Røde og rustikke teglstein er en populær trend i byggebransjen

Product news handmade bricks

 

De røde teglsteinene er kommet for å bli. Begeistringen for de rødlige tonene på landets arkitektatelierer og byggeplasser er ikke til å ta feil av. Det er ikke bare de røde teglsteinene som er i vinden, men også de håndstrøkne teglsteinene som bidrar med et rått og rustikk uttrykk. Samtidig fortsetter de lyse teglsteinene å være favoritter. Her gir vi deg et innblikk i trendene innen teglstein.

 

Hos Wienerberger merker vi tydelig at etterspørselen etter de røde teglsteinene fortsatt er økende. Det er slett ikke så overraskende at de røde nyansene er trendy igjen. De røde teglsteinene gjør seg godt i det bleke skandinaviske lyset og minner oss om klassisk arkitektur av høy kvalitet. 

Vår produktutviklingssjef og arkitekt, Rikke Ask, gir deg her et innblikk i tidens store trend innen teglstein.

Tilbake til naturen med populære røde teglstein

En del av forklaringen på hvorfor de røde nyansene er trendy i murverk akkurat nå, finner man i lengselen etter det opprinnelige og etter å være tett på naturen. 

- Vi ser en tendens til at flere og flere tiltales av å velge teglstein med et naturlig uttrykk. Vi vil gjerne ’Tilbake til naturen’ og kjenne følelsen av hvordan ting pleide å være. Vi oppfatter de røde teglsteinene som ærlige og opprinnelige, forklarer Rikke Ask.   

Når vi ser på mange av de byggene som prosjekteres og oppføres med vår teglstein akkurat nå, tegner det seg også et klart bilde av at de røde nyansene blir en dominerende favoritt i år og flere år fremover. 

Hos Wienerberger har vi en bred palett av rødlige teglstein. I den klassiske og tradisjonelle enden er Linnaeus Robinia, Punainen Retro og Linnaeus Robinia blant de populære, mens R-Punainen Makasiini er en klar favoritt blant de mer spraglete teglsteinene med fargespill.

Det klassiske og tradisjonelle

Det spraglete nuancer

- Linnaeus Robinia er en ekstrudert rød teglstein med mørkere nyanser og et fint rødt fargespill, mens Punainen Retro er en ekstrudert oransjerød tegl med en delikat struktur. Ønsker man et litt råere uttrykk, er R-Punainen Makasiini et foretrukket valg med sin røde farge med mørke fargespill, sier Rikke Ask.

De lyse teglsteinene er fortsatt en favoritt

I fremtiden vil vi se mange flere bygg med de røde teglsteinene og rødlige nyansene. Og selv om de røde teglsteinene blir den store trenden de kommende årene, kan vi se at de lyse teglsteinene fortsetter å være populære.  

Ser vi på våre fem mest solgte teglstein, er fire av fem nettopp hvite og lyse teglstein med nyanser av grått og grønt. 

- De lyse teglsteinene har vært på moten lenge, men fortsetter stadig å være relevante og spille en rolle. De hvite og lyse teglsteinene er for mange lette å bruke og gir fasaden et harmonisk, rolig og enkelt uttrykk, forklarer Rikke Ask.

    

 

I fremtiden vil vi se mange flere bygg med de røde teglsteinene og rødlige nyansene. Og selv om de røde teglsteinene blir den store trenden de kommende årene, kan vi se at de lyse teglsteinene fortsetter å være populære.

 

 

 

    


Blant våre mest solgte teglstein finner vi Bronsgroen og Marziale som begge er lyse hånd- og sandstrøkne teglstein med hvite og sarte grønne nyanser. Vår hvite bløtstrøkne teglstein Hvid Marmor har, med sin silkematte overflate og rolige spill i hvite og grå nyanser, også vært en klar favoritt med sitt elegante uttrykk. 

Tuohi Retro og Flint er to av de lyse teglsteinene som vi kan merke at får innpass hos arkitektene akkurat nå. Tuohi Retro har en overflate med en spennende struktur og en tilnærmet hvit farge som tilfører bygget et enkelt og delikat uttrykk, forklarer Rikke Ask og legger til:

- Flint er en beige bløtstrøken teglstein med hvite nyanser som med sin nøytrale farge og rolige fargespill er en lett anvendelig teglstein og en elsket klassiker. Flint er dessuten en del av vår LESS-serie med miljøvennlige teglstein som brennes med biogass og har mindre råvareforbruk.


 


 

Teglstein - LESS - Rikke Ask

 

 

"Det rustikke og rå uttrykket er en klar tendens som vi kommer til å se mye mer av. De hånd- og sandstrøkne teglsteinene passer først og fremst inn i trenden om å vende tilbake til naturen og samtidig unngå spill. Det skal samtidig ikke se for fint ut, og da er de rustikke teglsteinene et opplagt valg på grunn av deres stofflighet."

Rikke Ask
Arkitekt MAA, Egernsund Wienerberger

  

    

De rustikke teglsteinene vinner frem

Når vi snakker om teglsteintrender, er det ikke bare fargene det er interessant å se nærmere på, men også teglsteinens overflate. 

De hånd- og sandstrøkne teglsteinene har ifølge Rikke Ask virkelig fått en gjenoppblomstring etter å ha levd et stille liv for bare et par år siden. Det er langt fra tilfellet lengre. Hos Wienerberger kan vi allerede nå se på salgstallene at de håndstrøkne teglsteinene er i vinden. 

- Det rustikke og rå uttrykket er en klar tendens som vi kommer til å se mye mer av. De hånd- og sandstrøkne teglsteinene passer først og fremst inn i trenden om å vende tilbake til naturen og samtidig unngå spill. Det skal samtidig ikke se for fint ut, og da er de rustikke teglsteinene et opplagt valg på grunn av deres stofflighet, sier Rikke Ask.  

Vår håndstrøkne teglstein Tacana er en rustikk teglstein med fargetoner som spenner fra lys gul og terrakotta til mørk brun.    

Selv om vi kan se en klar trend med røde og lyse teglstein, er vår nest mest solgte teglstein pussig nok Pagus Grijs Zwart. Det er en rustikk håndstrøket teglstein med spennende fargetoner i svart og grått.

LESS mursten

LESS

En CO2-sparende teglstein for fremtidens bygg

Bygg med vår CO2-sparende serie av teglstein kalt LESS og oppnå CO2-reduksjon.

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %. CO2-besparelsen i produksjonen av LESS dekker fase A3 i EPD’en.

Teglsteinen har samme mål og uttrykk som en tradisjonell, dansk bløtstrøken teglstein, og leveres i mange lekre fargevarianter.


 

Apartment building, Groenttorvet, Hortensia Hus, Roed haandstroegen


 

Gratis: 3-i-1 for arkitekten

En bok om teglstein med inspirasjon, kolleksjon og skissedel i én og samme bok.
 

Få den gratis her

Teglstein til nybygg?

Trenger du sparring om teglstein som er utviklet spesielt for nybygg og andre prosjekter med spesielle krav til fargespill og estetikk?

Vår salgsavdeling finner du her

Hvilken rød teglstein passer til ditt prosjekt?

Ta en titt på alle våre teglstein i røde nyanser og bli med på trenden.
 

Se de røde teglsteinene her

   


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.