Vesterled Teglværk skal inspirere verdens energiministre

Vesterled Brickworks - seen from abovve

 

Som den eneste leverandøren av byggematerialer, er Vesterled Teglværk på caselisten ved IEAs internasjonale konferanse om energieffektivisering. Når Sønderborg i juni er årets vertsby, inviterer vi nemlig inn bak fasaden på Danmarks mest energieffektive teglverk.


 

 

Med et mål om å ta aktivt del i den grønne omstillingen, har vi blant annet gjenoppfunnet den tradisjonelle teglsteinen og lagt grunnsteinen for en mer miljøvennlig teglproduksjon

Det har ikke gått ubemerket hen. Vi er blant de 10 utvalgte casevirksomhetene som åpner dørene for energiministre, embedsmenn og beslutningstagere fra hele verden når Det internasjonale energibyrået (IEA) sin konferanse om energieffektivisering arrangeres 7.-9. juni 2022 i Sønderborg i Danmark.

– Vi er både stolte og ydmyke over å ha blitt utvalgt som en interessant casevirksomhet, og vi ser frem til å ønske både ministre og andre hjertelig velkommen til å ta en titt på hvordan vi de siste 30 årene har arbeidet målrettet og fokusert med energieffektivisering ved teglverket vårt i Sønderborg, siger Regional Operation Director Andreas Christensen.

Toneangivende teglverk baner vei

Vårt sønderjyske teglverk Vesterled danner rammen rundt Danmarks mest energieffektive teglproduksjon. De siste 20 årene har teglverket redusert energiforbruket med 29% og CO2-utslippene med 36%, forteller Andreas Christensen.

– Hos Vesterled har vi med en fokusert innsats redusert både energiforbruk og CO2-utslipp gjennom teknologisk innovasjon, prosessoptimering og skikkelige investeringer. Teglet brennes i ovner med temperatur på opptil 1000 grader, og her har vi hos Vesterled gjort en omfattende satsing på å bruke overskuddsvarmen. En utskiftning av gamle ovner har gjort det mulig å optimere prosessene våre, samt å gjenbruke overskuddsvarmen til blant annet tørkeprosessen. I tillegg kommer 65% av energien fra sertifisert biogass på teglverket, der elektrisiteten for øvrig utelukkende stammer fra vindkraft, sier han.

– Vi setter selvfølgelig stor pris på at innsatsen vår blir lagt merke til, og at vi med IEAs internasjonale konferanse får muligheten til å fortelle om de bærekraftige initiativene våre. Spesielt hvis det kan bidra til å inspirere andre industri- og produksjonsvirksomheter.

    

"Som teglvirksomhet er vi svært bevisste på vårt ansvar, men også det potensialet vi har for å gjøre en merkbar forskjell på CO2-utslippene i bygg som bruker mye tegl. Tegl er et tradisjonsrikt byggemateriale som skaper vakre og holdbare bygninger som krever minimalt med vedlikehold."

Andreas Christensen
Regional Operation Director

    

Potensial for å senke CO2 i byggebransjen

Det faktum at teglbransjen historisk sett befinner seg blant de mer energikrevende industriene, har på ingen måte fått oss til å dempe de grønne ambisjonene våre. Faktisk tvert imot. Her har Vesterled Teglværk spilt en sentral rolle innenfor utviklingen av innovativ teglproduksjon med mindre klimaavtrykk.

Som en del av klimastrategien vår introduserte vi i 2020 teglsteinen LESS, som er en mer klimavennlig variant av den tradisjonelle, bløtstrøkne teglsteinen. LESS-teglsteinen med de tre hullene reduserer nemlig markant CO2-utslippene fra produksjonen, siden fjerning av leire fra teglsteinens kjerne forkorter både tørking og brenning. 

– Som teglvirksomhet er vi svært bevisste på vårt ansvar, men også det potensialet vi har for å gjøre en merkbar forskjell på CO2-utslippene i bygg som bruker mye tegl. Tegl er et tradisjonsrikt byggemateriale som skaper vakre og holdbare bygninger som krever minimalt med vedlikehold. Dermed har vi enda større grunner til å satse på energieffektivisering, og det gleder vi oss til å dele med omverdenen når vi åpner dørene hos Vesterled for gjester i juni, avslutter Andreas Christensen.

For mer informasjon kan du kontakte presseavdelingen.


 

Biologisk mangfold - Stenstrup leiregrav
LESS. En teglstein for fremtidens bygg

Ved å redusere materialforbruket med 15 % og brenne med sertifisert biogass reduserer vi CO2-utslippet i produksjonen med 70-90 %.

Slik har vi skapt fremtidens CO2-sparende teglstein. 
 


 

Siste artikler

0Resultater


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.