Wienerberger leverer teglstein til en av Sveriges største domstolbygninger

Fasadtegel: EW0466 Koppar | Domstolsbyggnad, Malmö

 

Våren 2020 ble det første spadetaket tatt på eiendommen som skal bli Malmøs nye domstolbygning.

Bærekraft, trygghet og sikkerhet er nøkkelord som har preget hele prosessen, og hva er vel mer sikkert og bærekraftig enn teglstein fra Wienerberger?

Bygningen vil dessuten bli sertifisert som Miljöbyggnad Gull.

 

”Stein på stein. Sånn bygger man en bærekraftig fremtid. Og sånn bygger man også en av Nord-Europas største domstolbygninger.”

Det sier Castellum om bygget av Malmøs nye domstolbygning, som ble påbegynt på vårparten i fjor. Bygningen er tegnet av Henning Larsen Architects og er beregnet å stå ferdig i løpet av høsten 2022. Når bygget er ferdigstilt vil eiendommen bestå av 26 500 kvadratmeter åpne og moderne lokaler, hvorav cirka 24 000 kvadratmeter vil bli leid av Domstolverket. Lokalene vil etter hvert huse Malmö Tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö og Hyres- og arrendenämnden i Malmö – tre myndigheter som nå skal samles under ett tak for å kunne samvirke og utvikle virksomheten i større omfang.

Til fasadene har man valgt å kombinere vakker teglstein med moderne glassfasader, et arkitektonisk valg som blander det gamle Malmø med det nye. Bygningen vil dessuten bli sertifisert som Miljøbygning Gull, med fokus på blant annet gode materialvalg. Derfor var det en naturlig beslutning å satse på teglstein fra Wienerberger.

   

"For bygninger hvor man vil fokusere på bærekraft og lang levetid for bygget, er teglstein et perfekt materialvalg. En teglfasade har nemlig en levetid på over 100 år, og det gjør det til et langsiktig og stabilt byggemateriale. Til Malmø domstol ville man ha materialer som var energieffektive og bærekraftige, noe som ville holde seg over lang tid. Og hva er da bedre enn teglstein?"

Filip Davidsson
Salgssjef hos Wienerberger

   

En oppdatering av Malmøs skyline

Domstolbygningen bygges i det sentralt beliggende området Nyhamnen, et av Malmøs viktigste utviklingsområder. Når eiendommen står ferdig vil den være en av Nord-Europas største arbeidsplasser for jurister.

Bygningen består av en grunnkonstruksjon på fire etasjer, og på toppen av det hele bygges det fire tårn med sluttet tak – en arkitektonisk detalj som forandrer Malmøs skyline og gir byen et tydelig nytt utseende. Nederst på bygningen er fasaden bygget av teglstein fra Wienerberger, som deretter fases ut og går over til tårn med fasader helt laget av glass.

Filip Davidsson, salgssjef hos Wienerberger Sverige, forteller:

- Kombinasjonen av tegl og glass er tidløs. Det er to materialer som samspiller og gir et veldig vakkert estetisk uttrykk. Dessuten vil bygningen smelte inn blant både eldre og nyere bygninger, noe som gjør at miljøet får en oppgradering samtidig med at omgivelsene respekteres.

   

Teglstein – et bærekraftig materialvalg

At bærekraft står høyt oppe på agendaen i dagens byggebransje er ingen nyhet. Hvor enn du snur deg finner du diskusjoner om CO2-reduksjon, klimaendringer og bygging for fremtiden. I teglbransjen er man overbevist om at bærekraft er et nøkkelord for alt som har med bygg og byggeprosjekter å gjøre, og jo lengre bygningene består – desto bedre er det for både samfunnet og for miljøet.

Filip Davidsson forklarer:

- For bygninger hvor man vil fokusere på bærekraft og lang levetid for bygget, er teglstein et perfekt materialvalg. En teglfasade har nemlig en levetid på over 100 år, og det gjør det til et langsiktig og stabilt byggemateriale. Til Malmø domstol ville man ha materialer som var energieffektive og bærekraftige, noe som ville holde seg over lang tid. Og hva er da bedre enn teglstein?

Kobber - en klassiker

Til Malmö domstol valgte man teglstein EW0466 Kobber. Kobber er en gammel men veldig fin stein – en klassiker ifølge mange. Det er et teglstein som er rødt med svarte nyanser – og som passer godt sammen med den øvrige glassfasaden.

EW0466 Kobber

En rød bløtstrøken teglstein med en overflate nyansert av svart forstøvning. Kobber er inspirert av de eldre bygningene med røde, klassiske teglstein i byene våre, og som har tatt til seg tidens sot og elde. Derfor er Kobber det opplagte valget når det skal bygges nytt i en eldre kontekst.

Bygningen forventes å være innflytningsklar i 2022, og da kan de rundt 500 ansatte se frem til å endelig kunne samles under ett tak og i samme bygg – med fasader hvor sikkerhet, estetikk og bærekraft går hånd i hånd.

   

Informasjon om Malmø domstolbygning

Prosjektnavn: Malmö domstolsbyggnad
Arkitekt: Henning Larsen Architects / BSK Arkitekter
Produkt: EW0466 Kopper
Ferdigstilt: Planlagt høsten 2022
Certificering: Miljöbyggnad GullBREEAM - brochure mock-up

Slik bidrar vi til BREEAM-NOR

Behov for dokumentasjon til ditt BREEAM-NOR-bygg?

Se hvordan våre produkter bidrar til ordningen og bestill vår dokumentasjonspakke for BREEAM-NOR her.Ta et dypdykk i vårt sortiment av teglstein

Wienerberger tilbyr en lang rekke teglstein med varierende overflatestrukturer og mange farger.

 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

LESS. CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

   

Siste artikler

  0Resultater

     

  Campaign handmade bricks

  Hold deg oppdatert

  Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

     

  Downloads

  Velg og last ned brosjyrer her

  Produkter

  En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.