Moderne teglstein skaper helhet i Vestby Sentrum

Brick: Marziale | Wessel  Park, Norway

 

Wessel Park er et moderne boligprosjekt i sentrum av Vestby med to byggetrinn. De moderne leilighetene har fått teglstein som hovedmateriale levert av Wienerberger. Her skal beboerne nyte både at det er kun et minutt til jernbanestasjonen og at marka med gode friluftsområder er rett rundt hjørnet. Wessel Park er bygget med fokus på lys og modernitet hvor selve bygningen skal skape helhet til området.

 

Byggeprosjektet Wessel Park har vært et solid samarbeid mellom arkitektkontoret Hille Melbye Arkitekter, entreprenør JI Bygg med utførende murmester Ingeniør- og Murfirma Lars Aarum. Fra arkitektkontoret har det vært sivilarkitektene Emil Fjellingsdal, Svein Sørensen og Claudia Tambuscio som har arbeidet sammen på dette prosjektet. Wienerberger har vært involvert i å finne gode løsninger for teglfasaden og levert teglsteinen Marziale.

    

"Vi valgte tegl fordi vi ønsket et bestandig materiale. Vi hadde valgt den samme teglen i et tidligere prosjekt og var veldig fornøyd med resultatet. Teglen glir også godt inn i nærmiljøet og den har en god fjerneffekt, men også mye spill når man ser den på nært hold. I kombinasjon med tre beiset med en varm farge, forsterkes den varme tonen i teglen."

Emil Fjellingsdal
Sivilarkitekt fra Hille Melbye Arkitekter

    

Et positivt bidrag til nye sentrum i Vestby

Wessel Park i Vestby med sine to byggetrinn, bestående av godt over hundre leiligheter, er adskilt med en skrå akse som skaper en forbindelse mellom den offentlige lekeplassen og Grøstadparken på østsiden, og det nye torget dannet av Thorvaldsengården og Rådhuset. Med et så stort byggeprosjekt i sentrum av Vestby følger det et stort pluss til hele byen da det bidrar til mer liv og utvikling av blant annet kafeer, kulturelle møteplasser og butikker. Sørensen forteller:

- Eiendommen ligger umiddelbart sør for Vestby stasjon og grenser til Rådhuset og Thorvaldsengården i vest. Det er dermed en uensartet bebyggelse i området og prosjektets beliggenhet gjør at det blir en sentral brikke i utviklingen mot en mer bymessig karakter for Vestby. Den skrå aksen mellom bygningene bidrar til at det dannes varierte byrom og opprettholder viktige siktlinjer og forbindelser i området.

Det var viktig for kommunen at utformingen på byggeprosjektet tok høyde for å bevare Thorvaldsengården. Et av målene for prosjektet var at det ikke måtte bli for stort, hvor det samtidig ble satt litt begrensninger fra kommunen.

- Utbygger ønsket en høy utnyttelse av tomten, som hadde innvirkning på utforming. Kommunen satte begrensninger i forhold til høyde, og ønsket variasjon i høyder og fasader, supplerer Fjellingsdal.

Da det var viktig at byggeprosjektet ikke ble for stort ble fasadene oppdelt med deler i tegl og tre med varierende høyde.

- Dette har vi fått positive tilbakemeldinger på, og vi mener at prosjektet har blitt et positivt bidrag til den nye sentrumsbebyggelsen i Vestby, forteller Tambuscio.

  

Marziale

Lys gul med hvite og grønngrå nyanser og sintring i overflaten. Marziale er en litt sartere, mer forsiktig variant av Bronsgroen, men gir fremdeles et særegent og sofistikert fasadeuttrykk.

Moderne teglstein for en lang fremtid

Til dette byggeprosjektet ble teglsteinen Marziale brukt i kombinasjon med lys mørtelfuge. Marziale er en klassisk teglstein med et karakteristisk og sofistikert uttrykk med fargen lys gul med grønngrå og hvite nyanser. Fjellingsdal utdyper valget for teglstein:

- Vi valgte tegl fordi vi ønsket et bestandig materiale. Vi hadde valgt den samme teglen i et tidligere prosjekt og var veldig fornøyd med resultatet. Teglen glir også godt inn i nærmiljøet og den har en god fjerneffekt, men også mye spill når man ser den på nært hold. I kombinasjon med tre beiset med en varm farge, forsterkes den varme tonen i teglen.

Teglsteinene var også med på å oppfylle kravene fra kommunen om oppdelingen av fasaden uten at det gikk på bekostning av det visuelle.

- Det har vært et mål å skape et prosjekt med bestandige materialer av god kvalitet som kan stå seg over tid, og gode leiligheter med gode bokvaliteter. Planavdelingen i kommunen var veldig opptatt av at fasadene skulle deles opp for at prosjektet ikke skulle bli for dominerende, forklarer Tambuscio.

- For oss var det viktig å få en variasjon i fasadene uten at den ble rotete. Teglen som hovedmateriale binder det hele sammen, mens trefasadene og innslagene med tre i glassfeltene er et supplement som beriker helheten og skaper spill i fasaden, avslutter Sørensen.

   

FAKTA om Wessel Park i Vestby:

Prosjektets navn: Wessel Park
Arkitektfirma: Hille Melbye Arkitekter
Entreprenør: JI Bygg
Utførende murmester: Ingeniør- og Murfirma Lars Aarum
Teglstein: Marziale
Oppført: Ferdig august 2022

   

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadeproduktene våre.
 

Prøv visualiseringsverktøyet vårt

Lek med teglsteinenes uttrykk med forskjellige forbandt og fugefarger. Du kan også blande de forskjellige teglsteinene.
 

Vil du se spennende prosjekter med belegningsstein?

Her kan du gå på oppdagelsesferd i en rekke av referansene våre.

 

   

Siste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om grønne produkter, bærekraftige prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

   

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.