Mørtel og fuge iscenesetter teglsteinen

Dezeen Award Æbleøen Arhus Cebra Arkitekter

 

I byggverdenen spiller mørtel og fuge en avgjørende rolle for et murverks samlede uttrykk. Hos Wienerberger er mørtelen og fugen mer enn bare praktiske komponenter som binder teglsteinene sammen. De er elementer som utgjør en viktig del av dialogen.

Når rundt 23 prosent av murverket består av mørtel, utgjør det et enormt potensial for å skape unike uttrykk ved å arbeide bevisst med mellomrommet mellom teglsteinene.

Fugens rolle: Skapelsen av unike uttrykk

Når man bygger i dag er man svært oppmerksom på at murverket er mer enn bare et flatt tapet. I stedet arbeides det med teglsteinens tre dimensjoner og fugen som en aktiv medspiller.

Fugen i murverket er et åpenbart kreativt verktøy for å skape et unikt uttrykk. Ved å arbeide bevisst med fugen, åpner det seg uendelige muligheter for å tilføre karakter og personlighet til et bygg. Fugens egenskaper, farge og utforming kan justeres for å skape forskjellige visuelle effekter og fremheve bestemte detaljer i murverket.

   

Ved å velge den riktige mørteltypen og -fargen, og ved å arbeide bevisst med fugen, kan man oppnå forskjellige visuelle effekter. Murverket kan være klassisk og repeterende, eller ekspressivt og organisk, murverket kan fremheve byggets geometri eller sørge for at det faller naturlig inn i omgivelsene.

   

Mørtel: En uttrykksfull medspiller

Fugen mellom teglsteinene lages av mørtel. Mørtel leveres i en overflod av farger som enten kan matche eller avvike fra teglsteinens farge. På den måten bidrar den til murverkets uttrykk. Men mørtelen er også bindemiddelet som holder teglsteinene sammen og gir bygget strukturell stabilitet.

En korrekt mørtel sikrer et vakkert, sterkt og motstandsdyktig murverk. Mørtelen velges med utgangspunkt i teglsteinenes egenskaper og byggets bruk, geometri og plassering.

Vi forstår viktigheten av det korrekte mørtelvalget for å sikre murverket en lang levetid, der det bare blir vakrere og vakrere med tiden. I tillegg bidrar det til muligheten for å gjenbruke teglsteinene etter bruk.

Murverkets magi

Det fantastiske med murverk er at det består av en hel haug små byggeklosser som kan kombineres på mange forskjellige måter, og som derfor åpner en verden av kreative muligheter.

Ved å velge den riktige mørteltypen og -fargen, og ved å arbeide bevisst med fugen, kan man oppnå forskjellige visuelle effekter. Murverket kan være klassisk og repeterende, eller ekspressivt og organisk, murverket kan fremheve byggets geometri eller sørge for at det faller naturlig inn i omgivelsene. Mulighetene er mange, avhengig av ønsket uttrykk og byggets bruk og plassering.

Murverkets vektigste oppgave er å materialisere arkitektens og byggherrens visjon, å forløse geometrien og å bidra til en robust og vakker ramme for bruken av bygget.


 

Er du på utkikk etter den perfekte teglsteinen?

Gå på oppdagelsesferd i sortimentet vårt av teglstein i forskjellige farger og med varierende overflatestrukturer.
 

Prøv visualiseringsverktøyet vårt

Lek med teglsteinenes uttrykk med forskjellige forbandt og fugefarger. Du kan også blande de forskjellige teglsteinene.
 

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadeproduktene våre.
 


 

Siste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.