LESS - en miljøvennlig bløtstrøken teglstein

Capelwick Multi

 

Wienerberger har utviklet en ny teglstein - med åpenbare bærekraftige fordeler som ganske enkelt består av tre små hull, og med nøyaktig samme mål og utseende som en helt vanlig dansk bløtstrøken teglstein. Den eneste forskjellen er at LESS reduserer både C02-avtrykket og råvareforbruket med tosifrede prosentsatser.

 

Tre hull reduserer klimaavtrykket

Helt spesifikt: De tre hullene i LESS reduserer forbruket av råvarer med ca. 10 % og energiforbruket under tørking og brenning med ca. 20 %. Disse miljømessige fordelene oppnås uten at endrer teglsteinens utseende og estetikk. LESS har nøyaktig det samme uttrykket og de samme målene som tradisjonelle bløtstrøkne teglstein - bare designet med tre hull i midten.

Ettersom LESS-teglsteinen veier mindre enn en tradisjonell teglstein, vil samtidig transporten og håndteringen bli lettere. Og det bidrar også til et bedre arbeidsmiljø for mureren.

Teglsteinen leveres i dansk normalt format (228 x 108 x 54 mm) og fås i 21 vakre farger.

LESS står for:

 • mindre leire
 • mindre CO2
 • lavere vekt

Lanseringen av LESS er første trinn på vår vei mot 100 % CO2-nøytral produksjon. 

LESS teaser

 

FAQ LESS

 • Hvor mye reduseres leirforbruket?
  Forbruket av primære råstoffer reduseres med ca. 10 %.

 • Hvor mye reduseres CO2-utslippet?
  Utslippet av  C02-reduseres med ca. 20 % pr. murstein. 10 % som følge av mindre materialforbruk og 10 % på grunn av mindre energiforbruk i tørke og ovn.

 • Brukes det mer mørtel til muring?
  Som tommelfingerregel brukes det 1 kg mørtel pr. massiv murstein. Ved muring med LESS forventes et merforbruk av mørtel på opptil ca. 10 %.

 • Har den lavere trykkfasthet?
  Trykkfastheten forblir uendret. Murstein som produseres i LESS-serien, har samme trykkfasthet som en tilsvarende tradisjonell bløtstrøken murstein.

 • Har den lavere sugegenskaper?
  LESS’ sugeevne forblir uendret. Både når det gjelder vannabsorpsjon og minuttsug. 

 • Veier den mindre?
  LESS veier ca. 10 % mindre enn en tradisjonell bløtstrøken murstein og er derfor lettere å håndtere på byggeplassen. Det bidrar også til mindre vekt å transportere.
 
 

LESS sortiment

Den bløtstrøkne teglstein LESS er tilgjengelig i følgende 21 fargevarianter. Finn produktinformasjon for den enkelte teglstein her, eller klikk på hvert enkelt bilde. Alle LESS-varianter produseres også som tradisjonelle murstein.

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.