Lyst fargespill på teglfasaden til Engebrets Promenade

Teglstein - Bronsgroen - Promenade Lillestrøm, Norge

 

Det attraktive boligkvartalet, Engebrets Promenade i Lillestrøm, fortsetter tegltradisjonen fra området. Både fasadene, takhagen og trapper er kledd med lys teglstein fra Wienerberger. Arkitektene ønsket at teglsteinsfasaden skulle gi bygatene et lett preg og ta godt vare på dagslyset. Med «Folkets hus» og handels- og næringslokaler sentrert mellom boligblokkene, byr boligkvartalet på urbane kvaliteter for lokalbefolkningen.

 

Med sine fire bygg og 170 leiligheter, nytt torg og offentlig passasje er Engebrets Promenade en forlengelse av Storgata og bykjernen i Lillestrøm. Boligkvartalet har en strategisk plassering i overgangssonen mellom bysentrum og villabebyggelsen. Det er HRTB AS Arkitekter MNAL som har tegnet Engebrets Promenade på vegne av byggherre AF Eiendom og Thon Eiendom. AF Bygg Oslo er totalentreprenør.

Lys teglfasade på Engebrets Promenade

Tegl et kjent fasademateriale i Lillestrøm, og er benyttet på flere gamle og nye bygg i området. Engebrets Promenade er intet unntak, og hovedmaterialet til fasadene er lys teglstein fra Wienerberger.

- Til Engebrets Promenade har vi levert tegltypen Bronsgroen. Den håndbankede tegltypen er lys gyllen med hvite og sarte grønne nyanser. Bronsgroen er en interessant teglstein med et rustikt fargespill og en rå overflate som sammen skaper liv og et naturlig uttrykk på fasaden til Engebrets Promenade, forteller Tove Narvestad, teknisk sjef i Wienerberger, og tilføyer:

- Teglstein er et robust og holdbart materiale som har mye lenger levetid enn mange andre tradisjonelle byggematerialer. Teglfasaden blir også bare vakrere med tiden, og krever ikke nevneverdig med vedlikehold. Med lang holdbarhet og lite vedlikeholdskostnader, er teglstein en solid løsning i et totaløkonomisk perspektiv.


 

"Bronsgroen er en robust og anerkjent teglstein som gir sikkerhet for et varig og godt estetisk uttrykk som vil stå seg godt i bybildet gjennom mange tiår. Teglen gir bygatene et lett preg og tar godt vare på dagslyset og solinnstrålingene."

HRTB arkitekter til bladet mur + betong


 

Fasade med skarpt relieff og kontrastfylte skygger

De holdbare kvalitetene til Wienerbergers teglstein er også noe HRTB arkitekter har fremhevet som en viktig faktor.

- Bronsgroen er en robust og anerkjent teglstein som gir sikkerhet for et varig og godt estetisk uttrykk som vil stå seg godt i bybildet gjennom mange tiår. Teglen gir bygatene et lett preg og tar godt vare på dagslyset og solinnstrålingene. De lyse fasadene gir skarpt relieff og kontrastfylte skygger og dermed mye spill av lys og skygge. Fargespillet gir liv til de store teglpartiene og fasaden er robust for støv og skitt som naturlig finnes i en by, beskriver HRTB arkitekter selv i artikkelen til bladet mur + betong.

Teglsteinen er også benyttet på takhagen over Folkets hus og trappene inne i kvartalet. I den felles takhagen på Folkets hus er det etablert en grønn lekeplass for kvartalets beboere. Bruken av tegl skaper en sammenhengende arkitektonisk tråd for boligkvartalet som inneholder forskjellige funksjoner.


 

Teglstein - Bronsgroen - Promenade Lillestrøm, Norge

 

"Den håndbankede tegltypen er lys gyllen med hvite og sarte grønne nyanser. Bronsgroen er en interessant teglstein med et rustikt fargespill og en rå overflate som sammen skaper liv og et naturlig uttrykk på fasaden til Engebrets Promenade."

Tove Narvestad, teknisk sjef i Wienerberger

 

Kombinerer tegl med terrasser i glass

På fasaden til boligkvartalet kombinerer arkitektene tegl med utkragede terrasser i forskjellige glasskvaliteter: frostet glass, et mer transparent glass og en glasstype med stripemønster i silketrykk. Hensikten var at terrassene skulle oppleves som uterom trukket noe tilbake fra gaterommet, hvor beboerne føler seg skjermet fra fortau og gate.

- Glasset har en kontrasterende overflate og materialitet opp mot teglfasaden og gir et raffinert spill av lys og skygge både på dagtid og i mørkets kunstlys. Fasaden inne på terrassene er i gyllent oljebeiset tre, et kontrasterende og varmt element i en verden av tegl og glass, skriver HRTB arkitekter i bladet mur + betong.

 

FAKTA om Engebrets Promenade:

Prosjektets navn: Engebrets promenade
Arkitekt: HRTB AS Arkitekter MNAL
Teglstein: Bronsgroen
Oppført: 2017

Danish Facade Brick Bronsgroen

En lys gyllen hånd- og sandstrøket teglstein med hvite og sarte grønne nyanser.


 

Gratis: 3-i-1 for arkitekter om teglstein

En bok om teglstein med inspirasjon, kolleksjon og skissedel i én og samme bok.
 

Få den gratis her

Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanseprosjekter og produkter

Meld deg på her.


 

Nyheter

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.