Bli kjent med Ole Jacob Røysland - vår ekspert på teglbjelker

Ole Jacob Røysland, Prosjekteringsansvarlig | Wienerberger AS

 

Ole Jacob Røysland startet sin karriere i Wienerberger for et og et halvt år siden. Her innehar han rollen som prosjekteringsansvarlig med fokus på teglbjelker - fra vurdering til produksjon. Ole Jacob har jobbet med mange ulike prosjekter landet rundt for Wienerberger og er spesielt glad for hvor hyggelig det er blant kollegaene. Og selvfølgelig hvor bra det er å jobbe med teglstein!

 

Ole Jacob Røysland er utdannet ingeniør og startet sitt arbeidsliv hos Mur-sentret som var murbransjens forsknings- og informasjonskontor fram til Sintef tok over i 2007. Senere forlot han teglsteinene til fordel for å være byggesjef for blant annet H&M og arbeidet som prosjektleder hos entreprenør. Ole Jacob returnerte til murbransjen i 2021 med et jobbtilbud fra Wienerberger han gledelig takket ja til.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake til å jobbe med teglstein og tegl generelt. Det er et veldig spennende produkt å arbeide med og jeg vet at Wienerberger leverer produkter i høy kvalitet som jeg kan stå helt inne for. Å arbeide for noen som leverer gode produkter er viktig for meg.

Teglbjelker fra A til Å

Ole Jacob jobber i hovedsak med prosjektering av teglbjelker.

- Jeg jobber med alt innenfor teglbjelker. Fra å gå på inspeksjoner, å vurdere fasader, beregning av bjelker, tegning av bjelker og jeg lager produksjonsgrunnlag som sendes til fabrikken i Danmark.

Ole Jacob har jobbet på prosjekter i Wienerberger flere steder i landet. Fra Byhaven i Frederiksstad, Clemenskvartalet i Bjørvika,Oslo og kunstsiloen i Kristiansand.

- Det er så mange prosjekter om dagen så det er vanskelig å fremheve èn enkelt, men det som gjør et prosjekt ekstra spennende er de prosjektene som ikke bare er helt standard. Jo mer kompleksitet, jo bedre. Det er spennende med utfordringer og når jeg må beregne og kalkulere for å finne løsninger. Det er alltid mer spennende med sånne her prosjekter og de har jeg hatt mange av i Wienerberger.

Gode kollegaer i et stort konsern

Ved siden av gode produkter, som Ole Jacob uten problemer kan stå inne for, er arbeidsmiljøet også en viktig faktor for hvorfor han trives i Wienerberger.

- Det er et veldig godt miljø her. Vi er en liten gjeng i Norge som jobber veldig bra sammen. Det er klart jeg merker at Wienerberger er et stort konsern, men selv om konsernet er stort så har vi en fast gjeng med kollegaer her i Norge. Så på daglig basis er det en del møter, ut på vurdering, prosjektløsning rett og slett. Jeg trives svært bra!

Brick: Cinnober - Dodenkop - Terracotta - Karmin

Fordeler med teglstein

Som en som har jobbet i mange år i byggebransjen har Ole Jacob mye positivt å si om bruk av teglstein som byggemateriale.

- Vanlig teglstein er favoritten for meg. Vi har ulike produkttyper i vår portefølge, teglstein er det jeg har jobbet mest med. Og tegl er et produkt som holder. Det tåler fukt og råtner ikke. Du slipper å male og vedlikeholde. Teglstein kan stå i tusen år. Hvis du får prosjektert og satt det opp skikkelig altså, hehe. Det er jo en del av jobben min da. Men det er spesielt holdbarheten og estetikken til teglsteinen som jeg også mener gjør det til et kvalitetsprodukt.

Han er klar over at det er et komplisert bilde når man skal beregne kvaliteten i forskjellige materialer i byggebransjen.

- Det er klart at det er mange diskusjoner om de forskjellige byggematerialene. Men levealderen på teglstein gjør at den innehar mange fordeler og bør komme godt ut i vurdering. Noen bygninger blir revet, ikke fordi de må rives, men fordi man ønsker et nytt design eller endre på for eksempel bybildet. Det har jo blitt veldig moderne nå å gjenbruke gammel teglstein og bruke materialer om og om igjen. Det er så mange muligheter med teglstein og uansett hva du velger så får du et veldig solid byggverk med et flott estetisk uttrykk.

Showrom for inspirasjon og ekspertise

Er du interessert i å finne ut mer om Wienerberger, vårt sortiment eller bare ønsker å møte en av våre kollegaer for sparring, innspill og tips, er du hjertelig velkommen til et av våre showrom. Du finner oss i både Oslo, Stavanger og snart Trondheim.

Du finner også kontaktinformasjonen til Ole Jacob og resten av vårt team i Wienerberger Norge her.


 

Showroom - Oslo

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadproduktene våre.

 

 

Bærekraft

Trenger du klimavennlige teglmaterialer? Vi har stort fokus på å redusere CO2-avtrykket i produksjonen vår.

 

Trenger du innspill til valg av teglprodukter?

Så er du hjertelig velkommen til å kontakte våre ansatte. De står klare med gode råd og masse inspirasjon.

 

Vil du ha inspirasjon rett i innboksen?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og hold deg oppdatert på produktene våre, referanser og masse mer.

 

 

 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.