Teglstein rammer inn både bassenger og kontorer ved prestisjeprosjektet Kvarter Poolen

Fasadtegel: EW2165 Antibes | Kvarteret Poolen, Stockholm

 

Arenastaden i Solna i Sverige vokser så det knaker. Bydelen er i rivende utvikling, og man finner allerede både Friends Arena og Westfield Mall of Scandinavia der, og nå er enda en unik bygning under oppføring. Kvarter Poolen er et av Stockholms nye landemerker som takket være sin unike konstruksjon har kunnet kombinere kontorbygg med nytt bad for innbyggerne i Solna. For å oppfylle miljøkravene og skape det rette estetiske uttrykket er bygget kledd med teglstein fra Wienerberger med både tradisjonell og glasert overflate.

 

 

Kvarter Poolen er et prosjekt som har blitt til takket være samarbeidet mellom Fabege, Solna By, Strategisk Arkitektur og AIX Arkitekter. Prosjektet omfatter nyoppføring av et kontorbygg på totalt 35 000 kvadratmeter i ti etasjer, samt bygging av en helt ny kommunal svømmehall, og er et godt eksempel på hvordan man på beste måte kan kombinere offentlige tjenester med kommersiell utvikling.

Strategisk Arkitektur har hatt ansvar for helheten i byggeprosjektet på oppdrag fra Fabege, mens AIX Arkitekter er arkitekt for Solna By når det gjelder oppføringen av den nye svømmehallen. Wienerberger har levert teglstein til hele prosjektet, både tradisjonelle og glaserte.

   

Teglstein er et bærekraftig og solid materiale som vi mennesker har brukt i tusenvis av år. Teglsteinsbygninger står imot tidens tann på en helt annen måte enn mange andre byggematerialer, uten å trenge nevneverdig vedlikehold. En teglsteinsbygning kan bestå i minst 100 år, så leietakerne og de besøkende i svømmehallen på Kvarter Poolen kommer til å rekke å både flytte inn og flytte ut før bygningen har gjort sitt.

   

Teglsteinsbygning som synes på lang avstand

Innbyggerne i Solna har lenge lengtet etter en ny svømmehall. Men på grunn av høye byggekostnader var det ikke realistisk å bygge et frittstående kommunalt bad på området. Derfor måtte det komme en mer innovativ og nytenkende løsning på banen, og det resulterte i nettopp Kvarter Poolen – kontorbygg og svømmehall i ett.

Kvarter Poolen er bygget for å bli byens nye landemerke med fokus på lysinnfall, miljø og åpne flater. Et stort atrium slipper inn dagslyset, og den imponerende takhøyden er gjennomgående i hele prosjektet. Alt er deretter rammet inn med teglstein fra Wienerberger, hvor mesteparten av bygget er kledd med tradisjonell dansk teglstein, mens de nederste etasjene og fasaden under vinduene er kledd med glasert teglstein – som et ekstra vakkert innslag.

Wienerberger har levert all teglstein til Kvarter Poolen. De nederste etasjene er 100 prosent glaserte i en hvit tone, men jo lengre opp på fasaden man kommer – desto mindre glasering blir det. Det begynner med andre ord med 100 prosent glasering, deretter blir det mindre og mindre og går til slutt over til vanlig teglstein helt øverst. Estetisk er det veldig flott.

Skill deg ut fra mengden med glasert teglstein

Glasert teglstein spiller en stadig større rolle i nye prosjekter og renoveringer. Glaseringen bidrar til å fange og reflektere lys, og skaper en virkningsfull overflate. Teksturer, glans, farger – mulighetene er uendelige.

Glasert teglstein har lenge blitt brukt for å få fasader til å skille seg ut. De kan brukes som effektfulle detaljer i en teglfasade og gir ofte et mer eksklusivt uttrykk. Det er også veldig populært å bruke en transparent glasur for å fremheve teglsteinen ytterligere. Men fasaden må også passe til husets arkitektoniske uttrykk, og derfor tilbyr vi blant annet glasert teglstein i alle standardkulører i henhold til NCS- eller RAL-skalaen.

Ved Kvarter Poolen er de nederste etasjene glasert med en glasur i hvit tone, mens man til fasaden under hvert vindu har levert glasert tegl i brunt. Det er blant annet det nederlandske firmaet Panningen som stått for glaseringen; og de er en del av Wienerberger.

Panningen er en av verdens beste glasurfabrikker, med utrolig teknisk kompetent personale. I prosjektet Kvarter Poolen har de stått for glaseringen av vinduskarmene, og resultatet har blitt fantastisk. Det er helt klart en fordel for kundene våre at vi kan tilby dette in-house.

Miljøklassifisert i henhold til BREEAM Excellent

Men det er ikke bare det estetiske som har stått i fokus på Kvarter Poolen. Bygningen er nemlig prosjektert for å oppfylle kravene for BREEAM på nivå Excellent. BREEAM er det mest brukte sertifiseringssystemet i Europa, og har som mål å fremme miljøvennlig og bærekraftig bygging basert på kategorier som blant annet materialvalg, energiforbruk, innendørsklima, byggeprosesser og påvirkning på nærmiljøet. Fabege har også fullført installasjonen av både solceller og grønne arealer på taket av bygget.

Wienerbergers produkter bidrar positivt til ulike sertifiseringssystemer, fordi tegl er et materiale med lang levetid og er laget av naturlige materialer som leire, sand og vann. Dessuten slipper ikke materialene i et teglsteinshus ut allergifremkallende stoffer, og er derfor bra for både miljøet og brukernes og beboernes velvære.

  

EW2165 Antibes

En sandfarget bløtstrøken teglstein med grå og hvite nyanser. Antibes er en teglstein i den franske serien, en familie av teglstein som alle er oppkalt etter franske byer og med en blid fargepalett inspirert av ferielandskapene i Sør-Frankrike ferielandskap: sand og steiner på stranden, gylne enger og lette sommerklær i myk lin.

   

Teglstein eldes ikke

Når man bygger et prestisjeprosjekt som Kvarter Poolen, er det et mål at bygningen skal vare og bli stående – lenge. At bygningen altså skal være bærekraftig, på flere enn bare en måte.

I teglbransjen er man overbevist om at bærekraft er et nøkkelord for alt som har med bygg og byggeprosjekter å gjøre, og jo lengre bygningene består – desto bedre er det for både samfunnet og for miljøet.

Teglstein er et bærekraftig og solid materiale som vi mennesker har brukt i tusenvis av år. Teglsteinsbygninger står imot tidens tann på en helt annen måte enn mange andre byggematerialer, uten å trenge nevneverdig vedlikehold. En teglsteinsbygning kan bestå i minst 100 år, så leietakerne og de besøkende i svømmehallen på Kvarter Poolen kommer til å rekke å både flytte inn og flytte ut før bygningen har gjort sitt.

Det første spadetaket ble gjort i oktober 2018, og innflytting startet første kvartal 2022.

   

Informasjon om Kvarter Poolen

Prosjektnavn: Kvarter Poolen
Arkitekt: Strategisk Arkitektur / AIX Arkitekter
Produkt: EW2165 Antibes og glaserede mursten
Ferdigstilt: 2022

   

Glaserte teglstein

Glaserte teglstein spiller en stadig større rolle i nye prosjekter og renoveringer. Glaserte teglstein har nemlig et nytt fasadespråk: den blanke overflates.
 

Ta et dypdykk i vårt sortiment av teglstein

Wienerberger tilbyr en lang rekke teglstein med varierende overflatestrukturer og mange farger.

 

Besøk showrommet vårt

Du er hjertelig velkommen til å ta turen innom showrommet vårt. Der kan du gå på oppdagelsesferd i fasadeproduktene våre.
 

   

Siste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.

   

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.