon innenfor bygg. Her er Cinnober kjent for sin dype, røde og intense farge.

EW2287 Cinnober er en rød teglstein med gylne og fiolette nyanser, og har et rikt, glødende spill Dermed kan teglsteinen stå alene, men kan med fordel også kombineres med andre steiner. 

I tillegg til arkitektonisk frihet, bidrar Cinnober også i et klimaperspektiv, siden den nye teglsteinen kun fås som LESS, som er vår CO2-sparende serie av teglstein.

Hvilke teglsteiner komplementerer Cinnober?

Øverst har vi vår håndbankede stein Blauwrood genuanceerd, for å skape både strukturforskjell og en mørk kontrast. Fellesnevneren er fiolette plommefarger, men også den metalliske nyansen som går igjen i både Blauwrood og Cinnober.  
 

 

Til venstre for Cinnober har jeg valgt vår populære og kontrastfylte EW2284 Terracotta, som omfavner den lyse engoberingen i Cinnober-steinen for å skape relasjonen i fasaden. Hvis det trengs enda mer spill, kan man med fordel også velge vår EW2294 Terracotta Coal.

Brick: EW2287 Cinnober - EW2286 Karmin - EW0465 Rød nuanceret - EW2284 Terracotta - Blauwrood


 

Til høyre for Cinnober har jeg valgt vår EW2286 Karmin, som vi lanserte i våres. Karmin kan, med sitt rolige spill av en rød grunnsteinsfarge og en svak plommefarget engobering, gi Cinnober den nødvendige plassen for å skape en samlet og rolig fasade.


Nederst har jeg foreslått vår EW0465 Rød Nuanceret, som møter Cinnober med sin helt tradisjonelle, røde farge, men som har et lite etterspill i fasaden grunnet den svake variasjonen i den røde fargen.  

Både Karmin og Rød Nuanceret vil være en fin steintype i forhold til oppbygging av et rammeverk med Cinnober som den feltbestemmende og karakterskapende utsmykningen til den samlede fasaden.


 

Skal vi møtes i showrommet vårt?

Book et møte med meg i showrommet vårt på Frederiksberg. Jeg vil med glede vise deg vår verden av tegl.
 

Når det skal velges teglstein, er mulighetene mange

Her får du en oversikt over utvalget vårt av teglstein med forskjellige farger og overflater.
 

LESS. En teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %.

Slik har vi skapt fremtidens CO2-sparende teglstein. 
 


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.