Falkoner Alle. Brick Award 22 Category "Living together". Mangor & Nagel A/S. close-up of facade
© Niels Nygaard

Brick Award 2022

Og vinnerne av Brick Award 2022 er...

50 prosjekter fra hele verden var med i den avsluttende runden om å vinne årets priser i de fem kategoriene, samt Grand Prize, da Brick Award ble arrangert 9. juni 2022.

Her kan du se og lese mer om de fem prosjektene som vant:

Det skandinaviske prosjektet Falkoner Allé 118 på Frederiksberg i København i Danmark var blant de nominerte til Brick Award 2022 i kategorien Living Together. Bygget er tegnet av Mangor & Nagel og bygger bro mellom gammelt og nytt, blant annet ved at byggets teglstein er designet slik at de passer til de eldre eiendommene i gaten.

I 2022 var danske Jesper Gottlieb en del av juryen: 

Jesper Gottlieb en del av juryen Brick Award 2022

 

 

 

"Jeg synes det er viktig å delta i Brick Award, så vi kan finne nye grenser for hvordan vi kan arbeide med tegl. Det er akkurat det dette eventet inviterer oss til. Brick Award betyr mye for meg, siden jeg har vært så heldig å motta to priser selv. Å være en del av juryen er blant de største høydepunktene i karrieren min."

Jesper Gottlieb
Arkitekt og kreativ direktør i Gottlieb Paludan Architects

En internasjonal arkitekturpris

Brick Award har, siden første utdeling i 2004, etablert seg som en internasjonalt anerkjent arkitekturpris som Wienerberger AG står bak. Brick Award deles ut annethvert år til innovativ tegl-arkitektur som viser spennvidden i bruken av keramiske produkter til vegger, fasader, tak og belegninger.

Et av formålene med Brick Award er å styrke offentlighetens fokus på de estetiske og funksjonelle aspektene ved bruk av tegl som byggemateriale.

Selv om det er Wienerberger som står bak arkitekturprisen, er det en uavhengig pris. Bruk av teglprodukter fra Wienerberger er derfor ikke avgjørende for deltakelse.

I alt 50 prosjekter fra hele verden deltar i den avsluttende runden om årets priser, som deles ut i fem kategorier etter en vurdering av en internasjonal ekspertjury.

De fem kategorier kan variere en anelse fra år til år. I 2022 var kategoriene:   

  • Føle seg hjemme
  • Bo sammen
  • Jobbe sammen
  • Dele offentlige rom
  • Bygge “utenfor boksen”

Vinnerne av Brick Award offentliggjøres annethvert år ved en prisutdeling, og presenteres sammen med de 50 nominasjonen i den lekre internasjonale Brick Book.

Prisene ved årets Brick Award består av pengepremier på knapt 30.000 euro og deles ut i de fem kategoriene – og blant kategorivinnerne vil ett prosjekt motta årets Grand Prize.

Du kan lese mye mer om Brick Award her: Brick Award.

 

Brick Award 2022: Vinnerne

Se de 6 vinnerne av Brick Award 2022 her.

Brick Award: Norske prosjekter

Se de norske prosjektene nominert til Brick Award her.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.