En serie med uttrykksfulle og rustikke håndbankede teglstein

Thorn-serien

 

De håndbankede teglsteinene med det rustikke og rå uttrykket får stadig mer innpass i byggebransjen. De rustikke teglsteinene er et opplagt valg på grunn av sin stofflighet, og sklir rett inn i materialtrenden som streber etter det ettertraktede ærlige uttrykket i naturmaterialer. La deg inspirere av vår serie med håndbankede teglstein som med fordel kan kombineres, og som gir rikelig med muligheter til å skape et unikt uttrykk.

 

De håndbankede teglsteinene bidrar til å gi moderne bygg originalitet og autentisitet, og er en del av den teglsteintrenden vi spår for 2022 og de kommende år, basert på etterspørselen fra landets arkitektatelierer. 

Vårt sortiment av håndbankede teglstein bidrar til stor grad av variasjon i både farger og spill, fra de røde teglsteinene med fiolette nyanser og gylne teglstein med grønlige nyanser, til de grålige og brunsorte fargetonene. Det gir et hav av ulike valgmuligheter som gjør det mulig å velge nøyaktig det uttrykket som materialiserer dine ideer og visjoner.

Håndbankede teglstein med slektskap og kontrast

Blant våre populære håndbankede og sandstrøkne teglstein finner du blant annet Blauwrood genuanceerd, Veldbrons, Bronsgroen og Vigoroso som alle er produsert på vårt teglverk, Thorn, i Holland. 

For å kunne gi kundene våre et enda bredere og bedre sortiment av håndbankede teglstein, har vi utviklet Kronløb, Havholm og Sundkrog. De har alle blitt til gjennom blådemping av eksisterende håndbankede teglstein, og på den måten er grunnsteinen, Veldbrons, blitt forvandlet til Havholm, Bronsgroen til Kronløb og Blauwrood til Sundkrog.
«« Grunnsteinen, Veldbrons, blitt forvandlet til Havholm »»

_______________
«« Bronsgroen
til Kronløb »»

_______________
«« och Blauwrood genuanceerd blitt forvandlet till Sundkrog »»

De håndbankede teglsteinene kan derfor kombineres basert på både slektskap og kontrast, avhengig av hvilket uttrykk du ønsker. Felles for alle våre håndbankede teglstein er deres naturlige rustikke uttrykk og rike fargespill. 

Code Arkitekur har virkelig lekt med uttrykket på bygget Urban Villas i Ski Magasinpark, hvor vår vinrøde håndbankede teglstein Blauwrood er murt på høykant med liggeflaten ut. Det skaper et helt spesielt relieff og estetikk.

   

 

De håndbankede teglsteinene kan derfor kombineres basert på både slektskap og kontrast, avhengig av hvilket uttrykk du ønsker.

   

Nyanser av grå teglstein gjør sortimentet komplett

De blådempede håndbankede teglsteinene gjør sortimentet komplett med de grålige og brunsvarte tonene. 

Kronløb er en raffinert, lysegrå teglstein med hvite og grønlige nyanser. Havholm har et harmonisk fargespill i varme lysegrå og gråbrune nyanser, med kontrast av mørkere kullpåbrenninger. I den mørke enden av fargeskalaen finner du Sundkrog med sin varme brunsvarte farge med enkelte elegante, fiolette nyanser. 

Alle våre håndbankede teglstein er dessuten 4-fasadet, så du kan vende teglsteinen akkurat som du ønsker. Det gir flere muligheter, fordi det ofte vil være en lys og en mørk side. 

Blant våre grunnsteiner av håndbankede teglstein, finnes Vigoroso, som er et passende bindeledd til de tre blådempede håndbankede teglsteinene.

Det er en uttrykksfull grålig teglstein som er en god match med de lyse og mørke teglsteinene, med sine hvite og brune nyanser. I seg selv er det en teglstein som skiller seg ut fra mengden, men Vigoroso er også, med sitt dramatiske spill, en slags hybrid som binder alle de grådempede teglsteinene sammen.


 


Alle våre håndbankede teglstein er dessuten 4-fasadet, så du kan vende teglsteinen akkurat som du ønsker. Det gir flere muligheter, fordi det ofte vil være en lys og en mørk side.


 

Skap et unikt uttrykk med valget av fuge

De uttrykksfulle og spraglete håndbankede teglsteinene legger også opp til et aktivt mørtelvalg. Skal det lyse eller mørke fremheves eller nedtones? Det gir igjen rikelig med muligheter for å skape et unikt uttrykk, på samme måte som du har muligheten til å skape stor variasjoner i fasaden ved å kombinere lyst og mørkt.  

Den røde håndbankede teglsteinen, Veldbrons, er med sine brente, fiolette og rustfargede nyanser en allsidig, levende og uttrykksfull teglstein som fungerer veldig godt oppmurt med en lys fuge for et skandinavisk uttrykk, på samme måte som en mørk fuge vil skape et flott og dramatisk uttrykk.  

Den lyse og gylne håndbankede teglsteinen, Bronsgroen, har et dristig fargespill og fungerer best med lys fuge. 

Ønsker du et kompakt, monolittisk uttrykk, kan den blådempede håndbankede teglsteinen, Sundkrog, med fordel mures opp med en mørk skrapet fuge.

Den håndbankede teglsteinen, Vigoroso, har både lyst og mørkt i seg, så her kan man virkelig leke med valget av fuge og enten matche med en hel lys, sart fuge eller en stram og mørk fuge. 

I våre Teksturgenerator for Teglstein kan du selv leke med uttrykket på bygget ditt og kombinere våre teglstein med opptil 10 forskjellige fugefarger.


 

Teglstein - EW3780 Kronløb - Kronløbsøen
Gal etter håndbankede teglstein?

Våre håndbankede teglstein bidrar med stor variasjon i både farger og spill, og kan med fordel kombineres ut fra et ønske om slektskap eller kontrast.

Se sortimentet

Teglstein til nybygg?

Trenger du sparring om teglstein som er utviklet spesielt for nybygg og andre prosjekter med spesielle krav til fargespill og estetikk?

Finn vår salgsavdeling her


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.