Moderne Frederiksberg-leiligheter skaper samspill mellom historie og nytenkning med nyanserike teglsteiner og stilrene taksteiner

Mursten: Veldbrons | Fuglebakkevej, Frederiksberg

Fotos: Yulia Kozlova, EFFEKT Arkitekter ApS

 

På Fuglebakkevej på Frederiksberg i Danmark er gamle næringslokaler blitt bygget om til nye, moderne leiligheter. Det er EFFEKT Arkitekter som står bak forvandlingen. Arkitektene har valgt vår røde, uttrykksfulle teglstein Veldbrons og den stilrene taksteinen Datura for å bygge videre på de klassiske bygningene i området.

 

På Fuglebakkevej 88-90, der det tidligere lå industri, har det i dag vokst frem 33 moderne familieboliger (og én fellesleilighet). Gjennom å legge til de nye boligene ønsker EFFEKT Arkitekter å skrive seg inn i Frederiksbergs fine, historiske omgivelser med rødbrune teglstein og relieff i murverket.

– Historiske Frederiksberg-bygninger har typisk moderat ornamentikk ved dører og vinduer. Disse motivene er imitert og tolket på nytt i det nye bygget, forteller arkitekt hos EFFEKT, Gitte Juul Sørensen, og utdyper:

– Bygget på Fuglebakkevej er svært sympatisk og inneholder en lang rekke fine, små detaljer i murverket. Byhusenes differensiering uttrykkes gjennom forskjellige teglsteinsforbandt, der fasadene vekselvis er lagt opp i blokkforbandt og med fremrykkede teglstein i et sjakkmønster.

Klassiske teglstein binder nytt og gammelt sammen

Med sine mange trær og grønne områder fremstår Frederiksberg som en oase i storbyen. Arkitekturen bærer preg av et rent, klassisk formspråk. Derfor var det viktig for EFFEKT å sikre synergien mellom det gamle og det nye på Fuglebakkevej.

– Materialiteten og ornamentikken bygger på arven fra den klassisistiske og nyklassisistiske konteksten, sier Gitte Juul Sørensen.

For å oppnå den ønskede fremtoningen, brukte arkitektene god tid på å finne en teglstein med de helt rette nyansene til prosjektet.

– Samarbeidet med Wienerberger har vært godt helt fra starten av. De hjalp oss med massevis av prøver så vi kunne finne den helt riktige fargen, forteller hun.

Valget falt på vår hånd- og sandstrøkne teglstein Veldbrons, som er kjennetegnet av sin røde farge med varierende nyanser av fiolett og rust, samt brente toner.

Veldbrons

En ildfull teglstein med oransjrøde toner med tydelig svart og lilla fargespill, som gir et varmt og levende fasadeuttrykk.

– Vi brukte også lang tid på å finne den helt riktige rødbrune fugefargen som støtter opp under teglsteinens levende uttrykk og skaper et mer samlet bygg, sier Gitte Juul Sørensen.

Rød nyanserikdom fra topp til bunn

Som prikken over i-en er leilighetsbyggets tak dekket med vår takstein Datura rustik engoberet.

– Den rødlige taksteinen har samme nyanse og materiale som fasaden, og taket blir avsluttet med bøyde metallprofiler i samme farge som steinen, sier Gitte Juul Sørensen.

Hele bygget bærer preg av røde nyanser. De finnes ikke bare på fasaden og taket, men også i de smale vindusrammene i en mørkebrun, gyllen farge. Det skaper kontrast til gårdsrommets grønne planter.

– Ved å legge til disse leilighetene er det kommet en avslutning av den eksisterende karréstrukturen, og det har gitt mulighet for å etablere et nytt, grønt gårdsrom til glede for både nye og eksisterende beboere, avslutter Gitte Juul Sørensen.
 

"Bygget på Fuglebakkevej er svært sympatisk og inneholder en lang rekke fine, små detaljer i murverket. Byhusenes differensiering uttrykkes gjennom forskjellige teglsteinsforbandt, der fasadene vekselvis er lagt opp i blokkforbandt og med fremrykkede teglstein i et sjakkmønster."

Gitte Juul Sørensen
Arkitekt hos EFFEKT Arkitekter ApS

  

Informasjon om Fuglebakkevej, Frederiksberg:

Prosjektets navn: Fuglebakkevej
Byggherre: Ejendomsselskabet Fuglebakkevej 88-90 Frederiksberg ApS
Arkitekt: EFFEKT Arkitekter
Produkt:
Teglstein:
Veldbrons
Takstein:
Datura rustik engoberet
Ferdigstilt: Våren 2023


 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

Få hjelp fra BREEAM-konsulenten vår

Har du spørsmål om produktene våre, eller ønsker du å få dokumentasjonspakken vår til BREEAM-bygget ditt?

 

LESS. CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

   

Siste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

   

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.