Møt vår kunde- og logistikk teamleder Maren Eline Høibråten

Maren Eline Høibråten, Teamleder Logistikk- og Kundesenter

 

Maren Eline Høibråten jobber på kunde- og logistikksenteret i Wienerberger i Norge og har siden august vært teamleder. Med bakgrunn fra helsevesenet har Maren et ekstra øye for å holde oversikt over mange prosjekter og holde hodet kaldt. Maren har jobbet i Wienerberger siden 1 april 2022 og trives svært godt, hvor hun trekker fram godt samarbeid på tvers av både kontorer og land, men også det nye innblikket i norsk tegl- og arkitektur

 

Med en bakgrunn fra helsevesenet er Maren god til å holde hodet kaldt og håndtere ulike situasjoner.

- Før jeg startet å jobbe i telgbransjen har jeg vært en del av helsevesenet, der logistikk gradvis ble en viktigere del av min hverdag. Mens jeg jobbet som prosjektleder under oppsettingen av testklinikker i Oslo under Covid, valgte jeg samtidig å ta en utdannelse i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi ved Høyskolen i Molde. Det var en utfordrende, men givende, tid med både studier og arbeid. Jeg ønsket å jobbe med bærekraftige produkter, og da Wienerberger kontaktet meg, følte jeg at det var en ideell match med mine verdier, utdanning og erfaring, forteller Maren og fortsetter:

- I teglbransjen jobber jeg både med økonomi, budsjett, gjennomføring og salg. Kundekontakten er annerledes, og det er en spennende læringskurve som jeg virkelig setter pris på! Jeg opplever at jeg bidrar på en helt annen måte, og dette gir meg stor glede.

Gode kollegaer på tvers av landegrenser

Som teamleder for logistikk- og kundesenteret har Maren mange oppgaver, og hennes hverdag involverer gjerne mange ulike personer.

- Vi er færre i Norge sammenlignet med de andre landene, noe som betyr at vi må yte litt ekstra. Jeg ser dette som en fordel da det gir meg sjansen til å utvide min kunnskap, noe jeg setter pris på. Jeg har et større ansvar knyttet til økonomi og teamledelse, og jeg er ansvarlig for å sikre at hele teamet jobber effektivt – noe de virkelig gjør! Teamet er delt i to, der to kolleger jobber på kontoret i Lunde, mens vi to andre er basert her i Oslo, utdyper Maren og fortsetter:

- Jeg har mye kontakt med kollegaer på ulike fabrikker i utlandet. Det er en flott ting med Wienerberger – jeg har mange gode kollegaer på tvers av land! Uansett hvor jeg er, er det alltid en jeg kjenner. I Norge så er vi ulike mennesker, men vi er et godt team med blandet bakgrunn, ulik kunnskap og nye måter å spre kunnskap og se tingene på. Vi er en veldig fin og god gjeng her i Norge som jobber bra sammen. Jeg deler kontor med Charlotte og vi har god dynamikk, fine samtaler og mye latter. Vi får faktisk høre at det er mye latter fra kontoret!

For Maren er det særlig en ting som gir skiller seg ut som ekstra motivasjon, ved siden av gode kollegaer og varierte arbeidsoppgaver.

- Det jeg liker best er at jeg kan se at det faktisk blir noe av, å følge utviklingen fra start til sluttprodukt. Det er en god motivasjon når man er med på et bekledningsprosjekt , du starter tilbudet og så står det en bygning når du er ferdig. Det er ikke bare tall og navn på PC-en, forteller Maren.


 

"URBAN har blitt en personlig favoritt for meg. Kolleksjonen har et rikt utvalg av gode referanser, og den gir et flott spill, enten det er snakk om å representere en moderne eller historisk by, og kanskje spesielt når man ønsker å utforske kontraster mellom det gamle og det nye."

Maren Eline Høibråten
Teamleder Logistikk- og Kundesenter

Wienerbergerprosjekter som reisekamerat

Med mange prosjekter over hele landet har Maren, etter hun startet å jobbe for Wienerberger, fått et annet syn på de ulike destinasjonene hun reiser til.

- En av de positive aspektene ved å jobbe med Wienerberger er at jeg har muligheten til å reise til nesten hvilken som helst by og finne prosjekter fra Wienerberger på de fleste steder. Etter hvert som jeg har tilbrakt tid i Wienerberger, har jeg gradvis økt antallet prosjekter og referansepunkter jeg kan kjenne igjen. Å jobbe med tegl har gitt meg en økt forståelse for bygghistorie, og jeg legger merke til detaljer på bygninger jeg aldri la merke til tidligere. De siste årene har vært en lærerik periode for meg når det gjelder arkitektur, forteller Maren.

Etter flere prosjekter har Maren et produkt fra Wienerberger hun gjerne vil framheve som personlig favoritt.

- URBAN har blitt en personlig favoritt for meg. Kolleksjonen har et rikt utvalg av gode referanser, og den gir et flott spill, enten det er snakk om å representere en moderne eller historisk by, og kanskje spesielt når man ønsker å utforske kontraster mellom det gamle og det nye. URBAN gir en fin balanse, og den er virkelig interessant å jobbe med på grunn av denne fleksibiliteten den har, forteller Maren.

Bærekraftig utvikling er framtiden

Framtiden er bærekraftig, og det er også noe som har betydning for Marens arbeidshverdag hos Wienerberger. Hun avslutter med å reflektere over teglbransjens framtid:  

- Utviklingen innenfor teglbransjen er virkelig fascinerende, spesielt med det økende fokus på bærekraft. Dette er et positivt skritt fremover, og jeg mener det er avgjørende å være tidlig ute på dette området for å sikre en levedyktig fremtid. Wienerberger har lenge vært ledende innen dette feltet, og det er ingen nyhet for oss. Vi har flere prosjektområder som utforsker hvordan vi kan forbedre og tilpasse oss for en mer bærekraftig fremtid. Konkrete tiltak vi jobber med inkluderer LESS-teglstein , som produseres med redusert CO2-utslipp, ombruk av tegl, optimalisering av brenneprosessen ved å bytte til blant annet biogass, og implementering av mer effektive produksjonsmetoder. Tegl har en bærekraftig framtid og jeg gleder meg til å følge utviklingen videre.

   

Bærekraft

Trenger du klimavennlige teglmaterialer? Vi har stort fokus på å redusere CO2-avtrykket i produksjonen vår.

 

Brosjyre URBAN bekledningstegl

Gjenbrukbar, holdbar og vedlikeholdsfri bekledningstegl til tak og fasade. To løsninger – ett produkt.

 

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadeproduktene våre.
 

   

Siste artikler

0Resultater

   

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.