Arkitektoniske finesser på kanalhus med teglsteinsfasade

Teglstein - EW0109 Hvid Marmor- Sivholmen, Danmark

 

Boligøya Sivholm er en del av Engholmene – en ny kanalby i den sørlige delen av Københavns indre havn. Vi har levert teglstein til Sivholms 43 nye byhus, tegnet av Danielsen Architecture. Boligene ligger i vannkanten, der de lyse teglsteinsfasadene med marmor-look leker sammen med bølgeskvulpene.

 

Det arkitektoniske bygget på Sivholm er oppført som rekkehus med fasader i bløtstrøken teglstein. Byggene på den nye boligøya fremstår som en byarkitektonisk helhet med stor variasjon i de lyse teglsteinene, kombinert med et enkelt formspråk i arkitekturen.

De individuelle enhetene fremheves ut mot vannet gjennom lange fasader med vekslende høyder og forskyvninger i fasadelinjene. Fasadelinjens forskyvning forsterkes ytterligere av to teglkledde karnapper i én eller to etasjer.

Husene på Sivholm er oppført med vår teglstein EW0109 Hvid Marmor, som er en hvit, bløtstrøken teglstein med grålige nyanser. Hvid Marmor er, med sin silkematte overflate og rolige spill i hvite og grå nyanser, en elegant teglstein som passer perfekt til de nye, eksklusive boligene ved Engholmene.

    

Teglstein - EW0109 Hvid Marmor - LESS

EW0109 Hvid Marmor

En hvit bløtstrøken teglstein med grålige nyanser. Hvid marmor er med sin silkematte overflate og rolige spill i hvite og grå nyanser en elegant teglstein. Mur opp Hvid marmor med en matchende lys fuge for et rent uttrykk.

EW0109 Hvid marmor er en del av vår serie med CO2-sparende teglstein kalt LESS, som brennes med sertifisert biogass og benytter grønn strøm.

    

Hvit teglstein gir eleganse til boligøy

De store vinduspartiene ut mot vannet er omkranset av den marmorlignende teglsteinen. Det skaper et varmt uttrykk i synergi med den tredekkede nedgangen til havnen. Den lyse fargen fra teglsteinene gir assosiasjoner til Syden, og inviterer til å nyte solen i det eksklusive havneområdet.

Når solen treffer byggets forskjellige dybder, dannes det skygger som danser over teglsteinene gjennom dagen. Interaksjonen mellom det skiftende lyset og de forskjellige grålige nyansene i de hvite teglsteinene gir huset en livlig fremtoning.

Moderne bygg i vakre omgivelser

Med vannet som nærmeste nabo har Sivholm en privat stemning, til tross for den sentrale beliggenheten. De store vinduene gir utsikt til kanalene, som også kan nytes fra de romslige steinterrassene alle husene har. Herfra har beboerne i fred og ro tilgang til vannet på de flytende treterrassene.

På motsatt side av bygget har alle byhusene tilgang til en privat hage som vender ut mot et grønt fellesareal. Huset har også egen takterrasse som, grunnet byggets forskjellige etasjehøyder, oppleves som svært privat.

     

Hvid Marmor er, med sin silkematte overflate og rolige spill i hvite og grå nyanser, en elegant teglstein som passer perfekt til de nye, eksklusive boligene ved Engholmene.

     

Arkitektonisk ønske om kvalitet og funksjonalisme

Bygget er laget ut fra et ønske om å kombinere kvalitet og funksjonalisme som går opp i en høyere enhet i arkitekturens enkle stil. Byggene har en enkel fremtoning utvendig, og den fortsetter når man går inn i husene. De er stilrent innredet med materialer av høyeste kvalitet, og det bidrar til å skape en luksuriøs opplevelse.

Alle de 43 rekkehusene er unike, og de varierer i størrelse fra 137 til 195 kvadratmeter, fordelt på to eller tre etasjer. Husene har også en kjeller på 45-63 kvadratmeter, der det kan innredes praktiske eller rekreative rom etter behov. Alle husene har dessuten stort kjøkken og stue i åpen løsning som fungerer som hjemmets naturlige samlingspunkt, og der det også er utsikt over vannet.

Sivholm og Engholmene tilbyr en enestående kombinasjon av naturlig ro og pulserende byliv gjennom beliggenheten ved vannet, tett på København. Selv om du er tett på byen og dens mange tilbud, har det lille øyparadiset også sitt eget attraktive lokalmiljø.

   

Teglstein - EW0109 Hvid Marmor- Sivholmen, Danmark

Fakta om prosjektet:

Prosjektets navn: Sivholm
Arkitekt: Danielsen Architecture
Produkt: EW0109 Hvid Marmor
Oppført: 2020


 

Teglstein: EW2445 Persa | Rhododendron Hus, Danmark
Mursten til nybyggeri?

Har du brug for sparring om mursten, som er udviklet specielt til nybyggeri og andre projekter med særlige krav til farvespil og æstetik?
 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

NY BOG! Inspirerende bog om mursten og murværk

Et opslagsværk med inspiration, kollektion og viden i én og samme bog – til arkitekten.

 


 

Siste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.