Produksjon og kontroll

Production Process - Roof Tile Tondach

 

Vår 30-års produktgaranti gir to klare fordeler - ro i sjelen og forsikring om et sikkert og komfortabelt takhold i mange år. Koramic keramisk takstein tilfredsstiller alle krav i henhold til europeisk standard EN 1304 og gjeldende kvalitetskontroll - ISO 9001. 

Vi gjør oppmerksom på at fargene kan avvike fra de naturlige. Produsenten tar forbehold om å kunne foreta produktendringer uten forutgående varsel. 

Verdt å vite om Koramic taktegl 

  • Keramisk holdbart materiale 
  • 30 års garanti mot frostskader
  • Mer enn 130 års erfaring
  • Mer enn 80 år på det norske marked
  • Kontinuerlig kvalitetskontroll
  • Ferdig hullet for innfesting
  • ISO 9001 sertifisert
  • Justerbar lekteavstand

 

Produksjon av Koramic takstein og tilbehør 

Keramisk takstein betegnes som grovkeramiske produkter, iht. europeisk norm, EN1304. 

Selv om produksjonen til enhver tid er underlagt en streng kontroll er kravet til feilfri glasur og utseende ikke så strengt som til finkeramiske produkter. Mindre fargeavvik, små ujevnheter og håndteringsmerker i glasuren, etter transport og legging, kan derfor oppstå. Dette er tillatt i henhold til gjeldende produksjonsstandarder. Dette har imidlertid ingen innflytelse på de tekniske egenskapene. Koramic taktegl leveres med 30 års garanti mot frostskader. Se produktbrosjyrer for ytterligere informasjon. 

 

Kontroll av Koramic takstein

Krakelering, dvs. små sprekker i glasuren, kan oppstå på grunn av forskjellig varmekoeffisient mellom teglgodset og selve glasuren, men disse påvirker ikke steinens holdbarhet eller frostsikkerhet og vil ikke være synlige fra litt avstand. 

Kalkutslag (kalsiumsulfat) dvs. et grått belegg på steinens overflate kan oppstå, men forsvinner normalt etter tre til seks måneder på taket, under påvirkning av regn, snø og is. 

Koramic glasert taktegl kommer ikke i berøring med hverandre under produksjonen, men håndteringsmerker fra transport og legging kan oppstå. Eventuelle merker kan overlakkes med Bengalakk eller tilsvarende lakkfarge, i den grad det er nødvendig. Dette har ingen innvirkning på frostsikkerheten. Samme lakkfarge kan benyttes der det f.eks. kappes i kilrenner.

Bruddstyrke, vanntetthet, frostbestandighet og regntetthet tilsvarer produksjonsstandard EN 1304. 

 

 

_______


Ønsker du å få inspirasjon direkte til innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og bli inspirert av våre referanser og produkter.

Meld deg på her

Downloads

Velg og last ned brosjyrer her

Produkter

En verden av teglprodukter innen teglstein, bekledningstegl, takstein og marktegl.