Trendy røde teglstein bringer oss tilbake til røttene

Kanonhuset, Entasis Arkitekter, Roed bloedstroegen

 

Den klassiske røde teglsteinen pryder bybildets opprinnelige arkitektur, og nå er de rødlige tonene også tilbake i nybygg hvor de vekker nostalgi og utstråler varme.

Her gir vi deg et innblikk i trender innen teglstein anno 2021. 

Rødt er ikke bare rødt. Heller ikke når det gjelder våre teglstein som vi tilbyr i et bredt spekter av forskjellige røde nyanser – alt fra rustrødt og lys terrakotta med brunlige undertoner til varme og dype røde, nesten fiolette toner som nesten kan minne om lava.

Den klassiske, røde teglsteinen forbinder vi med noe opprinnelig, fordi den har vært brukt til bygg i mange år. Men det er ikke bare i de eksisterende bygningene i bybildet vi ser den, for akkurat nå står den atter i høy kurs når det skal bygges nytt.

Her får du vite mer om tidens store trend innen teglstein, når vår produktutviklingssjef og arkitekt Rikke Ask gir et innblikk i teglstein-trenden.

 

Nostalgiske teglstein til nybygg

Det er ingen tvil om at de nostalgiske teglsteinene er tilbake i stor stil. Det merker vi tydelig hos Wienerberger, hvor etterspørselen efter den røde teglstein har fått et kraftig oppsving i den senere tid.

- Kundene vil tilbake til de røde teglsteinene. I tillegg til at vi ser det sort på hvitt i salgstallene, understrekes det av våre dyktige selgere som alltid har fingeren på pulsen når det gjelder nye prosjekter og hvilken type teglstein som er ettertraktet, forklarer Rikke Ask.

På den måten er vi tett på – og i dialog med – markedet hele tiden. Med denne kunnskapen kan vi fokusere på å hjelpe kundene våre med å skape spennende og moderne arkitektur i rødlige nyanser som tar oss tilbake i tiden. 

 

Single-family house, Multiroed
Project Munch Brygge -04, brick Linnaeus Betula Munch
Facade Brick, Forest
© Egernsund Wienerberger A/S

 

 

Røde teglstein gir bygget autentisitet

Men hva kommer denne trenden av? Hva er det med de røde teglsteinene? Og hva forbinder vi dem med?

Det handler kort og godt om at vi mennesker er opptatt av å søke tilbake mot det opprinnelige, forteller Rikke Ask:

- Når vi i dag velger å bygge med røde teglstein, tar det oss tilbake til røttene, og dermed tilbake til hvordan det pleide å være. Vi ser den røde teglsteinen som ærlig og opprinnelig og som et vitnesbyrd om materialer og bearbeiding.

Med andre ord minner den røde teglet oss om klassisk arkitektur.

At trenden peker bakover i tid betyr ikke minst at de nyoppførte prosjektene som er basert på teglstein i røde nyanser, føyer seg vakkert inn i byens klassiske bygninger, slik at nytt og gammelt går hånd i hånd.

     

Employee Egermsund

 

 

 

 

 

 

" Når vi i dag velger å bygge med røde teglstein, tar det oss tilbake til røttene, og dermed tilbake til hvordan det pleide å være. Vi ser den røde teglsteinen som ærlig og opprinnelig og som et vitnesbyrd om materialer og bearbeiding."

Rikke Ask
Head of Product Development og arkitekt maa, Wienerberger
EW0465 Rød nuanceret
Apartment building, Kongegaarden, Roed nuanceret

 

En hilsen til klassisk arkitektur

Nybygde prosjekter med røde teglstein har derfor stort potensiale til å blende flott inn i bybildets eksisterende arkitektur.

Det skyldes at de klassiske, røde teglsteinene er et velkjent syn når vi beveger oss nedover gatene i bybildet.

- Det er i byene og i bynære prosjekter vi finner de rødlige og brunlige teglsteinene. Vi ser dem i alle former for byggeprosjekter. Det kan være boliggårder, men også større kontorbygg, forteller Rikke Ask.

 

Hvilken rød teglstein skal du velge?

Nå tilbake til poenget med at rødt ikke bare er rødt. Trenden tar oss tilbake til røttene, og derfor er det ikke tilfeldig hvilke røde stein som er mest populære i 2021:

- Det må gjerne ligne teglstein og føles som teglstein. Vi opplever stor etterspørsel etter håndstrøkne teglstein som har et rustikt uttrykk. Det kan for eksempel være røde teglstein med sorte avtegninger av kull, forteller Rikke Ask. Hun fortsetter:

- Uansett om vi velger røde, brune eller nesten sorte nyanser, er det teglstein med dybde og med mye varme.

 

Den røde teglsteinen er kommet for å bli

Spør du vår produktutviklingssjef hvilket av våre teglsteinprodukter hun vil fremheve, svarer hun følgende:

- Det er økende etterspørsel etter teglsteiner som vår EW0466 Kobber, som er en klassisk rød bløtstrøken teglstein med et hint av naturlige svarte pigmenter. Teglsteinens nyanserte fargespill gir fasaden liv på en naturlig måte.

Dessuten tyder alt på at de røde teglsteinene vil bli bygget inn i fasader i mange år fremover. Rikke Ask avrunder:

- I tillegg til at vi kommer til å se denne trenden i stor stil i fremtiden, vil vi også komme til å se de rødlige og brunlige teglsteinene i flere forskjellige varianter, hvor man i større grad vil mikse og kombinere de røde nyansene med alt fra de mørkere til de lysere tonene.

Apartment building, Groenttorvet, Syren Hus, Blauwrood og Rust
Sportcenter in Malmö

 

 

 

______

Nysgjerrig på EW0466 Kobber?

Sett sammen teglsteinen med opptil 10 forskjellige fugefarger og last ned teksturen. 

Prøv teksturgeneratoren her.

Hvilken rød teglstein passer til ditt prosjekt?

Ta en titt på alle våre teglstein i røde nyanser og bli med på trenden.

Se våre røde teglstein her.

Vil du ha inspirasjon i innboksen din?

Få tilsendt nyhetsbrevet vårt og hent inspirasjon i våre referanser og produkter. 

Meld deg på her

 

_____

 

Siste nytt

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.