Ny farge og komplett alu-system til URBAN bekledningstegl

Apartment Building at Christianshavn, Copenhagen, Cladding tile, Urban - Christianshavn

 

Bekledningstegl blir stadig mer populært som fasademateriale. Vi introduserer nå et komplett Omega aluminiumsystem til montering av URBAN bekledningstegl, som også kan ombrukes. Det innebærer at du nå kan bestille en samlet pakke med alt du trenger til montering av bekledningstegl på prosjektet ditt.  
 
Vi har også lagt til en helt ny farge i sortimentet, Rosenborg, som er valnøttbrun med svart spill.

 

Bekledningstegl er uten tvil kommet for å bli. Med sine innovative, funksjonelle og estetiske egenskaper er bekledningstegl blitt et populært materialvalg på utvendige fasader.

URBAN bekledningstegl kan brukes på både fasader og tak og er allerede montert på mange store og flotte prosjekter i hele Skandinavia. Målet er å tilby vakre, enkle, vedlikeholdsfrie og holdbare fasadeløsninger. Samtidig er det viktig for oss at bekledningsteglen vår er rask å montere under alle forhold på byggeplassen, av hensyn til god fremdrift og økonomi, forteller produktsjef for tak og bekledningstegl i Skandinavia, Per Ivar Ødegaard. 

Ifølge ham er bærekraft og interessen for ombruk og sirkularitet også et viktig aspekt som blir helt avgjørende fremover på landets arkitektkontorer og byggeplasser. Her kommer URBAN bekledningstegl spesielt til sin rett, siden både alu-system og bekledningstegl kan tas ned igjen og monteres på en ny fasade.

     

Nytt, komplett alu-system til bekledningstegl

Hos Wienerberger vil vi gjerne gjøre det enkelt å arbeide med URBAN bekledningstegl. Derfor introduserer vi nå et komplett Omega aluminiumsystem til montering av vår ventilerende og brannsikre fasadeløsning.

Omega alu-systemet passer til URBAN bekledningstegl med U-profil og L-profil, der begge har en grovere og mer ru overflate som mange arkitekter liker.

Nå kan vi tilby et komplett system, som inneholder alt som skal til, fra Omega alu-bærelekt til vertikal sløyfe (Z-profil i aluminium). Den vertikale sløyfen skaper den nødvendige avstanden mellom bakvegg og bekledningstegl for best mulig og nødvendig ventilasjon. Til det komplette systemet medfølger også koblingsstykke og rustfrie skruer. Det gjør det påfølgende raskt og enkelt å montere URBAN bekledningstegl til Omega-profilen.

Med vårt nye Omega alu-system får kundene våre en komplett, gjennomtestet og godkjent løsning som passer perfekt til URBAN bekledningstegl. Løsningen er brannsikker etter klasse A1 og kan benyttes på høye bygninger over 30 meter, forklarer Per Ivar Ødegaard.

Se monteringsveiledningen vår, som trinn for trinn viser fremgangsmåten for enkel, rask og korrekt montering av URBAN bekledningstegl til Omega alu-systemet.

     

NYHET! Bekledningstegl i valnøttbrunt

Vi har også lagt til en helt ny farge i sortimentet vårt av URBAN bekledningstegl, som leveres i alle de tre teglprofilene (U, L og T). Fargen heter Rosenborg og er valnøttbrun med svart spill.

– Det manganfargede teglgodset er identisk med vår kremfargede Frederiksberg. I utviklingen av den nye fargen Rosenborg har vi lagt til et lett fargespill med en svart engobering. Det er viktig for oss å utvikle fargepaletten på bekledningsteglen vår som nå teller fem farger. Derfor er vi glade for at den nye fargen Rosenborg allerede er blitt tatt så godt imot, sier Per Ivar Ødegaard.

Han legger til at selve grunnfargen i teglgodset kommer mer til uttrykk på Rosenborg, fordi det påføres en mindre mengde engobering – akkurat som med bestselgeren URBAN Christianshavn, som er naturrød med svart spill.

     

"Målet er å tilby vakre, enkle, vedlikeholdsfrie og holdbare fasadeløsninger."

Per Ivar Ødegaard
Produktsjef for tak- og bekledningstegl

     

Vennesla kirke – et mesterverk i bekledningstegl

Vennesla har fått en helt ny kirke, og det imponerende byggets fasade, tak og kirketårn er kledd med URBAN bekledningstegl fra oss. 

LINK arkitektur, som har tegnet Vennesla kirke, ønsket et lyst bekledningstegl med naturlig ekstrudert overflate som gir en glattere og mer naturlig teglstruktur som fremhever den lyse fargen på en klarere måte. 

Derfor spesialutviklet vi URBAN Frederiksberg LINK med den glattere overflaten, som nå er innlemmet i prosjektsortimentet vårt. Teglet er produsert i U-profil som gir tydelig struktur og relieff. Kirkens teglfasader vil derfor også oppleves forskjellig avhengig av årstiden, solforholdene og skyggevirkningene.

– Arkitektene fra LINK arkitektur har hatt et glødende, profesjonelt engasjement i sin søken etter det perfekte uttrykket til kirken. De har virkelig vært opptatt av å finne de beste løsningene, og har tegnet en ikonisk bygning der fasade og bekledningstegl passer som hånd i hanske, forteller Per Ivar Ødegård.

Kirkefasaden balanserer mellom et sakralt og et skulpturelt uttrykk som har stilt store krav til monteringen av URBAN bekledningstegl. 

– Kirkens arkitektur har krevd førsteklasses montering. For å oppnå den helstøpte formen på kirken er det benyttet tett gjæring av alle utvendige hjørner. Den tette gjæringen skaper sømløse overganger. Dermed går teglfasaden i ett og fremhever U-profilens relieff i veggene. Tett gjæring av utvendige hjørner er en tidkrevende prosess, men de dyktige håndverkerne hos HSH Entreprenør har løst dette på en god måte gjennom tålmodighet, høy presisjon og et nydelig håndverk, avslutter Per Ivar Ødegaard. 

Les mer om Vennesla kirke og intervjuet med LINK arkitektur her


 


 

Brosjyre URBAN bekledningstegl

Ombrukbar, holdbar og vedlikeholdsfri bekledningstegl til tak og fasade. To løsninger – ett produkt.

Last ned brosjyre her

Nysgjerrig på bekledningstegl?

Er du også interessert i et sirkulært materiale, som URBAN bekledningstegl, som er enkelt og raskt å montere?

Kontakt salgsavdelingen vår her

    


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.