Bekledningstegl er et spennende og populært materiale, som velges stadig oftere på utvendige fasader


Arkitekter, byggherrer og utførende etterspør den mer og mer, og med sine innovative og estetiske egenskaper har bekledningsteglen blitt et populært materialvalg på utvendige fasader. Bekledningstegl kombinerer sjarmen fra den klassiske teglstein med nye kvaliteter som imøtekommer dagens standarder for fasadematerialer. Det er derfor ikke rart at produktet får mye oppmerksomhet i byggebransjen og at det velges stadig oftere. Wienerberger har utviklet en egen bekledningstegl, URBAN, for å kunne tilby et vakkert, funksjonelt og bærekraftig alternativ til markedet.

 

De siste årene har bekledningstegl blitt et mer og mer ettertraktet fasademateriale i Skandinavia. Det kan Wienerberger skrive under på, etter at de lanserte bekledningsteglen URBAN som har blitt et nytt tilskudd til markedet. Urban bekledningstegl er montert på mange store og flotte referanseprosjekter senere år. Med Wienerbergers produktsjef Per Ivar Ødegaard gir vi deg et innblikk i hvorfor URBAN bekledningstegl har blitt et populært fasademateriale, samt hvilke URBAN-produkter som arkitektene etterspør mest.

URBAN bekledningstegl er et nytt tilskudd til markedet

Da Wienerberger skulle utvikle URBAN bekledningstegl var målet å tilby enkle, vedlikeholdsfrie og varige fasadeløsninger, på teglens premisser, som ivaretar estetikk og funksjonalitet med dens naturlige farger og ikke minst lange holdbarhet. Et annet viktig moment er at produktene skal være raske å montere under alle forhold på byggeplass, for god fremdrift og økonomi i hele livsløpet.

- Alle våre keramiske produkter er basert på keramikkens grunnleggende egenskaper og høye krav til kvalitet. URBAN bekledningstegl er basert på Wienerbergers’ mer enn 200 års sterke røtter og tradisjon for teglproduksjon, og vi ønsket å utvikle noe nytt og innovativt til markedet, i tråd med vår målsetting. Materialet gir et solid og elegant uttrykk, og fasaden blir bare vakrere med tiden, forteller Ødegaard.

Per Ivar trekker frem det ikoniske bygget Vennesla kirke som er kledd med bekledningsteglen URBAN Fredriksberg Smooth:

- Jeg synes vi har lykkes godt med URBAN og responsen er positiv, både fra arkitekter, byggherrer og utførende. Vi har levert bekledningstegl til flere store og flotte prosjekter senere år. Ett, som må nevnes spesielt, er Vennesla kirke, med sin spesielle arkitektur, der alle hjørner er tettgjæret og fasaden får et sømløst og gjennomført uttrykk. Link arkitektur har tegnet et ikonisk bygg, der fasaden og bekledningsteglen passer som hånd i hanske.

     

     

Rødlig bekledningstegl vekker nostalgi og utstråler varme i bybildet

Bekledningstegl, med sin enkle og horisontale linjeføring, kan varieres utfra valgte profil, overflatestruktur og de naturlige teglfarger som tilbys. Dette gir arkitekten en stor frihet til å påvirke uttrykket på bygget, med ulike lekteavstander, profiler og hjørneløsninger.

Spør du vår produktsjef om trendene og tendensene innenfor bekledningstegl, svarer han følgende:

- Vi ser at URBAN Christianshavn i U-profil (rødlige toner) er bekledningsteglen vi selger mest av. Den klassiske teglrøde fargen preger i stor grad bybildets opprinnelige arkitektur, og vi ser nå stadig oftere at de rødlige tonene vender tilbake i nybygg. Det er en klassisk trend som vekker nostalgi og utstråler varme. Selve U-profilen har en markant overlapp og horisontal profil, så fasadene får et spennende og variert uttrykk fra lys og skygge gjennom årstidene.

Bæredyktig materiale med lang levetid

URBAN bekledningstegl har også innovative egenskaper som imøtekommer dagens standarder for fasadematerialer.

- Vi ser en helt klar trend at arkitekter og byggherrer ønsker bæredyktige materialer med lang levetid, som tilfører noe nytt og spennende til fasaden og som samtidig ivaretar estetikk og funksjonalitet gjennom hele livsløpet. Materialet er både solid og elegant i sitt uttrykk, og gir en meget holdbar og ventilert produktløsning, med minimalt vedlikehold. Bærekraft, gjenbruk og sirkulærøkonomi er nøkkelord, som virkelig passer dette produktet. 

Ødegaard forteller at hvis behovet skulle inntreffe, kan URBAN bekledningstegl tas ned fra veggen og monteres på en ny fasade.

- En må selvfølgelig regne med litt svinn i en slik arbeidsprosess, men andelen teglstein til ombruk vil kunne ligge meget høyt ved god planlegging og håndtering. Tegl er laget av leire og inneholder ingen giftige stoffer. Når livssyklusen engang tar slutt kan teglproduktet derfor kastes som rene masser, knuses ned og benyttes som tilslag til jordforbedring eller benyttes som fyllmasse.

URBAN kan leveres med EPD, dersom det er ønskelig og leveres med 30-års produktgaranti, som garanterer frostsikkerhet, holdbarhet og fargeekthet.


 

Bekledningstegl - URBAN Christianshavn - installeret - U profile
Bekledningstegl med forskjellig struktur

Er du interessert i bekledningstegl med ulike profiler?  

Få inspirasjon her

Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanseprosjekter og produkter. 

Meld deg på her


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.