Vi satser på CO2-sparende teglstein LESS med komplett omlegging av produksjonen ved vår største teglverk

LESS produktion - Vesterled marts 2023

 

 

Fra 1. mai i år stopper all produksjon av Wienerberger sin tradisjonelle teglstein ved Vesterled Teglværk. Nå skal vår største teglverk gå over til å utelukkende produsere den CO2-sparende teglsteinen LESS. LESS teglsteinen kommer nå i en optimalisert versjon med 15 prosent mindre råstoff, biogassdrivstoff og en CO2-reduksjon på 70-90 prosent fra produksjonen. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en. For den totale besparelsen for hele produktets livssyklus, bruk våre produktspesifikke EPD’er for LESS.

 

De stadig strengere kravene til klimagassregnskap og CO2-reduksjon i byggebransjen kan ikke unngås. Det krever vilje, verktøy og klimavennlige materialer å bygge etter nye standarder. Som Nordens største teglbedrift, ønsker vi å gjøre det enda enklere for prosjekterende å velge de mest klimavennlige tegltypene. Vi velger derfor nå å omlegge vår største teglverk. Nå skal teglverket utelukkende produseres den nye, optimaliserte CO2-sparende serien med teglstein kalt LESS.

– Som en del av teglbransjen er vi veldig bevisste på at vi selvfølgelig må være en del av løsningen på vår globale CO2-utfordring. Derfor investerer vi massivt i utviklingen av fremtidens tegl og dens produksjon, sier Andreas Christensen, som er produksjonsansvarlig i Vesterled Teglværk og Regional Operation Director.

    

"Den nye LESS-teglsteinen har i likhet med sin forgjenger alle egenskapene til den massive steinen; det er ikke inngått kompromisser med hverken kvalitet eller holdbarhet. Til gjengjeld har vi klart å redusere materialforbruket med 15 prosent, og ved å brenne med sertifisert biogass reduseres CO2-utslippene fra produksjonen med 70-90 prosent sammenlignet med en tradisjonell teglstein produsert med naturgass."

Andreas Christensen
Produksjonsansvarlig i Vesterled Teglværk og Regional Operation Director

    

Vesterled Teglværk satser 100 prosent på CO2-sparende teglstein

Ved Wienerbergers største teglverk Vesterled i Sønderborg produseres det i dag både de tradisjonelle, massive tegltypene og den CO2-sparende teglserien LESS. Fordelingen har vært slik siden vi lanserte den første versjonen av den mer klimavennlige teglsteinen for tre år siden.

Fra 1. mai i år går imidlertid Vesterled over til å utelukkende produsere LESS.

– I over 20 år har vi jobbet målrettet med energieffektivisering og reduksjon av CO2-utslipp. Med en målrettet innsats og gjennom teknologisk innovasjon, prosessoptimalisering og store investeringer har vi kommet langt, og nå går vi hele veien ved å legge om all produksjon til LESS, sier Christensen.

Han utdyper:

– Det kan virke offensivt at vår største produksjonsenhet og halvparten av vår danske produksjon omstilles til LESS. Men vi gjør det for å signalisere at vi ønsker den grønne omstillingen og for å vise at vi tør å gå foran. Som Nordens største teglbedrift har vi et ansvar for å gjøre alt vi kan for å bidra til den grønne omstillingen i byggebransjen på en hensiktsfull og ambisiøs måte.

    

    

Ny teglstein reduserer 70-90 prosent CO2 fra produksjonen

I 2020 introduserte vi teglsteinen LESS – det mer klimavennlige motsvaret til den tradisjonelle bløtstrøkne teglsteinen.

Siden den gang har vi jobbet målrettet med å videreutvikle og optimalisere den CO2-sparende tegltypen og er nå klare til å presentere en optimalisert utgave for byggebransjen.

– Den nye LESS-teglsteinen har i likhet med sin forgjenger alle egenskapene til den massive steinen; det er ikke inngått kompromisser med hverken kvalitet eller holdbarhet. Til gjengjeld har vi klart å redusere materialforbruket med 15 prosent, og ved å brenne med biogass reduseres CO2-utslippene fra produksjonen med 70-90 prosent sammenlignet med en tradisjonell teglstein produsert med naturgass. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en. For den totale besparelsen for hele produktets livssyklus, bruk våre produktspesifikke EPD’er for LESS, sier Christensen.

Den optimaliserte LESS-teglsteinen lanseres i april og vil erstatte den første versjonen med tre hull.

Christensen understreker behovet for at alle aktører bidrar til å redusere CO2-utslipp, men han påpeker samtidig at byggebransjen ikke trenger å finne opp hjulet på nytt. 

– Vi tror mye kan gjøres med generell prosessoptimalisering og større fokus på å bygge med langvarige løsninger som verken krever større vedlikehold eller utskifting. Derfor omlegger vi produksjonen og gjør LESS – et eksisterende produkt, enda mer relevant for fremtidens konstruksjoner.

Vi har en målsetning om å være klimanøytral senest i 2050. I tillegg til kommende initiativer som skal bidra til å nå målet, tester vi blant annet ut elektriske ovner og ser på CO2-lagring kalt Carbon Capture-teknologi.


 

LESS produktion - Vesterled marts 2023


 

LESS. CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Bærekraft hos Wienerberger

Vi har en ambisiøs tilnærming til bærekraft, med klare mål for klimaavtrykket vårt.

 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

    


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.