.jpg)
Teglsteinsnyheter: Jernrød og Guldokker – tegl til tiden
Vi fortetter byene våre som aldri før, og fyller hver ledige tomt. På tidligere industriområder og fraflyttede havnearealer uten funksjon vokser det nå frem nye bygg, tilpasset dagens behov. De veves inn blant eldre bygninger med tydelig karakter og sterk tilknytning til stedet. De gamle husene setter sitt preg på de nye – med nyanser av farge, rytme og materialitet.
Med Jernrød og Guldokker utvider vi vår teglsteinsfamilie med to nye medlemmer, som nettopp bidrar til å bygge med respekt for omgivelsene – både i by og landskap.
Salgssupport
T. +47 22 07 26 00
E. into@wienerberger.no
og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.
Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com
og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.
Møtet med stedet, med naboen og med landskapet preger og former arkitekturen. Møtet er en katalysator for idéer som blir til konkrete valg av geometri og materialer.
Rikke Ask
Arkitekt MAA
Sjef for produktutvikling hos wienerberger
Salgssupport
T. +47 22 07 26 00
E. into@wienerberger.no
og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.
To nye teglstein – inspirert av fargenyanser på historiske bygninger
Med Jernrød og Guldokker utvider vi vår teglsteinsfamilie med to nye medlemmer, som nettopp bidrar til å bygge med respekt for omgivelsene – både i byen og i landskapet.
Jernrød er en rød, bløtstrøket teglstein med et dempet fargespill i rødbrune og gyldne nyanser. Fargespillet i Jernrød er inspirert av fargenyanser på historiske bygninger oppført med klassiske røde teglstein – fra en tid da variasjon var en selvfølge, og teglsteinens farge avslørte hvor nær den hadde ligget flammen i ovnen.
Guldokker er en gul, bløtstrøket teglstein med et dempet fargespill i gulbrune nyanser. Fargespillet er inspirert av de varme tonene man finner i historiske bygninger oppført med klassiske gule teglstein – nyanser som er formet av tid og bruk. Navnet Guldokker er hentet fra det naturlige pigmentet gulloker som tradisjonelt har blitt brukt i arkitektur og tradisjonelt håndverk.
De to nye bløtstrøkne teglsteinene tilpasser seg ikke bare fortiden, men er også en del av fremtidens byggematerialer. Begge teglsteinene inngår nemlig i vårt LESS-sortiment. De består av 15 % mindre råmateriale og brennes med 100 % biogass, noe som gir en betydelig CO₂-reduksjon.
Følsomhet for omgivelsene – nyanser av rødt og gult
I dag ser vi en økt følsomhet overfor det omkringliggende miljøet når det gjelder skala, materialbruk og rytme – for å skape levende og varige hjem og byrom. Nybygg i transformerte områder eller som "in-fill" i eksisterende gateløp og byrom, tar i større grad hensyn til naboer og omgivelser.
– Behovet for materialer til disse oppgavene påvirker vår produktutvikling og aktiverer spesielle produkter i vårt sortiment. Det gjelder også for de to nye teglsteinene Jernrød og Guldokker, som er nært beslektet med våre teglsteiner Rød, Gul, Kobber og Messing, forklarer Ask.
Jernrød ligger uttrykksmessig mellom Rød – vår klassiske og tidløse teglstein i ren rød farge – og Kobber, som er utviklet for å gli naturlig inn blant eldre bygninger. Jernrød har derimot et mer dempet uttrykk enn Kobber, med en mykere og mer avstemt fargenyansiering.
Guldokker plasserer seg lunt mellom Gul – vår klassiske teglstein laget av rent gulbrent leire – og Messing, som er den gule versjonen av Kobber, utviklet nettopp for å kunne inngå sømløst i eksisterende bebyggelse. Fargespillet i Guldokker holdes ton-i-ton, og uttrykket er mykere enn hos Messing.
Både Jernrød og Guldokker kan bidra til et balansert samspill mellom nytt og gammelt når det bygges i byen, men deres harmoniske farger og naturlige uttrykk vil også passe godt i en mer landskapspreget sammenheng.
– Vår teglsteinskolleksjon er satt sammen for å representere både variasjon og relasjon. Variasjon i uttrykk og pris, og relasjon mellom de ulike teglsteinene, slik at de kan mikses og matches med hverandre – men også bidra til å skape en sammenheng med nabobebyggelsen, enten gjennom farge eller tekstur. Med utviklingen av Jernrød og Guldokker i familien, blir det enda enklere å oppnå akkurat det uttrykket du ønsker, avslutter Ask.
Et oppslagsverk med inspirasjon, kolleksjon og kunnskap i en og samme bok – for arkitekten.
Siste artikler
Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.