Bærekraftige trehus med bekledningstegl

Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl

 

Rebslagergården i Næstved er et bærekraftig bygg som vekker oppsikt, fordi fasaden ser annerledes ut enn vi er vant til.

URBAN bekledningstegl fra Wienerberger gir nemlig bygget et spennende, estetisk og robust uttrykk, og glir ganske naturlig inn i omgivelsene

 

Et spennende og litt uvanlig boligbygg har sett dagens lys i Næstved. Bygget er uvanlig fordi fasaden ser annerledes ut enn man er vant til i en eldre by som primært består av røde teglsteinshus. Utvendig er huset oppført med URBAN bekledningstegl, også kaldt skjermtegl, fra Wienerberger.

Rebslagergården i Østergade i Næstved oppføres på en spennende grunn ved foten av en gammel ås dannet under istiden. Plasseringen betyr at terrenget hever seg flere meter fra gaten og inn til den bakerste bygningen. Den skrånende grunnen betyr at leilighetene i første etasje reelt er hevet tilsvarende en etasje over gatenivå. Samtidig vil man fra 2. etasje kunne se ut over en del av byens tak. 

 

Bekledningstegl på fasadene

Med valget av URBAN bekledningstegl fra Wienerberger er det tale om en skreddersydd løsning som fremhever arkitektens visjon. URBAN bekledningsteglene gir nemlig bygget et uttrykk som både er fornyende og som glir flott inn i blant eldre, omkringliggende bygningene som er oppført i tradisjonell teglstein.

URBAN bekledningstegl fremstilles og utvelges alltid i tett dialog med arkitekter, prosjektledere og byggherrer. URBAN bekledningstegl tilfører hus, bygning og byrom en materialitet og naturlighet på leirens premisser. Akkurat som andre naturlige byggematerialer lever den i og med sitt miljø, og vær og lys spiller en viktig rolle i bekledningsteglets vakre patinering.

 

Urban cladding tiles
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
URBAN Christianshavn, Nordhavn og Frederiksberg
© Egernsund Wienerberger A/S

Robust og elegant med bekledningstegl

Materialet er både robust og elegant i sitt uttrykk, og i en tid med fokus på fornuftig omgang med begrensede ressurser, er det en ideell, og svært holdbar produktløsning.

Østergade er en av Næstveds eldste gater, og det ser man på arkitekturen som består av en sjarmerende blanding av eldre og nyere arkitektur, helt fra Skt. Mortens Kirke inne ved bykjernen og ut til de nyere boligeiendommene mot Farimagsvej. Opp gjennom tidene har det vært forskjellige typer næringsvirksomheter her. Opprinnelig lå det et repslageri her som i dag har gitt navn til den nye Rebslagergården. Bygget er i overensstemmelse med kommunens ønske om å fortette og revitalisere den gamle bykjernen som består av mange bevaringsverdige hus.  

Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl

Moderne bygg med fokus på bærekraft

Arkitektonisk fremstår Rebslagergården - med sine 17 leiligheter i varierende størrelse - tydelig som et moderne bygg med romslige lyse leiligheter, vinduspartier i full høyde og med alle de bekvemmeligheter som følger med når man flytter inn i noe nytt. Samtidig glir materialvalget og størrelsen på bygget fint inn i den gamle bykjernen som er dominert av teglsteinsbygninger opp til 3½ etasjer.

I tillegg opparbeides det et hyggelig fellesområde med beplantning og små oppholdsområder.

Materialene til kvalitetsbygget ble valgt ut fra bærekraftig og rask byggeprosess. Og da bygget først var i gang, gikk det bemerkelsesverdig raskt, selv om boligene ble oppført i 2,5 etasjer. Rebslagergården er det første danske etasjebygg med hele den bærende konstruksjonen i CLT-treelementer fra bærekraftige europeiske skoger. Fasadene er bekledd med bekledningstegl, og takene er laget som grønne tak med sedum som tar opp mye av regnvannet og reduserer varmetapet. Alt dette bidrar til betydelig lavere CO2-utslipp og bedre miljøpåvirkning.

 

Verdens eldste byggemateriale

URBAN bekledningstegl gir nye arkitektoniske muligheter og et moderne, levende uttrykk og fås i to varianter.

“Urbant og moderne, men samtidig jordnært og med en besnærende menneskelighet. Den kombinasjon gir stor individualitet og spennvidde”, siger Rikke Ask, produktutviklingssjef, arkitekt mma.

Tegl hører til blant verdens eldste byggematerialer, takstein og teglstein av brent leire har opp gjennom tidene bidratt til vakre, solide og svært holdbare bygg. URBAN bekledningstegl fra Wienerberger bygger videre på denne lange historien og en sterk dansk tradisjon for teglproduksjon, men bringer samtidig noe nytt og innovativt med seg.

URBAN bekledningstegl er designet og utviklet i Danmark og produseres på Wienerbergers teglverk i Laufen i Sveits. De er fremstilt av 100 prosent ren leire og teglsteinene brennes ved 1010 °C.

 

Urban cladding tiles
Urban
© Egernsund Wienerberger A/S
Urban cladding tiles
Urban
© Egernsund Wienerberger A/S

Informasjon om Rebslagergaarden

Prosjektnavn: Rebslagergaarden
Arkitekt: William Tolstrup Arkitekter og Ole Folk Arkitekter
Produkt: URBAN Beklædningstegl
Opført: 2020

 

_______


Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om nye prosjekter og produkter og få inspirasjon til dit neste prosjekt. 

Abonner nå.

0Resultater

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.