Marktegl ligger som bruksvennlig underlag foran K.B. Hallen

Belegningstegl - Bretagne - Argenti - KB Hallen, Danmark

Foto: Adam Mørk | Marianne Levinsen Landskab

 

Med marktegl som dominerende element har Marianne Levinsen Landskab skapt et minimalistisk byrom foran K.B. Hallen i Danmark. Plassen er belagt med vår marktegl Bretagne, og skaper et uterom som er både funksjonelt, estetisk og slitesterkt.

 

I 2017 ble K.B. Hallen gjenoppført i ny drakt, etter at den gamle hallen brant ned til grunnen i 2011. Arkitektene Christensen & Co. fikk oppdraget med å tegne den nye bygningen, og de videreførte den opprinnelige bygningens arkitektoniske DNA – fortolket i et moderne design.

Hallens arkitektur med den ikoniske buen ble videreført. Og også plassen foran hallen oppstod i ny form med landskapsarkitekt Marianne Levinsen som formgiver. Akkurat som den nye bygningen hadde tydelig referanse til buen på den gamle hallen – fikk også plassen mot Peter Bangs Vej avtrykk av den ikoniske buen.

Plassen foran K.B. Hallen ble belagt med vår brunsvarte marktegl Bretagne - som lys kontrast ble avtegninger av buen formet med vår marktegl Argenti.

Marktegl: naturlig materiale som robust underlag

Marktegl er ideelt som underlag i byrom som skal kunne tåle både bruk og slitasje. Ved å utnytte markteglets dekorative kvaliteter i de store, ellipseformede buene – og materialets holdbarhet og robusthet, har Marianne Levinsen skapt et harmonisk og helhetlig uttrykk som underlag for de mange aktivitetene som foregår på plassen.

Vår marktegl Bretagne er brunsvarte, og som naturlig materiale har de et levende fargespill. Lyse Argenti-marktegl i belegningen gjenspeiler hallens ikoniske bue som en lekende ellipseformet henvisning.

Markteglene reiser seg i flere nivåer og samles til en forhøyning som skaper et imøtekommende sted å slå seg ned for idrettsutøvere og konsertgjester på vei til og fra hallen. Forhøyningen brukes også til konserter og forskjellige markeder. Den er adskilt fra trafikken og er også oppholdssted for de mange barna som er på vei til og fra trening.

Foran K.B. Hallen er markteglene i kjøresporet forsterket av et stålspor, slik at de tåler trykket fra tunge lastbiler med ærender foran hallen. Vår marktegl gir et organisk og elegant uttrykk uten å gå på kompromiss med kravene til soliditet og motstandsstyrke.

Marktegl med lang levetid

Lang levetid er et viktig parameter når det gjelder bærekraften til bygningsmaterialer. Jo lengre levetid – desto mindre er materialets påvirkning på miljøet. Marktegl utmerker seg ved å kunne tåle hard belastning i mange år.

Vår marktegl er laget av en ekstra skiferholdig leire, og ved hjelp av en ekstra hard brenning ved veldig høye temperaturer. Markteglene er derfor motstandsdyktige overfor fukt og tidens tann.

Markteglbelegningen på plassen for K.B. Hallen har lang levetid og stor motstandskraft overfor slitasje og trykkbelastninger. Marktegl tåler oljesøl, veisalt, frost og masse daglig bruk i et levende byrom foran gjenfortolkningen av den historiske bygningen.


 


 

K.B. Hallen som historisk bygning

Marktegl er et tidløst materiale som passer inn foran K.B. Hallen som er så full av arkitektonisk historie.

Den opprinnelige K.B. Hallen ble ansett som et funksjonalistisk hovedverk og et av de få danske eksemplene på den modernistiske og skulpturelle grenen av Bauhaus-skolen. Ved innvielsen i 1938 var den Europas største private idrettsanlegg.

Hovedarkitekten bak hallen var Hans Hansen, og også formgiver Poul Henningsen var involvert i prosjekteringen – han designet blant annet en spesiell KB-lampe.

På sommeren 1944 sprengte danske nazister en bombe i K.B. Hallen ved en såkalt schalburgtageaksjon. Store deler av inventaret og alle glasspartiene ble ødelagt, men selve betongkonstruksjonen var intakt, og allerede et halvt år etter frigjøringen ble hallen gjenåpnet.

I september 2011 brant K.B. Hallen ned til grunnen få måneder etter at den var blitt fredet, til og med stålkonstruksjonen ble ødelagt. I 2017 ble oppføringen av den nye hallen påbegynt, og den ble innviet i 2019. Stålkonstruksjonen til gjenoppbyggingen ble i august 2019 kåret som vinner av Den Europeiske Stålprisen 2019.

 

Informasjon om KB Hallen:

Prosjektnavn: KB Hallen
Bygherre: KB Hallen
Landskapsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab
Totalrådgivere: Christensen & Co.
Marktegl: Bretagne, Argenti
Oppført: august 2018


 

Nysgjerrig på markteglet Bretagne?

Les mer om vår brunsvarte marktegl med blankt spill.

Les mer her

Ønsker du inspirasjon i innboksen din?

Abonner på nyhetsbrevet vårt og hent inspirasjon i våre referanser og produkter.

Abonner her

Trenger du robuste marktegl til ditt neste prosjekt?

Se vårt utvalg av marktegl.

Se vårt udvalg her


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.