Den lyse teglfasaden på Holmestrand Brygge speiler fargene i byen

Teglstein - EW0479 Sand - Holmestrand Brygge, Norge

 

Det ambisiøse boligbygget Holmestrand Brygge setter nye standarder for boligutvikling i Holmestrand sentrum.

For å oppnå kvalitet og eksklusivitet er fasaden på boligkvartalet kledd med en sandfarget teglstein fra Wienerberger som passer godt inn i omgivelsene. Ved vinduspartiene har arkitektene kombinert vertikale relieff og kledning i tre for å skape liv i fasaden.  

Boligprosjektet Holmestrand Brygge ble ferdigstilt sommeren 2021 og er plassert midt i hjertet av Holmestrand by langs havnepromenaden. Med sine 76 boliger har Holmestrand Brygge blitt et vellykket prosjekt som kombinerer private boliger med offentlige næringslokaler og et grønt uterom til lokalbefolkningen. Boligkvartalet ligger idyllisk til langs sjøkanten, og byggenes høyde og bredde er utformet for å gi flest mulig sjøutsikt og gode solforhold.

Det er Asplan Viak som har tegnet boligbygget på vegne av oppdragsgiver og byggherre Uni-Kvartalet AS/Holmestrand utvikling.

 

Sandfarget teglfasade

Holmestrand Brygge har vært et ambisiøst byggeprosjekt som har hatt fokus på kvalitet i alle ledd. Teglstein ble det foretrekkende fasademateriale fordi det er et robust og holdbart materiale som representerer håndverksmessig kvalitet og eksklusivitet. Det var også viktig at fargen på teglsteinen skulle passe godt inn i området.

- Vi var på jakt etter en teglsteinsfasade som ga et lysere og lettere alternativ til de rødlige bygningene i området. I tillegg har Holmestrand sentrum en fjellvegg i bakgrunnen som endrer farge avhengig av vær og årstid. Noen ganger er fjellveggen grønn og andre ganger er den gul og oransje. Vi ønsket dermed en teglfarge som passet til de forskjellige fargene på fjellveggen og byggene i området. Den lyse teglsteinen vi endte opp med speiler fargene i byen på en god måte, forteller Trine Malin Svensson, arkitekt i Asplan Viak.

Det er Wienerberger som har levert den lyse teglsteinsfasaden.

- Til fasaden på Holmestrand Brygge har vi levert en teglstein som heter EW0479 Sand. Dette er en sandfarget bløtstrøken teglstein med et forsiktig fargespill, forteller Tove Narvestad, Teknisk sjef i Wienerberger.

Hun fortsetter:

- Teglstein er et veldig holdbart materiale som har mye lenger levetid enn mange andre tradisjonelle byggematerialer. Teglfasaden blir også bare vakrere med tiden, og krever ikke nevneverdig med vedlikehold. Med lang holdbarhet og lite vedlikeholdskostnader, er teglstein en solid løsning i et totaløkonomisk perspektiv. 

 

Teglstein - EW0479 Sand - Holmestrand Brygge, Norge
© Egernsund Wienerberger AS | Holmestrand Utvikling | Arkitekt: Asplan Vlak
Teglstein - EW0479 Sand - Holmestrand Brygge, Norge
Teglstein - EW0479 Sand - Holmestrand Brygge, Norge
© Egernsund Wienerberger AS | Holmestrand Utvikling | Arkitekt: Asplan Vlak

Kombinerer kledning i tre og vertikal teglstein  

I tillegg til den lyse teglsteinsfasaden har boligkvartalet innslag av kledning i tre, utkragete balkonger og hjørnevinduer uten hjørnestolper. Ved vinduene har arkitektene kombinert vertikal teglstein med vertikal kledning i tre for å skape liv i fasaden.

Teglsteinsfasaden består også av markerte horisontale bånd i stenderskiftene.

-Stenderskift langs gesims og teglbjelker med en liten skygge horisontalt er detaljer som utgjør eksklusivitet og et ekstra spill i bygget. Vi er veldig fornøyde med resultatet, og imponert over murarbeidet som ble uført av Tveiten & Riis. Det var høy kvalitet på murarbeidet, avslutter Svensson. 

Teglstein - EW0479 Sand - Holmestrand Brygge, Norge
© Egernsund Wienerberger AS | Holmestrand Utvikling | Arkitekt: Asplan Vlak

FAKTA om prosjektet

Prosjektets navn: Holmestrand Brygge
Arkitekt: Asplan Viak
Teglstein: EW0479 Sand
Oppført: 2021

Danish Facade Brick W 479 Sand

Teglstein:
EW0479 Sand

 

_______


Lys teglsteinsfasade med et forsiktig fargespill

Er du interessert i å bruke klassisk teglstein til ditt neste byggeprosjekt?
 

Les mer her.

Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanseprosjekter og produkter

Meld deg på her.

Nyheter

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.