Valg av tegl var også betydelig i forbindelse med byggets geometri og den bueformede fasaden. Arkitektene ønsket at lyset skulle slepes langs den organiske og buede utformingen av bygget. Håkon Vigsnæs påpeker at bebyggelsen i Asker er preget av buete former fra tidligere av, og at de ønsket å bringe temaet videre.
Teknisk sjef i Wienerberger, Tove Narvestad, er også begeistret for teglsteinstypen: - Tegltypen Marziale er en håndbanket tegl fra Nederland og er lys gul med hvite og grønngrå nyanser. Det er en fantastisk fin og robust tegl som tåler det meste. På Wesselkvartalet skaper teglsteinen et effektfullt skyggemønster som gjør at uttrykket skifter karakter igjennom dagen, avhengig av hvordan lyset varierer.
Imponerende mønstermurverk
I tillegg til den sandfargede teglsteinsfasade med buede former, har arkitektene lagt vekt på et unikt og imponerende mønstermurverk. For å underbygge de horisontale dragene er tegl murt med et subtilt relieff i brystningene langs etasjene. Arkitektene ønsket å bryte ned byggets volum ved bruk av ornamentikk. Mønstermurverket er også videreført langs balkongene: - I stedet for å la balkongene henge utenfor bygget ønsket vi å fullføre balkongene med teglstein i gitterforbandt. Gitterforbandet slipper lys inn på verandaen, og bruken av teglstein har forsterket det urbane uttrykket vi ønsket, forteller Håkon Vigsnæs.
Tove Narvestad mener mønstermurverket gjør bygget veldig unikt. - Det er veldig populært å lage mønstermuring, men å bruke det så omfattende og bevisst som på Wesselkvartalet er helt nytt. Det gjør bygget veldig unikt.