LESS - en miljøvennlig bløtstrøken teglstein

Capelwick Multi

 

Wienerberger har utviklet en ny teglstein - med åpenbare bærekraftige fordeler som ganske enkelt består av tre små hull, og med nøyaktig samme mål og utseende som en helt vanlig dansk bløtstrøken teglstein. Den eneste forskjellen er at LESS reduserer både C02-avtrykket og råvareforbruket med tosifrede prosentsatser.

 

Tre hull reduserer klimaavtrykket

Helt spesifikt: De tre hullene i LESS reduserer forbruket av råvarer med ca. 10% og energiforbruket under tørking og brenning med ca. 20%. Disse miljømessige fordelene oppnås uten at endrer teglsteinens utseende og estetikk. LESS har nøyaktig det samme uttrykket og de samme målene som tradisjonelle bløtstrøkne teglstein - bare designet med tre hull i midten.

Ettersom LESS-teglsteinen veier mindre enn en tradisjonell teglstein, vil samtidig transporten og håndteringen bli lettere. Og det bidrar også til et bedre arbeidsmiljø for mureren.

Teglsteinen leveres i dansk normalt format (228 x 108 x 54 mm) og fås i 43 vakre farger.

LESS står for:

 • mindre leire
 • mindre CO2
 • lavere vekt

Lanseringen av LESS er første trinn på vår vei mot 100% CO2-nøytral produksjon. 

LESS teaser

 

FAQ LESS

 • Råstoffbesparelse på 10%
  Takket være sine tre hull i liggeflaten, går det med ca. 10% mindre råstoff til fremstillingen av LESS sammenlignet med vanlige teglstein. Generelt veier LESS ca. 10% mindre enn tradisjonelle bløtstrøkne teglstein.
   
 • 60-80% mindre CO2-utslipp
  CO2-utslippene fra produksjonen av LESS reduseres med 60-80% gjennom overgangen til biogass, samt 10% mindre råstoff.

 • Økt mørtelforbruk, men samlet CO2-besparelse
  På grunn av hullene brukes det maks. 10% mer mørtel. Det påvirker CO2-regnskapet i en negativ retning med omkring 5%. Den samlede CO2- besparelse med LESS ligger derfor på opp til 75%.
   
 • Lavere vekt
  LESS veier ca. 10% mindre enn en tradisjonell dansk bløtstrøken teglstein og er derfor lettere å håndtere på byggeplassen, og bedre for arbeidsmiljøet

 • Uendret trykkstyrke
  LESS-teglstein har samme trykkstyrke som en tilsvarende tradisjonell dansk bløtstrøken teglstein. Det innebærer at LESS kan benyttes i samme type konstruksjoner som en vanlige bløtstrøkne teglstein. 

 • Uendret vannoppsug
  LESS-teglsteinen har samme sugeevne som vår bløtstrøkne teglstein uten hull. Både når det gjelder vannabsorpsjon og minuttsug.

 • Miljøvennlig transport
  Også transporten av LESS-teglstein gir mindre miljøbelastning. En bil med henger kan levere ca. 13 000 LESS-tegl, mot 11 500 tradisjonelle teglstein.

 

 


 

LESS sortiment

Den bløtstrøkne teglstein LESS er tilgjengelig i følgende 43 fargevarianter. Finn produktinformasjon for den enkelte teglstein her, eller klikk på hvert enkelt bilde. Alle LESS-varianter produseres også som tradisjonelle murstein.


 

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.