Naturrød takstein på prisvinnende byromprosjekt

Takstein - Datura Naturrød - Oluf Bagers Plads, Danmark

 

Oppgraderingen av byrommet på Oluf Bagers Plads, i hjertet av Odense i Danmark, bygget bro mellom byens fortid og nåtiden. Praksis Arkitekter har trukket strekene til det prisbelønte prosjektet som består av et levende bytorg og to nye eiendommer. Wienerberger har forsynt de markante takene med moderne takstein i en klassisk rød farge.

 

Etter en omfattende renovering ble Oluf Bagers Plads, sentralt i Odense, innviet våren 2019. Byromprosjektet er en del av byplanprosjektet Thomas B. Thriges Gade, hvor nye bygninger har skutt opp, og hvor det er opparbeidet en firefeltsvei.

Med det er det skapt et både grønt og levende bytorg midt i Odense, og som er omkranset av så vel historisk arkitektur som moderne nybygg. Vi har levert takstein til prosjektet som har Realdania By & Byg som byggherre og er tegnet av Praksis Arkitekter. Dermed har vi fått lov til å sette vårt preg på den nye plassen som er et glimrende eksempel på når nytt og gammelt går hånd i hånd takket være gjennomtenkt arkitektur og velvalgte materialer.

     

     

Takstein forener moderne og klassisk

Praksis Arkitekter har designet de to nye bygårdene med spennende fasader og markante tak som er kjennetegnet av skarpe hellinger og et asymmetrisk uttrykk. Det er vår moderne tegltakstein Datura i fargen Naturrød+ som pryder takene på de nye bygningene på plassen. 

Datura er en takstein med en vakker overflate som gir taket en tydelig horisontal linjeføring som er spesielt godt egnet til moderne arkitektur. Derfor ble den et opplagt valg til bygningene på Oluf Bagers Plads, hvor den sikrer et både stilrent og karakteristisk tak.

Med en flatere profil passer tegltaksteinen godt til bygningskroppenes særegne vinkler. Det forteller Mette Tony fra Praktis Arkitekter om det røde taket i en artikkel i Horsens Folkeblad:

- Det gir et flott og moderne innslag på et klassiske hus, heter det fra arkitekten.

Det moderne får en kontrast i fargevalget, fordi den naturrøde fargen er et både klassisk og sikkert valg. Vi kjenner godt til den varme nyansen fra bybildets opprinnelige arkitektur, og derfor blender Datura Naturrød+ flott inn i historiske miljøer hvor man ønsker en tradisjonell arkitektur. 

Samtidig er det enda en fordel at de klassiske røde fargene er vakre og aktuelle mange år inn i fremtiden. Med tiden vil den uglasserte taksteinen bli påvirket av omgivelser, vær og vind og få en varm patina.

     

     

Odenses nye plass får pris

Renoveringen av Oluf Bagers Plads er utført med initiativ, arbeidslyst, økonomisk innsatsvilje og sans for kvalitet. Realdania og Praksis Arkitekter er i hvert fall tildelt Odin-prisen som utdeles av Byforeningen for Odense når de, tradisjonen tro, årlig hedrer spesielt vellykket arkitektur i Odense.

I begrunnelsen heter det at det i arbeidet med plassen var eksperimentert med byggeteknikker og materialer. I en pressemelding skrev byforeningen blant annet:

- Med Realdania By & Byg som byggherre og Praksis Arkitekter som formgivere, har Odense fått et karakteristisk, poetisk og vakkert detaljert nytt byrom, som er en brikke i samarbeidet mellom foreningen Realdania og Odense Kommune om det store byforvandlingsområdet "Fra Gade til By", hvor Thomas B. Thriges Gade gjøres om til en ny sentral bydel. Oluf Bagers Plads fungerer som en innfallsport til den nye bydelen og som et bindeledd mellom den gamle og den nye bydelen.

Hos Wienerberger er vi stolte av å ha blitt valgt til å være med på å forskjønne byrommet i det sentrale Odense i et prisbelønt prosjekt.

 

Fakta:

Prosjektnavn: Oluf Bagers Plads 
Arkitekt: Praksis Arkitekter 
Produkt: Tagstenen Datura Naturrød+
Oppført: 2016-2019


 

Takstein - Datura Naturrød - Oluf Bagers Plads, Danmark


 

På utkikk etter stilrene takstein til ditt neste prosjekt?

Dra på oppdagelsesferd i vårt utvalg av takstein.

Les  mer

Inspirasjon rett i innboksen din

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få inspirasjon om produkter, prosjekter og andre tiltak direkte i innboksen din.
 

Abonner her

     


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.