Kreativitet, håndverk og innovasjon forenes når The Loop by Vectura vokser frem

Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden

3D: Vectura

 

I hjertet av Science Village i Lund tar det unike og imponerende kontorkomplekset The Loop form. Det arbeides med å veve sammen det gamle med det nye, og samtidig integrere håndverk i fasadene for å skape en kontrast til de omkringliggende byggene. Vår CO2-reduserte fasadetegl LESS ble valgt for å få bygget klassifisert som et Netto Noll-energihus.

 

The Loop settes opp i tilknytning til de verdensledende forskningsanleggene i bydelen Brunnshög i Lund i Sør-Sverige. Dette innovative senteret får en grunnflate på 10.500 kvadratmeter og vil fungere som en kreativ møteplass der ideer tar form og blir til virkelighet. For Vectura, som kjøpte eiendommen fra Skanska i 2022, er The Loop et interessant prosjekt, takket være det spesielle miljøet.

– Som eiendomsselskap investerer vi gjerne i bygg og prosjekter med lignende miljøer som dette i Brunnshög. Tech-orienterte miljøer, der vi kan være mer enn bare eiere, men også bidra med en dypere forståelse for denne typen leietakere. Det gjelder også dette prosjektet. Vi kaller The Loop for en innovasjonsarena, og vi vil at bygget skal gjøre varig inntrykk hos både de som arbeider der og de som er på besøk, sier Daniel Fex, som er Business Developer hos Vectura.

– Denne visjonen viser seg også i arkitekturen, fortsetter han. – Vi vil ha en utfordrende arkitektur, der designet utstråler innovasjon og nytenkning. Ved å kombinere fasadetegl fra Wienerberger med metall og glass har vi skapt en leken og kreativ følelse i fasadene, og den følelsen blir med inn i bygget.

I tillegg er The Loop et Netto Noll-energihus. Det innebærer at huset skal produsere like mye energi som det bruker. Det gjøres blant annet ved å bruke det lavtempererte fjernvarmenettet, investere i solceller både på taket og ved eksterne anlegg og med gjennomtenkt design og smarte materialvalg, som blant annet vår LESS fasadetegl  – en fasadetegl som reduserer CO2-utslippene i produksjonen med 70 til 90 prosent.

   

"Vi vil ha en utfordrende arkitektur, der designet utstråler innovasjon og nytenkning. Ved å kombinere fasadetegl fra Wienerberger med metall og glass har vi skapt en leken og kreativ følelse i fasadene, og den følelsen blir med inn i bygget."

Daniel Fex
Business Developer hos Vectura

   

Spor av mennesker

For å skape en kontrast til de moderne uttrykkene i byggene rundt, valgte arkitektene hos White Arkitekter å utforske hvordan et bygg kan formes for å gi inntrykk av at det har stått der lenge. Målet var selvfølgelig å skape et bygg som har vokst frem naturlig på stedet. Med den visjonen i tankene falt valget på vår fasadetegl til byggets nederste etasjer.

– Utenfor The Loops dører står det moderne, nybygde kontorbygg, boliger og forskningssentre. Men helt inntil finner vi også en gammel mølle. Dermed oppsto tanken om å skape et hus som ser ut til å ha vokst frem over tid, og som utstråler en tilgjengelig og åpen følelse. Den ideen ville vi også forsterke gjennom materialvalgene, og da passet Wienerbergers tegl perfekt. Tegl bærer på en lang historie og gir en følelse av varighet. Hvis man vil gi inntrykk av at et bygg har stått lenge, er tegl det naturlige valget, forteller James Reader, arkitekt hos White Arkitekter.

– Ved å bruke tegl på de nederste etasjene og metall og glass høyere opp, bryter vi opp husets skala. Vi vil ikke at huset skal oppleves som en diger koloss. Men vi har valgt å holde teglet nærmest mennesket, så man kan sette pris på det nydelige håndverket, med partier som er skjøvet inn og kopper som er trukket ut. Teglen og håndverket gir et spor av mennesket. Vi har også tenkt grundig på fargesettingen. Hvis du ser ut mot horisonten, er området omgitt av åker og eng. Med en lys teglstein i gulgrønn nyanse forsterker vi følelsen av at bygget har vokst organisk på stedet.

Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden
3D: Vectura
Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden

Mer enn bare et kontorbygg

I tillegg til moderne, fleksible kontorlokaler og laboratorier, vil The Loop også bestå av et stort atrium og en restaurant – designet for å fremme møter og samhandling. I tillegg bygges det en stor arrangementssal med plass til opptil 1000 mennesker. Det er unikt for et bygg av denne typen. James Reader utdyper:

– The Loop er et ekstraordinært prosjekt med den store arrangementssalen i sentrum. Mulighetene til å designe et bygg som dette dukker sjelden opp, og det finnes ikke noe lignende i området. Vi ønsker å skape et samlingspunkt som tilbyr mer enn bare arbeidsplasser. Det skal bli utrolig spennende å se bygget når alt er ferdig.

Daniel Fex utdyper:

– I tillegg til å fungere som en inspirerende arbeidsplass, vil The Loop også romme Lunds største og beste konferansearena. Her vil det bli arrangert store konferanser og utstillinger, men også offentlige tilstelninger, konserter og teaterforestillinger.


 

Informasjon om The Loop:

Prosjektets navn: The Loop
Byggherre: Vectura Fastigheter
Arkitekt: WHITE
Produkt: EW0105 Ingefær LESS
Ferdig: Høst 2023


 

La deg inspirere av relieffmurverk

Relieffmurverk gir et lekkert skyggespill i murverket og danner uendelige variasjoner med forskyvninger.

 

LESS. CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Er du på utkikk etter den perfekte teglsteinen?

Gå på oppdagelsesferd i sortimentet vårt av teglstein i forskjellige farger og med varierende overflatestrukturer.
 


 

Siste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.