Hammerseth forteller om grunnen til de forskjellige telgsteinsvalgene:
- Vi ønsket å gi hvert hus i kvartalet sin identitet. Å gi de ulike byggene hver sin farge, tegl og takform var vesentlig da det skulle se ut som en selvgrodd liten by. Tegl ble fellesnevneren som bandt det hele sammen til et kvartal. Her har Wienerberger vært supre med å gi oss veiledning og gode referanser og vi er svært fornøyde med resultatet.
Med respekt for både Sarpsborgs teglhistorie og materialet selv har dette byggeprosjektet ønsket å framheve hvordan tegl kan forme hele arkitekturen.
- Vi har jobbet for at teglen skal bli tatt på alvor. Vi har spesialmål på enkelte av vinduene så det går opp med forbandet, og vi har tegnet byggene så teglen skal se bærende og massiv ut, forteller Hammerseth.
- Og at det henger bedre historisk sammen med de teglhusene som allerede er der, de er jo bygget på denne måten, supplerer Jervan.
Oraug støtter opp og tilføyer:
- Det har vært et prosjekt med fokus på detaljene og det har blitt vist stor omsorg til materialvalg. For eksempel har vi brukt eikedører i førsteetasjen og de står seg veldig flott til teglen.