Nyhet! Nytt monteringssystem til URBAN bekledningstegl sikrer rask fremdrift og god økonomi

Bekledningstegl - URBAN Christianshavn - Sandnes Læringscenter

 

Vi introduserer nå et helt nytt monteringssystem i aluminium, skreddersydd til URBAN T bekledningstegl. En teglprofil med lett børstet overflate som gir en ren og klar horisontal linjeføring på fasaden. 

Det nye TC klips alu-systemet gjør det mulig å montere teglen uten bruk av skruer, noe som gir rask fremdrift og god økonomi.

 

URBAN bekledningstegl er et innovativt byggemateriale som forener estetikk og funksjonalitet for å skape stofflighet til bygning og byrom 

Bekledningsteglen kan brukes på både tak og fasade, og fremhever bygningens linjer. Samtidig legger den opp til å utfordre geometrien og leke med skjeve kanter og vinkler.

URBAN bekledningstegl leveres i tre forskjellige profiler som passer til forskjellige monteringssystemer.

Nytt TC klips system til URBAN T bekledningstegl

Hos Wienerberger vil vi gjerne gjøre det enkelt å arbeide med URBAN bekledningstegl

Derfor presenterer vi nå et helt nytt TC klips system i aluminium som passer til montering av URBAN bekledningstegl med T-profil. Teglen har en børstet overflate og glattere struktur, noe som skaper en ren og klar horisontal linjeføring.

URBAN T bekledningstegl monteres på det nye TC-klips alu-systemet, som består av en bærelekt i aluminium og tilhørende rustfrie klips. Aluminiumprofilen monteres direkte på den loddrette sløyfen (Z-profil), som er festet til den bærende konstruksjonen. Det sikrer den nødvendige avstanden mellom bakvegg og bekledningstegl for optimal og nødvendig ventilasjon og lufting.

     

 

 

"På grunn av den enkle og raske monteringen, passer systemet svært godt til større bygg, samt høye bygg med mange ubrutte flater. Det vil også være en markant større tidsbesparelse ved å velge TC klips alu-systemet."

Per Ivar Ødegaard
Produktsjef for tak- og bekledningstegl

    

Rask montering uten bruk av skruer

Du trenger to klips per teglplate for å montere bekledningsteglen. Hver tegl skyves lett opp og holdes på plass av to klips. Klipsen kommer på en måte under press og låses for ytterligere bevegelse. 

– Selve monteringen er derfor svært enkel, rask og effektiv – helt uten bruk av skruer. Det bidrar til å sikre rask fremdrift og god totaløkonomi, forteller produktsjef for tak- og bekledningstegl i Skandinavia, Per Ivar Ødegaard.

– På grunn av den enkle og raske monteringen, passer systemet svært godt til større bygg, samt høye bygg med mange ubrutte flater. Det vil også være en markant større tidsbesparelse ved å velge TC klips alu-systemet, forklarer Per Ivar Ødegaard. 

Med systemet blir det mulig med kortere overlapping mellom teglplatene. Det gir en mer synlig overflate og et mindre fremtredende relieff på fasaden.  

URBAN T bekledningstegl leveres i fem farger – creme, brun, teglrød, vinrød og sort. 

Samlet klassifiseres URBAN TC klips alu-systemet som brannsikker fasade etter brannklasse A1.

     

Facade cladding | URBAN Rosenborg

Finn den nye monteringsveiledningen vår ...

som viser trinn for trinn-fremgangsmåten for enkel, rask og korrekt montering av URBAN bekledningstegl med T-profil til TC klips alu-systemet

     

Ombrukbar bekledningstegl og komplett løsning

URBAN bekledningstegl er ombrukbar, siden teglen hektes opp uten bruk av mørtel. Både bekledningsteglen og aluminiumsystemet kan derfor tas ned igjen, for så å bli montert på en ny fasade.

– Produktet passer inn i en sirkulær og bærekraftig tankegang som vi opplever økende interesse for på landets arkitektkontorer, forteller Per Ivar Ødegaard.

Det samme gjør seg gjeldende for vårt Omega aluminiumsystem, som passer til URBAN bekledningstegl med U-profil og L-profil, der begge har en grovere overflate. Bekledningstegl U og L kan selvfølgelig også monteres på bærelekter av tre.

Med både TC klips alu-systemet og Omega alu-systemet kan vi nå tilby en komplett løsning med alt som trengs til montering av den valgte URBAN bekledningsteglen. Det gjør det lettere og enklere å prosjektere og montere.

Les mer om Omega alu-systemet her


 

Brosjyre URBAN bekledningstegl

Gjenbrukbar, holdbar og vedlikeholdsfri bekledningstegl til tak og fasade. To løsninger – ett produkt.

Last ned brosjyre her

Nysgjerrig på bekledningstegl?

Er du også interessert i et sirkulært materiale, som URBAN bekledningstegl, som er enkelt og raskt å montere?

Kontakt salgsavdelingen vår her


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.