Boligprosjektet Silkeføret utføres med moderne og fleksibelt fasademateriale

Bekledningstegl: URBAN Christianshavn | Silkeføret

 

Med nærhet til skog og mark, ønsket TAG arkitekter likevel å skape et urbant uttrykk på boligprosjektet Silkeføret i Lørenskog. URBAN bekledningstegl ble derfor hovedmateriale på fasaden – et moderne fasademateriale som har blitt mer og mer populært blant arkitekter og utførende

 

Silkeføret er et boligprosjekt plassert idyllisk mot skogkanten ved Lørenskog stasjonsby. Det er lagt ned mye arbeid for å skape en harmonisk kombinasjon av bymiljø og natur. Det er TAG arkitekter som har tegnet de fem boligbyggene, på vegne av byggherre Selvaag Bolig. Kruse Smith er utførende entreprenør, mens Oslo Tegl og Puss har hatt ansvaret for monteringen av fasaden i bekledningstegl.

Et moderne og fleksibelt materiale med tradisjonell varme

I utformingen av Silkeføret har TAG arkitekter vært opptatt av å skape et urbant uttrykk med gode lysforhold. Bekledningstegl fra Wienerberger er et materiale TAG arkitekter har erfaring med, og som de ønsket å benytte på Silkeføret. Luca Ganguzza fra TAG arkitekter har vært prosjektleder og ansvarlig for arkitekturen. Han mener URBAN bekledningstegl er et moderne og fleksibelt materiale med varme fra den tradisjonelle fargepalletten. 

- URBAN Christianshavn i U-profil er et ærlig materiale som er tilpasset en ventilert fasade. Materialet gir et lettere uttrykk, sammenlignet med tradisjonell teglstein, samtidig som vi får den urbane og varme følelsen vi var på jakt etter. U-profilen gir en dypere materialitet som bidrar til å gi et spennende skyggespill i overflaten. I tillegg brytes fasaden opp av felter med treverk, grå plater og store glassoverflater på balkongene, forteller Ganguzza.

URBAN bekledningstegl er et relativt nytt fasademateriale på markedet. Wienerberger merker at flere og flere arkitekter etterspør tegltypen. 

- Vi ønsket å utvikle noe nytt og innovativt til markedet, i tråd med vår målsetting. URBAN Christianshavn i U-profil med rødlige toner er bekledningsteglen vi selger mest av. Den klassiske teglrøde fargen preger i stor grad bybildets opprinnelige arkitektur, og vi ser nå stadig oftere at de rødlige tonene vender tilbake i nybygg. Det er en klassisk trend som vekker nostalgi og utstråler varme, forteller Per Ivar Ødegaard, produktsjef i Wienerberger.


 

"URBAN Christianshavn i U-profil er et ærlig materiale som er tilpasset en ventilert fasade. Materialet gir et lettere uttrykk, sammenlignet med tradisjonell teglstein, samtidig som vi får den urbane og varme følelsen vi var på jakt etter."

Luca Ganguzza
Seniorarkitekt og prosjektleder fra TAG Arkitekter

 


 

Enkel og effektiv montering

I tillegg til bekledningsteglens estetiske egenskaper, har fasadematerialet også blitt tatt godt imot av de utførende. 

- Vi har hatt veldig god erfaring med monteringen av URBAN bekledningstegl på Silkeføret. Jeg er opprinnelig murer, men det er mye lettere å montere denne tegltypen enn en tradisjonell teglsteinsfasade. Her slapp vi alle komponentene med muring og mørtel, hvor det kun var å skru fast platene til monteringsopphenget. Det gjorde jobben enklere og var mer effektivt, forteller Peter Hjertson fra Oslo Tegl og Puss, og tilføyer: 

- Jeg vil også fremheve fordelen med at det er mye enklere å gå tilbake å justere og endre i monteringen av bekledningsteglen.

Bærekraftig materiale med lang levetid

URBAN bekledningstegl har også innovative egenskaper som imøtekommer dagens standarder for fasadematerialer.

- Vi ser en helt klar trend at arkitekter og byggherrer ønsker bærekraftige materialer med lang levetid, som tilfører noe nytt og spennende til fasaden og som samtidig ivaretar estetikk og funksjonalitet gjennom hele livsløpet. Bærekraft, gjenbruk og sirkulærøkonomi er nøkkelord, som virkelig passer dette produktet. Hvis behovet skulle inntreffe kan URBAN bekledningstegl tas ned fra veggen og monteres på en ny fasade. Når livssyklusen engang tar slutt kan teglproduktet også kastes som rene masser, knuses ned og benyttes som tilslag til jordforbedring eller benyttes som fyllmasse, avslutter Ødegaard.

 

FAKTA om Silkeføret:

Prosjektets navn: Silkeføret
Arkitekt: TAG arkitekter
Bekledningstegl: URBAN Christianshavn
Oppført: 2022

 

 

Bekledningstegl med forskjellig struktur

Er du interessert i bekledningstegl med ulike profiler?
 

Få inspirasjon her

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Hold deg oppdatert på våre nye prosjekter og produkter og få inspirasjon til ditt neste prosjekt.

Meld deg på her


 

Siste artikler

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.